Kolik je potřeba plen té nejmenší velikosti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #75361 1.12.2012 20:23

Ahojda, chci si nakoupit plenky do zásoby než se mimčo narodí ( než je taky zdražej jako vše :-D ). Žádám vás o radu kolik balení plenek nakoupit té nejmenší velikosti? A jakou značku jste používali?

Moc vám děkuji, nakoupila jsem 2 balíky Pampersek , v tescu byly v akci :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    taky jsem si nakoupila nějaké plenky, než přijde mimčo. Zatím mám od každé velikosti jeden balík... A budu věrná zásadně pampers. Už 3 roky jsem věrná ubrouskům od pampers (já je používám na odlíčení a manžel na brdýlku. Má problémy s hemeroidy). Vyzkoušeli jsme spoustu druhů ubrousků a pampers ty zelené jsou nejlepší (at už fresh nebo ty obyč).

  • Martasek891.12.2012 20:26

    plenky dostala, používala jsem poté látkové :) \velikost 3-6kg a počet těžko říci, dle toho, jak dlouho dítku sednou, než budou lepší větší. Doporuščm Pampers :)

  • s plenkama je to problém, nemusí Vám úplně sednout, dítě může být alergické na konkrétní značku plen..No ale zase když nakoupíš teď, tak máš šanci to pak zase prodat-tedy jestli se to v cenách plenek projeví, tak prakticky bez ztráty. S množstvím neporadím, ani s druhem, ono se to také dost mění a já mám děti přeci jen už větší (navíc jsem u nich dost použévala i látkové pleny a u nejmladšího už výhradně látkové)..
    Ale nad se to dá nějak spočítat, podívej se na třeba na percentilové grafy pro to pohlaví, co čekáš a pak počítej, že ze začátku budeš přebalovat tak co 3 hodiny i dříve, spotřebuješ tak 8-10 plen denně, později, ke konci šestinedělí už to bude krapet méně (třeba noc už může vydržet prakticky bez přebalení), ale záleží, jak dítě bude učůrané a ukakané.
    Chlapci dosáhnou 6kg kolem 4tého měsíce dívky o měsíc později, ale samozřejmě je to průměr a dost individuální. Také někdy sednou už větší pleny dříve a někdy sednou menší pleny i při přesáhnutí váhy (třeba když je dítě dlouhé a hubené..Pro novorozence se prodávají ještě menší pleny-od 2kg, ale fakt záleží, já do porodnice měla rovnou od těch 3kg, měla jsem děti nad 3kg a nebyl problém, ale možná je dobré mít i tyto, kdyby miminko bylo menší.

  • já měla pro syna Pampers newborn (2 balení-1 do porodnice a druhé než se zahojil pupík, to jsem tak akorát stihla spotřebovat a byly super), dostala jsem balení Huggies newborn a ty neodporučím, ty byly strašné a protékaly už po půl hodině, což bylo děsné, s touto zkušeností je většina matek (plíny nám dala pojišťovna jako dárek pro mimčo), další jsem používala Pampers dvojky (žlutého balení 4 balíky) a potom už jsem kupovala Pampers oranžové 3 (nemají pružné pásky a tak jsou menší proti klasickým 3kám Pampers), ty oranžové jsou cenově výhodnější a taky super, vydržel mi v nich celou noc a neprotekly. Jen je potřeba si uvědomit, že nejsou tak moc pružné a proti klasickým Pampers active baby jsem musela mít ty oranžové o velikost větší, aby seděly stejně. Plíny trojky jsem pak už nakupovala i Tesco zelené a používala je střídavě s Pampers, abych něco ušetřila.
    Taky jsem nakupovala v akcích dopředu a vůbec mi nedošlo, že bych s tím mohla mít u prcka problém a plíny k ničemu. Naštěstí mu Pampers i tesco vyhovovaly bezvadně. Ještě si maminy hodně chvíí plíny z DM babylove, ale DM je pro nás poněkud z ruky.

  • Ahoj. Mimčo se mi narodilo loni v říjnu. Malý měl 3kg a kupovala jsem plenky také do zásoby. 3krát pampers 2-5kg- ty jsem v pohodě spotřebovala. Pak tuším že 9 balíků 3-6kg-ty jsem později ještě dokupovala a 3 balíky od šesti kg. Ty jsme měli skoro až do teď. V roce měl syn necelých 9kg. Používám plenky tesco a když chytnu super akci na pampersky tak i ty, ale do zásoby jsem měla tesco. U nás s nimi a žádnými jinými plenkami nemáme problém

  • Používáme hlavně Pampers, na začátku Pampers 1 tedy Newborn. balíků poměrně dost. Malý se narodil s 3290g a "jedničky" jsme používali myslím tak dva měsíce. Ze začátku počítám tak 10plínek denně, takže jak říkám, balíků to bylo opravdu hodně. Už na začátku jsme si dělali i zásoby "dvojek" a asi i tři balíky "trojek", z toho jeden ten obrovský 150ks. Také plínky z DM babylove jsou dobré a i z Rossmanna Babydream. Ale když je Pampers v akci, vyjde levněji. Takže ty používáme prakticky pořád.

  • taky si pujdu po vyplate koupit balení plenek, než to zdraží..-)))))..u prvního dítěte jsem používala pampers pro ty nejmenší, pak i huggies, hipp apod..a jelikož nás synek snesl jakoukoli plenku,nikdy nebyl opruzený, tak jsem kupovala ty nejlevnější z TEska......v takovém bílém balení...

  • můj syn se po pamperskách oprudil, my používáme nejčastěji babylove z DM, někdy z tesco pleny ty zelené essentials. nakoupila jsem taky před porodem bílé pampersky, pod nátlakem kamarádek že jsou nejlepší a pak jsem jich použila pár jenom co jsme měli s sebou v porodnici a poslala jsem to dál...za mě prostě pampersky vubec ne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist