Kojení po hodine u 4 měsíčního kojence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230208 6.9.2019 13:02

Ahoj. Malému jsou 4,5 mesice. Plně kojen,ale posledních 14 dní kojím po hodině, max 1,5. Za měsíc přibral pouze 120 g, ale vytáhl se o 3,5 cm. V noci kojím různě 4x,2x,1x ..
Teď si pohravam s myslenkou zda nezkusit prikrm v poledne nebo kaši na noc. Zajímalo by mě jak jste to resily vy?
Na poslední prohlidce jsem doktorku upozornila na nižší přírůstek váhy, ale řekla mi, že kdybych ji to neřekla ani by si nevsimla. Že se jí zdá pěkný a dal rust spíše do délky. A doporučila dál kojit,že mléko je pro miminko na 1. místě. A pokud by mi přišlo,že strada tak dokrmit umělým.
Několikrát jsem zkoušela dát láhev s mým mlékem aby mohl občas pohlídat manžel, ale různé druhy savicek včetně medely pro kojene deti hystericky odmítá.
Takže jsem v rozpacích. Nechat to být až do příští kontroly za 2 týdny? Zkoušet dávat láhev třeba večer a čekat kdy se chytne? - ale zase si nechci pokazit kojení. Nebo zkusit prikrm v poledne nebo kaši večer a po tom dokojit? Docela mě ta doktorka zmatla,že se přiklání dávat částečně UM a s prikrmy zacit az po uk.6 mesici .... Dekuji za vaše zkusenosti a rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nevidím důvod, proč plně kojenému zavádět příkrm už ve 4 měsících, pokud dobře prospívá. To, že chce teď častěji kojit, bych neviděla jako problém a důvod cpát mu příkrm. Děti prochází růstovými spurty, a tehdy mají prostě hlad :-D Buďte ráda, že kojíte, a četnost přizpůsobte miminku ;-)
    moji kluci mají do teď (6 a 2) období, kdy rostou do délky a nepřibírají, a potom zas jen "do šířky" :-)

  • stejně jako zaplatilkova nevidím důvod proč u dítěte, které prospívá, zavádět zbytečně brzy příkrmy. a dítě prospívá. od 3 měsíců už nepřibírá tak rychle jako dříve, navíc vyrostlo do délky, takže to jde spolu ruku v ruce.
    kojte podle potřeb a požadavků dítěte - navíc byla až do nedávna horka a dítě má MM i na žízen ne jen na hlad. zavádět UM nebo láhev je celkem zbytečné.
    syn byl ve věku 3-8 týdnů přikrmován z láhve, po tom, co se chytnul a dobře se kojil a dostatečně si vytáhnul, tak jsem zkoušela v 5 měsících láhev (pro případ potřeby nakrmení někým jiným) - ani tuk, odmítal. takže bto není jen o tom, že vaše dítě lahev nepoznalo, ale platí to i o jiných dětech, které láhev poznaly. ten silikon není pro toho prcka zase takové terno jako měkoučký, teploučký prs mámy.

  • OveckaVeru6.9.2019 13:37

    Ja plne kojila az do zacatku 6 mesicu, to mi pak bylo receno at po troskach pridavam zeleninku na obed. Ted od 7 mesice pridavam jeste nejakou malickou svacinku dopoledne a odpoledne. Jinak dal kojim. Za me je nejlepsi kojit podle tohi jak potrebuje dite a ne podle tabulek nebo toho co pisou statistiky na netu. Me plno lidi vytykalo ze mi maly porad visi na prsu, ale kdyz je diky tomu spokojeny a nic mu nechybi... Proc to resit :-)

  • Myslím, že se snažíš dělat problém, kde není. Kojené děti ani nepřibírají rovnoměrně a tohle je úplně normální, prostě koj. Zájem dítěte o jídlo, myslím, nepřehlédneš, sice je člověk tlačen do nějakých tabulek a pokynů, ale dítě ví samo nejlépe ;-) Mě manžel normálně děti hlídal, takhle malé, i menší, ale mohla jsem si dovolit max ty 2 hodinky, později 3 (já zrovna měla nejmladšího nejedlíka, takže jsem ho kojila plně ještě v roce, ale i tak to šlo, alespoň na tak dlouho.. např. staršího syna jsem přikrmovala už od 5ti měsíců a hltal lžičku za lžičkou, přesto se v noci kojil o dost hůř, skoro nonstop. Každopádně včasné zavedení příkrmů a jeho chuť ze mě sejmula pocit neustálých obav a kojení najednou šlo zase bez bojkotu, kterým procházel- aneb věčnou nespokojeností a trhání se, nakonec jsem ho kojila takřka do 3.let, což jsem s mladším už překonala...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist