Konec pánevní

Otázku položila: Bývalá uživatelka #148822 26.11.2018 20:10

Hezký večer děvčátka, mám takový dotaz. Prcek se mi neotocil, tudíž je koncem pánevním a já nevím jestli zvolit normální spontánní porod nebo císaře. Dnes jsem byla na kontrole a doktor říkal, že spontánní porod by neměl být problém, že jsem i dost vysoká a miminko zadečkem pěkně naléhá, ale já jsem z toho dost hotová. Ptal se mě jak jsem se rozhodla kvůli porodu a ja proste vubec nevim, jsem prvorodička, tudíž nevim co mi pořádně čeká. Kdybych do pátku nezačala rodit normálně, tak se v pátek rozhodne prý co a jak a ja nevim k čemu se mam přiklonit. Dost se bojím a jsem z toho na nervy. Budu ráda za jakýkoliv váš názor. Děkuji moc.

Přeji pěkný den děvčata, chtěla bych moc poděkovat za Vaše názory a rady. Nakonec jsem ve středu porodila spontánně KP, byl to teda děs a myslela jsem, že to nezvládnu a snad umřu, ale přežila jsem ačkoliv to bylo divoký 8-o jsem tedy střižená, nějaký šití tam je, ale dala jsem to...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ačkoliv samozřejmě vždycky je lepší přirozený porod, já jsem nakonec v téhle situaci zvolila císaře. Zaprvé jsem se tedy skoro vůbec neotevírala, přestože jsem měla 4 hodiny v kuse kontrakce po jedné minutě (za 4 hodiny posun sotva o centimetr) a pak hlavně to, že porod koncem pánevním je pro matku ale především i pro dítě dost riskantní. V porodnici nechávali rozhodnutí na mě, rodila jsem předčasně takže císař plánovaný ještě nebyl, řekla jsem, že počkáme jak se to bude vyvíjet a uvidíme. Nakonec se to moc nevyvíjelo tak jsem se rozhodla neriskovat a udělal se řez. Sice mám jizvu ale obecně radši budu riskovat zdraví svoje, než svého dítěte. Dnes to považuju za nejlepší rozhodnutí při tom všem, co se mohlo stát.

  • WojKa26.11.2018 21:32

    Já tedy první dítě rodila spontánně hlavičkou napřed. Ale v druhém těhotenství jsem měla dítě A hlavou a dítě B kp. Nakonec mě přesvědčili, abych rodila sekcí, že mohou nastat komplikace(nakonec ještě v celkové anestezii). Nevím, jestli je nějaký rozdíl, když je jedno nebo dvě děti, ale já kdybych mohla vrátit čas, určitě bych sekci nechtěla. Rekonvalescence po sekci je mnohem horší a náročnější.
    Ale ať už se rozhodnete jakkoli, přeji hodně štěstí, ať vše dobře dopadne.

  • Kamkri26.11.2018 20:47

    Ahoj, na jaře se mnou v porodnici ležela maminka, která rodila miminko koncem pánevním přirozeně a žádné komplikace neměla. U porodu měla prý víc lidí než normálně, ale to možná i proto, že jí bylo 47let. Narodil se jí zdravý chlapeček a oba byli v pořádku.

  • Mě třeba nedali ani na výběr. V mojí nemocnici prý klasický porod koncem pánevní nedělají (pokud teda už není zbytí), takže jsem skončila na plánovaném císaři. Původně jsem byla naštvaná, protože jsem chtěla přirozeně, ale nakonec jsem byla i ráda.
    Kamarádka rodila ve vedlejším městě a říkala, že byla na pokoji s holkou, která rodila normálně a prý byla strašně moc potrhaná a malý měl hodně nateklé a modré kouličky, protože se cestou nějak přiskříply.
    Podruhé už jsem rodila přirozeně a užila si to.

  • Mně dr. doporučovala plánovaného císaře. Už jen kvůli tomu, že jsem byla prvorodička. Prý je u přirozeného porodu koncem pánevním nutná 100 %spolupráce a to je pro prvorodičku prý těžké, že vlastně vůbec neví do čeho jde. Navíc tomu miminku se jde ven takhle hůř, takže muže zůstat hlavičkou vevnitř dýl a jsou zbytečné komplikace. Mám teda i menší postavu, to byl další důvod. No a navíc když mi dělali ultrazvuk ještě před operací, tak mi dr. řekla, že by to ani přirozeně nešlo, že už má zadaček stranou, a že tak jako poposedá :D. Z mého pohledu je císař větší komplikace pro rodičku, ale menší pro dítě když je takto neotočené.

  • buccaneerka227.11.2018 1:01

    Počkala bych, co mimčo, a věřila svému tělu. Kdyby začal porod spontánně, tak bych to nechala běžet. Ale rozhodně bych si nenechala vyvolávat porod, když je mimčo kp. Vyvolávané porody často končí všelijak, takže to bych neriskovala. Ale normálně bych počkala do 40tt, jestli se to spustí samo.

  • asi bych se rozhodovala i podle pohlaví dítěte. pokud nebude moc velký váhový odhad (nad 3,5 kg) a jsi v pánvi dostatečně prostorná a čekáš holčičku, šla bych do KP. pokud něco z toho neplatí, šla bych do císaře.
    ale jak už padlo - někdy se stane, že se mimčo s přicházejícími kontrakcemi otočí hlavou dolů.

  • Ja hrozne chtela rodit prirozene, tak jsrm byla zklamana, kdyz se zjistilo, ze maly je KP. Doktor mi rekl, ze ac je zastancem i porodu KP, me ho nedoporucuje - jednak vzhledem k veku, byla jsem i prvorodicka a jeste jsem mela malo plodovky. Syn byl sice celkem maly, ale stejne jsem rada, ze jsem dala na radu doktora. Moje nocni mura totiz byla, ze budu nekolik hodin rodit a pak me vezmou na cisare. Takze ac nerada, rozhodla jsem se pro cisare rovnou.

  • stupidiack27.11.2018 16:08

    Já jsem taky pro přirozený porod, ale někdy to holt nejde. Sestřička na gynekologii mi ukázala jednoduché cviky, které jsem měla cvičit každý den (otázka 5 minut) a měl se syn do příští kontroly v poradně (měsíc) otočit sám. A otočil! Nevím, jak daleko v těhotenství jsi, ale určitě se na to poptej. :-)

  • JanaRad27.11.2018 17:40

    Mám 3 děti - první hlavičkou, druhé KP. Taky jsem měla o miminko strach, ale rodila jsem přirozeně a byli jsme oba dva v pořádku. Třetí dítko se narodilo akutním císařem a řeknu vám, že raději rodit 3x zadečkem, než císaře!!!! Pokud lékař říká, že porodit KP zvládnete, tak raději volte klasický porod, adaptace dítěte je snadnější a i porodní zranění se hojí lépe, než po sekci...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist