Kojení ihned po porodu...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 25.4.2012 20:31

dobrý večer chtěla bych se zeptat jak probíhá ihned po porodu kojení?Jak ste to zvládli a co v nemocnici zžili jste se s miminkem hned?Dokázali jste si poradit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja jo, zzili jsme se temer okamzite, kojeni mi slo, prvni den po porodu v pohode, ale potom nez si bradavky zvykly bylo co kojeni to bolest jako prase, kolikrat mi tekly i slzy, ale dulezity je vydrzet a hlavne to nevzdavat

  • Syna mi přiložili asi do půl hodiny po porodu a hned se přisál :-) Po 2 hodinách na porodním sále nás převezli na pokoj a od té doby jsme byli skoro pořád spolu. Brali si ho jen na vyšetření. Kojení nám celkem šlo, jen 2. noc byla krušná. Syn pořád plakal, až jsem sestřičku poprosila o příkrm. Dostal 10ml a hned bylo ticho. Později mi došlo, že tu noc se mi mlezivo měnilo na mléko, pak už jsme s kojením problém neměli. Jinak před porodem jsem neměla žádný zkušenosti s takhle malým miminkem, ale v porodnici mi všechno vysvětlili, ukázali, takže jsem se o něj brzy dokázala postarat úplně sama :-)

  • Ahoj, tak já rodila akutním císařem, takže jsem viděla malého až druhý den, nechtěl se přisávat, byl na příkrmu, přisál se až třetí den (zjistili streptokoka v plodovce a dostal antibiotika,tak az zabrali, tak se prisál) S kojením hroznej problém, sestry říkali, že má ještě čas, po několikáté urgenci, naštěstí sestřička přišla se na nás podívat a pomáhala mi, marně, malej nechtěl. vysál nutrilon z kloboučku a o víc neměl zájem. Pak dostal ty antibiotika a konečně se přisál. Když jsem řekla, že kojím neustále, tak se sestra zasmála a řrekla a co prsa? No pak přišla jiná směna a ty se o to zajímali, sice měla sestřička zvláštní přístup, ale zase se snažila pomoc. Takže je to všechno o lidech, sice jsem to obrečela, ale dostali jsme flašku jako dokrm, no už jsem z toho byla na nervy, ale byla to cesta domů, tak jsem se zeptala, jestli už můžeme domů, doma pohoda, rozkojili jsme se, sice to dalo práci (malej byl línej, tak jsem několik týdnů jenom kojila, ale nutrilonu jsme se zbavili. Jinak péči mi moc neukázali, protože když mi ji přišli ukázat,t ak mě přišli brát krev, tak se to nějak nestihlo, no na přebalení dítěte a změření teploty není zas tak těžké, aby se to nedalo zvládnout bez instruktáře. Koupání nám bylo ukázáno na jedné holčičce, která z toho mále měla infarkt, tak jsem si první koupání nechala až na doma. Malej je teda naštěstí s vodou v pohodě. Takže v naší porodnici záleželo, kdo bude mít službu, ale je tím vyhlášená. I když jsem nebyla nadšená přístupem u porodu (manžela mi zavolali až na poslední chvíli, porodní asistentka nebyla moc příjemná) ani s přístupem některých sester, tak tam rodit budu znova, nechce se mi plahočit do jiného města a u druhého nebudu s kojením tak vyplašená jako u toho mýho líňocha prvního. Mám teď za to, že když se chce, tak to jde, ale někdy to dá práci a hlavně kojení chce klid, jelkož jsem byla v porodnici v neustálém stresu, tak nám to moc nešlo, malý byl do zavedení zeleninových příkrmů plně kojenej a kojím dále.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist