Kombinované studium při rodičovské dovolené

Otázku položila: Martasek89 31.1.2012 14:46

Nějakou dobu přemýšlím, že bych začala studovat dálkově. Když se chce, všechno jde :) Ale nevím, jak to tam přesně chodí, tak jestli to někteří znáte, můžete mi poradit ? Každá škola to mívá trochu jinak, koho znám, tak jezdili do školy jen v pátek, nebo pátek a sobota. Jak to máte, nebo jste měli vy ? Bývalo to až odpoledne, že ? Byly velké nároky na studium, při zkouškovém a podobně ? Právě mi přijde, že dálkově je to horší a těžší, že si musím pak plno věcí hledat sama, ale možná je to jen můj pocit. Tak budu ráda, když mi popíšete, jak jste to zvládaly :) Mám 7-i měsíční holčičku a další mimi chceme s odstupem cca 3 roky, takže bych nejpíše studovala, až druhé bude větší.

A šlo to případně skloubit i s prací na směny ? A jaké to bylo finančně ? Moc děkuji :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, tak muj nazor je ze je to kapku jednodussi nez denni , dalsi otazky zalezi na tom jaky obor by sis vybrala , jakou skolu, jak daleko od bydliste ... kazda skola to ma uplne jinak neda se to zevseobecnit ... u nas na skole dalkove studuji, maminky i vic batolat, pracujici, pracujici rodice a vsichni to zvladaji .. urcite se to da , neni to extremne casove narocne., ale treba my mame intenzivni tyden skolu , cely tyden a pak kazde patky a soboty... urcite k takovemuto studiu musis mit pro deti nekoho kdo je pohlida , zabere ti to cas chozenim do skoly ale i chozenim na zkousky.... urcite si nevystacis jen s odpolednem... i kdyz mame patky tak je mame od sedme od rana ... pracujici u nas si na to berou dovolenou, maminkam musi deti nekdo hlidat , jinak se to zvladnout neda ani tak ze by hlidal jen partner , to byste neskloubili ... jinak si vyber tu skolu a na internetu je bezne dostupny rozvrh externiho studia daneho oboru tak si to konkretne zjisti , nebo zavolej na studijni oddeleni .... nevim zda jsem poradila ale urcite vsechno jde kdyz se chce... ovsem mit doma dve batolata , pracovat a studovat , to by uz chtelo hodne hlidani a hodne tolerantniho zamestnavatele ... a ne vzdy jde vse hladce, kdyz treba deti onemocni a podobne ..

  • Jsem na soukromé, ale jak si někteří myslí, že je to jednodušší, tak to v našem případě neplatí a máme to v mnoha věcech mnohem těžší, než ti co jsou kousek od nás na veřejné. Jsem sice prezenční, ale s kombinovanýma do styku taky přijdeme. Co vím, tak rozvrh mají naplánovaný jen na pátek, ale jsou tam většinou třeba od 8 až do 4, podle semestru a počtu předmětů. U zkoušek to mají mnohem jednodušší, než my prezenční a většinou jsou na ně kladeny mnohem menší nároky. A to mě celkem štve, jo chápu to, že kombinovaní u toho i pracují, ale už jsem kolikrát přemýšlela, jestli by nebylo lepší přestoupit na kombinovanou formu a ještě si u toho přivydělat. Ale jak je to na jiných školách, to ti nepovím

  • Studovala jsem dálkově sociální a charitativní práci. Neřekla bych, že kombinované studium bylo lehčí než prezenční. Většinu zkoušek jsme absolvovali spolu s deňákama, takže požadavky byly totožné. Do školy jsem jezdila 1x za 14 dní v pátek a v sobotu. Rozrh byl od rána od osmi klidně do sedmi do večera. Předměty nahuštěné, něco ti odpřednášeli, ale většina byla o samostudiu doma. Zkouška z cicího jazyka byl masakr. Když jsem ji skládala z Němčiny, psalo nás test 28 a pouze sedm nás postoupilo k ústní zkoušce. Též jsme zkoušky z jazyka dělali společně s deňáky. Takže kombinované studium má své výhody i nevýhody. Ale za sebe musím říct, že na mateřské bych to asi nedala. A nějak jsem ani nevnímala, že bychom měli oproti prezenčnímu studiu nějaké výhody či úlevy od přednášejících. A velice zábavné bylo, že jsme museli mít i odbornou praxi v řádech stovek hodin za celé studium a to i bez ohledu na to, že nás hodně bylo v sociální oblastni zaměstnaných a měli jsme praxi mnohem větší, než leckterý přednášející:-D A 2/3 praxe jsme museli vykonat na jiném pracovišti, než kde jsme byli zaměstnaní.

  • Verousek8931.1.2012 19:57

    Tak já jsem studovala bakalářský obor prezenčně a teď studuji navazující obor dálkově na ekonomce, tak ti to zkusím porovnat. To, že je studium pro dálkaře jednodušší bych zas tak netvrdila, záleží na dané škole, oboru, předmětu a hlavně na učiteli, u nás v tom učitelé nedělají rozdíl, což je jedině dobře, jsem za to ráda. O jakou školu a obor se zajímáš? :) Na dálkovém studiu je velice důležité to, že všechno budeš muset dělat sama, musíš si sehnat informace, učebnice, pomůcky na učení, pak se budeš vše muset sama učit, jelikož se školou nebudeš mít moc styk, to je rozdíl oproti prezenčnímu, to je na dálkovém studiu těžší než na prezenčním, na prezenčním to většinou studentům všechno řeknou. Ale ve finále se stejně všechno musíš naučit sama, takže každému asi sedne něco jiného. Já chodím do školy v pátek a v sobotu 1x za 3 týdny, ale stejně se tam nic nedozvím, chodím od 9.00 a jsem tam tak dlouho, podle toho jaký mám předmět, ale klidně i do 17.00. Zkoušky se učitelé snaží dávat o víkendech nebo po večerech, ale s každým učitelem se dá domluvit, kdyby to někomu nevyhovovalo. Co se týče učení, tak opět, záleží na daném předmětu, ale někdy je to v pohodě, ale někdy je to docela náročné, ale myslím, že to není nic, co by se nedalo zvládnout, na vysoké škole je důležité hlavně to, jestli jsi ochotná se ve volné chvíli učit a donutit se do toho :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist