Kojení pri vyvolavanem porodu

Otázku položila: OveckaVeru 6.2.2019 10:26

Holky, mate zkusenost s kojenim po vyvolavanem porodu? Je tu nejake vetsi riziko ze by byl problem s rozkojenim? Nebo to vyjde nastejno? Dik za zkusenosti :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já vyvolávaný porod zakončený akutním císařem. V porodnici jsem se nerozlojila, musela jsem dokrmovat. Doma v klidu po dvou dnech jsem se krásně rozkojila, dokrm vyhodila a nakonec jsem kojila až do samoodstavu ve 26 měsících.

  • Já vyvolávaný porod, s kojením nebyl problém. Při plánovaném císaři jsme se nerozkojili vůbec. Švagrová poprvé rodila normálne sama a musela od začátku přikrmovat, podruhé šla vyvolávat, porodila ani ne za 3 hodiny od vyvolávačky a druhý den měla tak nalitá prsa, že to malý nestíhal pít. Druhá švagrová šla vyvolávat, ale nedařilo se, vyvolávali bez úspěchu 2 dny, pak ji vzali na císaře a neměla ani kapku mléka. Ani doma se nerozkojila.
    Když jsem nad tím pak přemýšlela, tak jsem došla k názoru, že to bude záviset na tvých hormonech, jestli to ta vyvolávačka ještě více podpoří nebo ne. Když na jednu vyvolávačky vůbec nefungují a nekojí a na druhou fungují strašně rychle a nikdo v nemocnici neví, co s prsama, když je má tak nalitý, že to tvrdne a ani odsávačka to nebere a dítě to nestíhá... U mě teda úplně normálka, porod pozvolný 8,5 hodiny od vyvolávačky. Takže asi tak.
    Znám spoustu holek, co šli vyvolávat a nevím, že by někdo měl s kojením problémy. Naopak spíš u těch plánovaných císařů se říká, že je problém, protože tělo vůbec není připravený na porod a právě u něj mám špatnou zkušenost.

  • Ja mam cerstvou zkusenost. Maly sel planovanym cisarem. Pres veskerou snahu se kojeni nezadarilo( snazila jsem se rozkojit v porodnici, vzhledem k tomu, ze mimco se narodilo v neukoncenem 36 tydnu, jsme tam byli 14 dni.) a domu jsem odcházela s nsbehem na zanet v prsu (v porodnici jsem pouzivals odsavacku, 24 hodin jsem odsavala ale stejne se mlicko netvorilo v dostatecnem mnozstvi, stěží to pokrylo polovinu jeho denni potreby).

  • Paralenka6.2.2019 11:16

    Ahoj, já jsem rodila vyvolávání a nakonec akutní císař, s rozkojenim jsme neměla žádný problém, kojila jsem až do 13 mesice:-)hlavně se tím nestresuj a nech to plynout;-)

  • WojKa6.2.2019 11:33

    Já tedy přidám svoji zkušenost. Neměla jsem vyvolávaný, ale rodila jsem sekcí dvojčata 38+6tt. S kojením byl obrovský problém, ale spíš z důvodu, že byli kluci asi líní a nechtěli se přisát. Ale od druhého dne po sekci jsem odsávala a laktace se rozběhla krásně. Pokryla jsem po celou dobu 90% potřebné denní dávky pro dvě děti a to až do 14 měsíců.
    Nakonec jsem nekojila vůbec, jen odsávala, protože se u toho kluci hrozně vztekali a já kojením nemohla trávit celý den, jelikož jsem měla doma ještě sedmnáctiměsíční holčičku.

  • první porod vyvolávaný a rozkojení prakticky bez problémů.
    vyvolávaný porod v tomto nemusí být jiný než klasický, který se nastartuje přirozeně-sám, pokud se porod rozběhne a pokračuje tak jako každý jiný porod.
    pokud by skončil ten vyvolávaný císařem, tak tam může být rozkojení horší, ale ne nemožné.

  • Rodila jsem 2x císařem, vzdy byl “akutní” celková narkoza.. první dite jsem viděla asi 5 hodin po porodu a přiblížili mi ji, rozkojila jsem se a mlika mela moc. Druhé dite jsem viděla až druhy den, prilozili mi ho až 10 dni po porodu, do te doby jsem používala odsavacku a kojim.. mlika mam dost..
    vůbec bych se kvůli tomu nestresovala, protoze to je první Vec, proc se kojení pak nemusí podařit..

  • Přidám svou zkušenost, vyvolávaný porod po týdenním přenášení, skončil akutním císařem. V porodnici jsem se nerozkojila a doma taky ne - protože z porodnice jsem došla s naprosto rozhryzenýma prsama - to jak sestry necitlivě přikládaly a přikládaly a hlavně kojte a kojte...takže za mě- hlavně je OBTĚŽUJ a nech si VŠE furt vysvětlovat, jak přikládat atd atd...nechce a nemají čas moc vysvětlovat, protože mají práce nad hlavu, ale tebe to pak stojí to, že nemůžeš mimčo kojit :-(((( Hodně zdaru

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist