Konec smlouvy na dobu určitou a výpověď

Otázku položila: Anonymní uživatelka #215905 8.7.2015 7:44

Ahoj holky,

1.10.2015 Mi končí smlouva na dobu určitou a vžádném případě ji nechci prodlužovat.Mám to nějak oznámit dopředu? Někde jsem slyšela, že pokus mi 14dní před koncem prac.smlouvy neřeknou co a jak, tak mohu odejít na hodinu. A dnes ráno mluvila V televizi nějaká paní, že pokud nemám výplatu v polovině měsíce ne účtu, tak že porušují zákon. Nevíte jak to je? když mám výplatu na účtu 20?

Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage8.7.2015 8:06

    Spatne. Pokud nemas v polovine srpna vyplatu za cerven (1,5mes. po odpracovani), tak az pak muzes pisemne okamzite zrusit prac. pomer. Myslim, ze je to paragraf 56 ods. b Zak. prace.
    Mela bys v ramci tzv. dobrych mravu zamestnavatele upozornit, ze nechces prodluzovat smlouvu - aby mel cas hledat nekoho jineho. To same plati z jeho strany.

  • hiuhi8.7.2015 8:07

    Nooo, ve smlouve mas datum do kdy vyplatu nejpozdeji mas mit na ucte, pokud tam mas k 20.a chodi ti nejdele 20.je to vporadku, pokud chodi az 21.uz to vporadku neni... Tady jde o poruseni smluvnich podminek... Takze tohle je jedna vec. Druha vec, ze slusnosti bych to zamestnavateli rekla. Prece jen at si vklidu stihne najibza me nahradu...

  • trinetka8.7.2015 9:29

    Já už pár zaměstnavatelů vyzkoušela a ví, že je v praxi běžný, že sem smlouvu dál podepisovala pomalu v ten den, kdy mi končila.. Jednou to vyšlo na víkend, že sem byla v práci i když už beze smlouvy ( kdyby se mi tam něco stalo, tak sem tam neměla co dělat ). Co se výplaty týče, určo to máš ve smlouvě. Pokud nechceš pokračovat rovnou bych zašla za vedoucím a řekla mu na rovinu, že chci skončit.

  • Alenkka8.7.2015 12:41

    smlouvu na dobu určitou ti zaměstnavatel neprodlouží pokud se nedomluvíte jinak většinou se to řeší jen pár dní před koncem, záleží na zaměstnavateli, jak to máte dané, jestli s tebou počítá či ne, po prázdninách za ním zajdi, že nechceš dále opkračovat, at si najde náhradu, bude to od tebe férovější, výplata je určena zaměstnavatelem a daným dnem, který máš ve smlouvě, zaměstnavatel ti nesmí dlužit více jak měsíc, pokud se zpozdí pár dní nic nikde nezmůžeš, pokud bys chtěla to řešit přes úřady.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist