Kolostrum a strie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41039 7.4.2011 13:32

Objevila se nějaká tato "věc" u vás během těhotenství? Jestliže ano, v kterém týdnu či měsíci přibližně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kolostrum se u mě objevilo asi v šestém měsíci těhu, možná dřív, to si přesně nepamatuji. Strie na břichu se mi udělaly v devátém měsíci. Resp. asi 14 dní před porodem.

  • mlezivo asi kolem 20tt, pak zmizlo a teď už zas ano (32tt)- ale na kojení to nemá vliv...

    a strie zatím ne, tak doufám, že to tak vydrží.

  • Kolostrum nejdřív velice brzy, někdy kolem 18 tt, poté nějakou dobu nic a od 30 tt tu a tam se zase objeví. Strie zatím nemám, mažu jak pominutá. Má gynekoložka mi říkala, že je to ale z velké části dědičné - elasticita kůže, tak se zeptej mamky, jak na tom byla. Moje mamča přibrala v obou těhotenstvích 25 kg a je bez jediné jizvičky, já mám zatím nahoře v 36 tt 12 kg a kůže drží :) I když se ti to možná bude zdát nechutné, všechny drahé krémy na strie jsou na prd oproti klasickému vepřovému sádlu který je naší pokožce nejblíže (doporučuje se i po operacích na mazání a rychlejší hojení jizev, mohu potvrdit u babičky a sestry po operaci štítné žlázy, že podle doktora měly obě nejdřív zahojenou jizvu z těch, co byli operováni ve stejném termínu)

  • Ahoj, mlezivo porpvé kolem 20. týdne a ted už ho až tak nepozoruji, jsem v 35.tt. A strie - prsa jsem mazala od začátku 2 krát denně a stejně mi jedno trošku zespodu popraskalo, bříško zatím drží, tak snad se mi aspon to podaří od strií uchránit. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 234 otázek, kterým se dostalo 271 627 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist