Kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #310729 23.4.2020 5:18

Mám doma téměř dvouleté dítě. Je stále kojené. Od Vánoc se snažím dostavit, ale proběhly nemoci a odstavení se odložilo. Kojení je jí příjemné a najednou nechce v poledne usnout jinak než při kojení. Pokud to neudělám, tak nespí, po chvílích pláče a je unavená. Večer usíná bez kojení a sama si řekne, že chce spinkat. Poraďte mi vaše typy jak v poledne uspat dítě bez kojení a kočárku. A hlavně jak odstavit dítě které se neustále dožaduje prsu. Malá se mi i dobývá do výstřihu, když ji mám v náručí, snaží se mě provalit na zem. Někdy bojkotuje normální jídlo a ukazuje že chce jedině kojit nebo nebude jíst. Zrovna včera se jen nasnidala a ostatní jídlo odmítla včetně ovoce, zeleniny, teplého oběda a jídel které dříve milovala.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • když jsem potřebovala odstavit syna ve 2 letech, tak býval taky takový závislák. pomohlo jednak vysvětlování a 2-3 večery uspával a vstával k němu manžel. odvykl si celkem rychle bez nějakého problému a pak i v pohodě spal celou noc.

  • terryk23.4.2020 7:43

    A já bych jí naopak násilím vůbec neodstavovala, nechala bych to na ní. Jediné, co bych regulovala, jsou její útoky na tvou osobu - to šplhání do výstřihu a podobné, což ve společnosti přeci jen nepůsobí úplně dobře. Pokud ji odstavit musíš, pak by to šlo třeba tak, že by ji uspaval někdo jiný. Nebo ji neustále vysvětlovat, proč to nejde. Nebo zkusit ten kočárek. Nebo nositko, šátek. Nebo povídání, zpívání, mazlení, hlazení, prostě nějakou jinou nahrazku toho dudlani prsa, které je v tomto věku již jen psychicka potřeba tvé blízkosti.

  • Tak jí koj, koj jí, kdy můžeš, někdy se dítě chová právě tak, protože se bojí, že o kojení přijde, no, když se člověk nad tím zamyslí, je to logické, pro děti je to prostě příjemné, uklidňující a prostě úžasné, proč tedy nekojit na polední spánek? Můžeš nabízet, být přístupná kojení v době, kdy ti to (tak) nevadí a jindy dávat najevo, že ne. Já teď kojím 3,5leťáka, starší děti už se nekojily (max. do 2-3.let), ale také v jeho věku už dávno nespaly, vzorný příklad je nejstarší syn, ten mi nespal cca od 1,5 r, kdy se odstavil v půlce mého těhotenství, ale po druhém roce se opět začal kojit a opět začal spát! Spal, dokud se kojil, skoro do 3.let. No, byla to pro mne úleva, že jsem měla chvíli klid! Mohu si odpočinout nebo něco udělat, když nejsem doma, tak dítě nespí, no. Nejmladší je mi schopen usnout při vyjíždce na kole, toho jsem využívala na dovče, dělala jsem 20km tůry po horách :-D. Myslím, že na noc a v noci se přestal kojit až po 2.roce, takže jseš na tom lépe...Za mě kojení znamená prodloužit ten čas, kdy dítě po o. odpočívá... Samozřejmě, ne každé dítě je příjemné kojit, pokud se chová takto agresivně, myslím, že to u mě byl taky důvod, že jsem se kojení pak začala u starších dětí víc bránit, ale i tak to s každým bo jiné, no, ale s nejmladším, i když se vyskytuje období určité averze, si to užívám, protože je tak sladký a něžný, není agresivní, ale možná je to i tím, že k němu přistupuji i o dost trpělivěji, protože vím, že mi rychle vyroste jako jeho sourozenci a nepřijde mi ani divné ho kojit, protože je o proti nim tak maličký a to dělá taky hodně, nikdy jsem si neuměla představit, že bych kojila tak staré dítě,se kterým bych mohla mluvit :-D U něj však vidím, že nemusím dělat vůbec nic, ale přesto se nebude kojit do 18ti, že existuje něco jako samoodstav ;-)

  • Rozmazlila jsi si ji. Prostě ji nech být a ona usne. Ať si dělá co chce. Nevšímat si.

    Buď tvrdá. Vůbec bych se s ní nebavila. Ty jsi rodič a ne její dojička....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist