Kojení, příkrmy, pitný režim 9. měsíc

Otázku položila: Bývalá uživatelka #155 25.1.2013 10:03

Chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste kojily?

Malá má brzy 9. měsíc a v posledních dnech už nemám moc nalitá prsa, nějak se mi smrskly :-D ale mléko je, ale dle mého úsudku už ne tolik. Už si i pohrávám s myšlenkou, že bych přestala,... popř. kojila jen na večer...?
Může se stát, že to mléko vymizí samo? Jako už by mi to asi nevadilo,... jak jste to měly, když jste přestaly, přišlo to samo nebo jak se to vlastně dělá :-D

Třeba ráno snědla skoro celý jogurt, na kojení si cucla a teď spí... přijde mi že tomu kojení moc nedá, krom teda večera před spaním a popř. 1x v noci.... dočetla jsem se na netu, že by měla vypít tak 2 dl tekutin - vody, dá tak 1,5 dl, vodu pije s chutí,... a 500 ml mléka, no to se mi nezdá, jako před měsícem jo, to jsem měla prsa plná mléka, ale teď si nemyslím, že by vypila tolik, ...

Jinak teď dávám malé snídani-oběd-večeři v příkrmech, kolem 3. nějakou křupku... kolik jídel když tak dětem třeba v tom 9. dáváte? Malá jí hezky, ale spíš menší porce, je poměrně velká ne tlustá, ale drobek to není, tak do ní nechci cpát, když nechce, roste hezky.

Chtěla jsem se jen tak podělit a zjistit jak jste to měly třeba vy... díky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já neměla nalitá a nalévající prsa už koncem šestinedělí, odstříkala jsem sotva pár kapek, přesto jsem plně kojila do půl roku..Tvorba se mi prostě tak ustálila, že na prsou nebylo vidět, že kojím a mléko se tvořilo až během kojení..Odstavení probíhalo ale docela nenápadně, asi jak je psáno, sice se dcera pořád kojila, ale postupem času spíše už jen dumlala a hrála si-pro uklidnění a tak, než aby pila, také bylo vidět, že začíná dávat přednost jinému jídlunež mateřskému mléku...Když jsem zjistila, že už vlastně ani jednou nepije a během kojení si hraje (do té doby jsem kojila 3* denně s tím, že alespoň 1* pila), tak jsem kojení ze dne na den utnula (jednou jsem se prostě púrobudila ařekla a dost, dnes prso nedám), to jí bylo 2 a čtvrt..(ale ten věk bude samozřejmě individuální)..Já bych třeba klidně kojila do 3 let, kdyby pila..., ale nebyla jsem ochotna kojit za každou cenu-že se stanu už jen živým dudlíkem a hračkou, takže když jsem zjistzila, že prakticky nepije, kojení jsem utnula, navíc mi bylo i kojení nepříjemné, když jen dumlala (ona by aler klidně dumlala vesele dál). Nebyl to žádný náraz, bylo to kojení do ztracena, takže jsem si vlastně ani nevšimla, že jsem odstavila, jen asi do čtvrt roku se mi ustálil MS cyklus, který ač fungoval celkem dobře, přeci jen tím kojením byl krapet ovlivňovaný.
    Ovšem něco pít mi začala až po odstavení se mi čas zdálo, že žije snad jen ze vzduchu, připadalo mi, že nic nejí-nic nepije (nepila slazené nápoje, mléko ), raději jsem ji tedy s doporučeními-kolik by měla sníst a vypít neporovnávala, protože by mi to absolutně neodpovídalo, ale jinak vypadala dobře..Do roka ale jedla dobře a ještě se k tomu hojně kojila,alespoń jsem měla ten pocit

  • Já neměla nalitá prsa už po pár měsících od porodu, jedině když náhodou spal celou noc, tak ráno nalitá byla. Od zhruba 6 měsíců jsem je měla měkká pořád a mlíko bylo a je pořád. Prsa mám určitě menší o víc jak 1-2 čísla než na začátku. A pořád kojím bez problémů. měkkost prsou určitě neznačí množství mléka. Potvrdila mi to i LP.

    Přikrmovat jsem začala na 6.měsíci. Od 9.měsíce (zhruba v říjnu) jsme zaváděli 4.příkrm a kojila jsem pořád hodně. Ještě před měsícem a kousek jsem kojila 6-7x za 24 hodin!!! Od 4.1.2013 se to nějak samo upravilo na 4 kojení za 24hodin a pořád 4 příkrmy.
    Teď aktuálně to jsou 3 kojení za den-v noci se nebudí, nebo když ano, dám mu vodu a pochovám ho (ráno po probuzení, pak odpoledne kolem 15.hodiny a večer před spaním po večeři). A k tomu 4 jídla (ráno nebo spíš dopoledne snídaně, pak oběd, svačina tak v pět a pak večeře). A malému je 1 rok a 2 týdny. To odpolední kojení plánuju brzy odbourat a nechat ty dvě a uvidí se, jak to půjde dál. Behěm dne mu dávam napít vody nebo čaje, ale ten hrníček 150ml za den celý vypije jen občas. Kolik vypije během těch 3 kojení mléka, to samozřejmě netuším, snad dost. Přijde mi, že docela "tahá".
    U kojení jen jedno kojení denně, tam už je velká pravděpodobnost, že to prsa nemusí "udržet", a že mléko vymizí samo. To uvidíš. Ptala jsem se před měsícem LP, jak ubrat kojení nebo ho přímo odbourat, jednoduše: nahrazovat kojení jídly a hlavně neubírat víc kojení než jedno za 4-5 dní, aby se s tím tělo dokázalo vyrovnat a ty hormony dokázaly tu laktaci uřídit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist