Koho budete volit a proč?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39987 22.1.2013 17:20

Přeji krásný podvečer :-). Je to sice tak trošku mimo, ale i přes to bych se chtěla zeptat. Koho budete volit a proč? Moc děkuji za odpovědi ;-)

Já osobně bych tedy určitě volila Karla Schwarzenberga. Ale moc děkuju za odpovědi, každý má jiný názor :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Budu volit Karla Schwarzenberga. Příjde mi to menší zlo než Zeman. V České republice prezident myslím může předložit zákon, ale stejně musí to projít oběma komorama. Takže je tam zjednodušeně jen jako postavička, která o ničem nerozhoduje. Má sice nějaké "funkce", ale nezasahuje tak moc do vedení ČR. Musel by se změnit zákon, třeba aby neměl jen suspenzivní právo veta, ale úplné právo veta apod.

  • Víte co je zajímavé? že z téhle debaty jsem pochytila jediné....kdo řekl že volí Zemana, tak hned dostal za uši od uživatelek, co volí Karla :-)

  • A.t.i22.1.2013 18:55

    V prvním kole jsem nevolila ani jednoho z nich. Ale věděla jsem, že Karla tam nechci. Nic osobního, jen má na některé věci rozdílný názor, než si myslím já. Vím, že Zeman je už v tom natolik sběhlý, že říká věci, které lidé chtějí slyšet, aniž by se tím později opravdu řídil. Ale s Karlem prostě nesouhlasím, takže jeho volit nebudu. Jen mi vadí ten humbuk kolem toho. Kdo nevolí Karla, ten už si neškrtne (viz. kauza s Dejdarem). Naivně jsem si myslela, že tu máme demokracii a že když se volí ze dvou kandidátů, tak si lidé mohou svobodně zvolit, koho chtějí. Místo toho, aby se báli říct, že mají jiný názor. Minimálně ho pak zmínusují jako tady. Takže já volím Zemana. A klidně si zavařte myš, až budete klikat na mínus.

  • Budu volit Karla S. Sice bych si dokázala představit lepšího prezidenta, ale tím Zeman rozhodně není. Je velmi arogantní a abych na něj koukala všude s doutníkem a skleničkou, to taky zrovna ne...

  • Krásně tu ty plusy a mínusy skáčou :-)

  • jancaocet22.1.2013 17:33

    Budu volit Karla. Zeman je arogantní, nafoukaný žvanící snob.:O=

  • já teda nepreferuju ani jednoho, ani druhého, ale přece jen Zeman je pro mně menším zlem. Je to člověk, který není tolik odtržený od reality v Českých zemích, hymnu umí, rozumět mu taky je, na jednáních neusíná a věřím, že nám přece jen celé volební období vydrží. další věcí je, že se mi nelíbí, aby první dáma v naší zemi byla Němka (nic proti nim nemám, ale má to být český prezident a k němu prostě první dáma mluvící česky patří).

  • Verousek8922.1.2013 19:32

    Nebudu volit ani jednoho, pro mě jsou katastrofy oba dva nastejno, každý z jiného pohledu. Teď už jen záleží na tom, koho si lidé zvolí za menší zlo (jak prohlásil jistý člověk). Na druhou stranu, prezident nemá tolik pravomocí, takže alespoň to mě trochu uklidňuje (i když v případě podporování amnestie Schwarzenbergem moc ne :D). Schwarzenberg mi vadí pro to jeho ustavičné prosazování EU na úkor ČR včetně eura, prosazování školného na VŠ, zvyšování daní, důchodovou reformu, snižování dávek lidem, přijde mu správná Klausova amnestie, podporování válek, atd. Zeman mi zase vadí pro jeho spolupráci s komunisty, snobské a povyšující se chování nad ostatními, podporování korupce a zadlužování státu na úkor vlastní kapsy, utajované financování prakticky čehokoliv, atd. Tak opravdu co je menší zlo? :-o

  • Svou odpověď jsem smazala.Nepřišla jsem se dohadovat .;-) Každý má právo na svůj názor.Nikoho jsem neurazila .Ani nenapadla. Nebudu se hájit tím že jsem nebo nejsem AD..
    Jestli půjde někdo volit toho ,nebo toho ,je asi každého věc.Každý má na ně svůj názor.Já mu ho neberu. Neberte prosím můj.Jinak vana byla super. Po náročném dni ,super relax. Hezký večer.


    PS: Jdu volit Zemana:-D;-)

  • marketali22.1.2013 22:43

    Teda holky, jak to tady tak pročítám a koukám na uživatelky, tak myslím, že je to hodně o věku volících. Velká většina těch co volí Karla je mladšího věku, tzn. úplně jiné priority. Myslím, že starší mají spíše tendenci volit Zemana - je to totiž úplně o něčem jiném, když se musíš postarat o rodinu a věci s tím spojené při téhle situaci, která u nás teď panuje. Mladší budou pravděpodobně taky časem vidět určité věci jinak.

  • Volím Zemana. Nechci volit někoho, kdo není Čech a navíc má v zádech Kalouska, o kterém prohlásil, že je to vynikající ministr financí a přitom jediný, co nám ukazuje je, jak umí zvedat DPH. Vadu řeči beru tak, že za ní nemůže, ale i ta mi vadí, když mu není skoro rozumět. A kníže jako prezident, to by nám opravdu ještě chybělo..

  • Petra322.1.2013 18:20

    Určitě Karla!

  • Simea22.1.2013 19:36

    Ja ani jednoho. Muj kandidat do dalsiho kola nepostoupil.

  • Pro toho, kdo se o politiku nezajima, jsou zrejme argumenty jako "opilec" a "ochrapa" dostacujici a takovemu cloveku bude stacit, jak dotycny vystupuje a jak bude reprezentovat zemi. Pro jineho je dulezite, ze mu rozumi/nerozumi....ze je Cech nebo Rakusan resi zase dalsi......Povim vam, ze toho mam plne zuby te prezidentske kampane...televize - facebook. nejvice mi na tom vadi, jak si to lidi berou osobne a podle volby jedno z tech GAUNERU se navzajem osocuji. Ani jeden mi nestoji za to, abych sla volit.

    Karel Schwarzenberg - korupce, cirkevni restituce, BILDERBERG !!!! (tam byl tajne "zvolen" prezident EU van Rompuy -takze je uz vlastne mozne, ze prezidenta mame :-D ) ne e, on opravdu neni hodny deda, ktery ma slusne vychovani....bud je to umyslny gauner nebo neumyslny hlupak, ktery se necha zmanipulovat. https://www.facebook.com/photo.php

    Milos Zeman - tak v prvni rade samozrejme zlodejina a tunel na obcany CR -> OPOZICNI SMLOUVA s Klausem , to ze se paktuje s komunisty a zada je o podporu asi v Cechach nema skoro zadnou vahu..vsak co...Bobo to zkousela taky...No a tenhleten pan urcite hlupak neni....je to gauner. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/

    Co se tyce volby mensiho zla....asi bych premyslala stylem, ktery z tech dvou jeste muze uskodit, krome toho co zde jiz napachali......i kdyz z prezidentske pozice to nebude tak jednoduche, ale znate to.."ruka ruku myje" Neco jako "ty mi podepises zvyseni DPH od Noveho roku, jinak by se to nestihlo a ja ti naoplatku podepisu tuhle amnestii"

    Muj jediny prezidentsky kandidat, ktery ani nekandidoval a zrejme by ani nechtel, byl slusny, vzdelany, co se historie ceske zeme tyce, skromny , nebyl to politik (Masaryk byl filosof, Havel spisovatel)...bohuzel 2.ledna zemrel > budiz ti lehka zem , Karle Caslavsky.

  • Já teda byla dost překvapená, když postoupili tihle dva a vůbec jsem nevěděla, koho volit. Ale zrovna jsem dočetla Kmotra Mrázka I, II, III a když jsem zjistila, jak Zeman spolupracoval s podsvětím a přihrával Mrázkovi různé zakázky a ,,nevratné" půjčky od bank a tahal za různé nitky, tak volím Karla.

  • petulinkaa1322.1.2013 18:03

    Ani jednoho,tohle pro me nejsou budouci prezidenti,notorik nebo spáč,to je ostuda a ve svym veku uz tam nema co delat ani jeden a u Karla mi vadi,ze by rakušak mel být česky prezident,neumi poradne mluvit a zpěv te české hymny? no sorry,ale to fakt byla ostuda!!! a Zeman? akorat vystrida soucasnyho prezidenta...proste ani jednoho!

  • Volím Karla. Podpořit Zemana, to radši emigruji. Dělá se mi z něj fyzicky špatně. Někdo, kdo neváhá žádat o podporu KOMUNISTY, nemůže být prezidentem. Je to arogantní, nechutný a namyšlený egoista.

  • Budu volit pana Schwarzenberga, je to spíše o osobních sympatiích, není mi příjemné vystupování pana Zemana, působí na mě povýšeně, jako by snědl všechnu moudrost světa a jako by mu ostatní nesahali ani po kotníky. Ani jeden z nich pro mě není ideálním kandidátem, takže volím spíš "menší zlo". Myslím že argument, že někdo neumí zpívat, je dost ubohý - a to si prosím nikdo neberte osobně. Mělo by to být o tom co má ten člověk v hlavě, jaké reprezentuje hodnoty a jak uvažuje, né o tom, jestli to umí správně vyslovit nebo zazpívat...

  • Karla. Na Zemanovi mi vadí jeho arogance a minulost. Karla jsem volila i v prvním kole. Není sice ideální, ale z nabízených kandidátů mi přišel nejlepší a nevolit jsem nechtěla.
    Neodsuzuji někoho, kdo volí Miloše Zemana, pokud si o něm něco zjistil a je to jeho rozhodnutí a názor. Ale naprosto nesnáším, že někdo volí toho a toho, protože mu "přijde sympatický" nebo protože "ho volí moje okolí."

  • Začínám se fakt bavit:-D:-D:-D To tu dnes nemá chybu,jak to tu pročítám a sleduji +/-:-D:-D:-D:-D Mary022-dobrý dotaz,ale nějak se to tu zvrhlo ;-)

  • Jak tu již někdo zmiňuje, prezident je jen postavička :) Nic horšího, než amnestii stejně udělat nemůže a tu už udělal i Klaus, takže je jedno kdo tam bude.
    A když Anglie může mít královnu, tak proč nemít v ČR knížete :D
    Takže já volím Karla :-)
    U Zemana mi vadí to, že je o něm známo to jeho chlastání :O=

  • Volím Zemana, ze dvou důvodů, když bude prezident Karel, nebudu mu rozumět a do roku 2015 tu budeme mít euro a budeme víc v pr.... než jsme byli do teď ;-)

  • Volím Zemana, sice je arogantní ale co, Kníže neumí hymnu a tak me zklamal... volila bych oba sva ale přikláním se k zemanovi.

  • Zemana,připadá mi to menší zlo.

  • Já volím Zemana. Chci svému prezidentovi rozumět. Když už někam s první dámou vyjedou do zahraničí, aby tam věděli, jak vlastně vypadá čeština. Karel mě zklamal i kvůli Benešovým dekretům. Navíc si myslím, že si dost dobře rozumí s panem Kalouskem, kterého já moc nemusím za to, co už této zemi dokázal udělat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist