Kolik kg v těhotenství a bolest stydké kosti?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #15029 8.9.2011 9:18

Ahojte, holky, kolik kg jste nabraly během těhu? Já jsem teď v 25tt a mám nahoře 10kg (!!!!), ale nějak obrovská nejsem, spíš si myslím, že je to taky tím, jak mi natíkají nohy..

A ještě jeden problém, měly jste během těhu taky takovou "bolest" (není to jakoby bolest, ale takový nepříjemný...) dole, jakoby se rozevírala stydká kost.. a navíc mě docela bolí v kříži, tak nevím, jestli je to nějaká souvislost..
U Dr jsem byla minulý týden, čípek ok, po stránce těhotenské vypadám prý bombasticky.. tak nevím..
Tak děkuju za rady..Hezký den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla8.9.2011 9:22

    já přibrala za celé těhu 12 kg a měla jsem štěstí,žádné otoky ani nějaké velké bolesti jsem neměla...

  • Já první těhu 17 kg druhé 21.Žádný problém taky nebyl.

  • já přibrala 19kg, žádné otoky, po venku sem běhala čilá jak veverka ještě 2 dny před porodem.akorát bolesti kyčlí - ty mně potrápily u porodu :-(

  • ahoj, já jsem 30tt a mám nahoře 12 kg, bolest jsem měla taky, ale ne tak, jak popisuješ, mě spíš bolelo jakoby v podbřišku, jako když máš dostat menses, řekla jsem to doktorovi a ten mě udělal vyšetření, zkrátil se mi čípek, tak mám klidový režim.

  • Ja jsem mela pri minule kontrole ve 26 tt uz 12 kilo nahore. Doktorka mi rekla, ze mam jist co nejmin sladkeho a trochu omezit kolehydraty. Rekla mi, ze pri me telesne konstrukci bych nemela do konce tehu pribrat vic nez 20 kg. Pristi tyden jdu na dalsi kontrolu, tak jsem zvedava, co nam ta vaha ukaze. Muj problem byl, ze mi dr. do pateho mesice zakazala sportovat, takze jsem jenom tloustla. Pred par tydny jsem zacala s yogou a chodim plavat. Tak doufam, ze mi to pomuze udrzet tu vahu v norme...

  • Já měla nahoře jen 6 kg, otoky a nic mě netrápilo.. normálně jse sportovala..
    Kyčle mě taky trochu bolely po porodu.

    ale jinak tlak u sydké kosti je normální i v kříži- natahují se ti vazy a rozšiřuje pánev...

  • Ahoj, ja mam termin na konci zari a mam nahore necelych deset kilo. A bolesti jsem mela sem tam, spise ted tak mesic mam bolesti v trislech a i na te stydke kosti,ale kazda to mame jinak, takze bych se s tim neznepokojovala pokud ti lekar rekl, ze jsi ok. Otoky ja nemela, jenom v tech horkach a ted ke konci,ale nezavidim ti, je to neprijemne. I tak si zkus uzivat tehulkovani.

  • Martasek898.9.2011 11:03

    Já přibrala asi 20 kg, nevím přesně, kolik jsem vážila před těhu a bolesti kolem stydké kosti jsem taky měla a nebylo to nic příjemnýho :( A co se týče otoků, tak mi otíkaly kotníky až ke konci těhu.

  • Přibrala jsem 11 kg. Občas mě jen píchalo v podbřišku. Otoky jsem žádné neměla.

  • Ja jsem dnes 24+4 a pribrala jsem zatim 5 kilo a bolesti zadne jen jsem zadychana ze schodu ktere v praci zdolavam aspon 20krat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist