Kombinace mateřství a konce studia na VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #207667 3.12.2017 14:35

Ahoj, letos bych měla dokončit VŠ, ale jsem těhotná. Termín porodu mi vychází zrovna ve stejnou chvíli, kdy začíná zkouškové období zimního semestru, takže přemýšlím, co s tím, a zajímá mě váš názor, jak jste to zvládli? Chtěla jsem zvládnout alespoň zkoušky zimního semestru, a odložit si státnice, diplomovou práci a možná i zkoušky letního semestru, což by všechno mělo být květen / červen, když malé budou tak 4 měsíce. Tak nějak jsem jako prvorodička doufala, že budu přenášet a stihnu teď dodělat ty zkoušky, jenže to vypadá, že půjde ven císařem :( jako student kombinovaného studia budu mít u 4 z 5 předmětů předtermíny zkoušek, bohužel ale první už jsem měla a neprošla jsem, takže minimálně dva předměty stejně musím dodělat ve zkouškovém... a nevím, jak to případně po porodu nebo po císaři zvládnu, asi to bude docela náročné :(

  • 03.12.2017 14:54:22 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem rodila předposlední týden semestru a dodělávala všechny zkoušky v šestinedělí. A všechny jsem zvládla. Další semestr jsem odchodila povinné předměty (moc jich už nebylo, chodila jsem do školy dvakrát týdně na dvě hodiny, normálně jsem plně kojila). Dva předměty jsem kvůli docházce neudělala a pak je dodělávala konzultačně. Teď dodělávám bakalářku a snad tenhle rok dokončím státnice. Takže nic nepřerušuj a prostě to zkus. ;-)
    Ve škole o mym těhotenství nikdo nevěděla a myslím, že doteď neví, nechtěla jsem kvůli tomu nějaký úlevy. :)

  • Ahoj, a nechceš se na studijním domluvit, že by ti nějak zkoušky odložili? Myslím, že porod je docela jasný důvod. Nebo se domluvit se zkoušejícími na termín, který by tobě vyhovoval. Věřím, že tě pochopí.

  • Francy3.12.2017 15:08

    A co přerušit? Do školy bys nastoupila až zase v říjnu na začátek nového roku, prcek už bude větší, první měsíce si spolu užijete a nebudeš se muset stresovat zkouškama.

  • eleyne13.12.2017 15:33

    Ja jsem rodila ve zkouskovym ve 4.rocniku. Snazila jsem se vsechny zkousky udelat, jak nejdriv to slo a podarilo se. Zkus to taky a pokud neco nestihnes, tak se zkus domluvit individualne s vyucujicim na pozdejsim terminu (u nas slo delat zkousky ze ZS v LS), pripadne prelozit na pristi rok. Statnice bych ti doporucila udelat alespon nektere, aspon 1-2.

  • buccaneerka23.12.2017 15:46

    Já bych zkoušky, diplomku a státnice neodkládala, ale normálně regulérně přerušila studium, což kvůli rodičovství můžeš udělat bezplatně. A přitom bych byla s vedoucím diplomky v kontaktu a psala, jak se bude dát.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist