Kočka a těhotenství (toxoplazmoza)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #261029 24.10.2019 20:23

Dobrý večer,chtěla bych znát Váš názor než se rozhodnu uplně . Rozhodli jsme se,že dceři koupíme k narozeninám koťátko (čistě domácí,asi britskou),nojo jenže jsem si přečetla o toxoplazmoze...no a my se snažíme o miminko...myslite,ze bych mela koťátko odříci nebo zas moc přemýšlím...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych v tom nevidela problém 😉 ještě když má jít o domácí kočičku 😊 když vám nebude cele dny běhat po venku tak se nemás vůbec čeho bát 😊

    Můj názor je, že toxoplasmozu můžeš chytit jen od nějaké venkovní kočky 😉 a to ještě výjimečné..

  • HaSha24.10.2019 21:05

    Zdravím! Když budu trochu ironická, je to jako odříkat si kontakt se starším dítětem (než je to v bříšku), abys nechytla dětskou obrnu. Je to víc internetový strašák než skutečný důvod nepořídit si kočku. Přidám odkaz, kde to popisuje veterinář a vypíchnu pár bodů.
    http://zverolekarka.com/toxoplasmoza/
    1) Když už se bát toxoplasmózy, tak je častější zdroj nákazy špatně zpracované syrové maso nebo špatně omytá zelenina (občas i ovoce).
    2) Býložravci se nakazí z rostlin v půdě s nákazou, masožravci z masa (pokud bys kočce dávala syrové maso, měla bys ho nejdřív přemrazit).
    3) Nemoc nemá každá kočka, musela by sis pořídit nakaženou (pravděpodobně venkovní zanedbané kotě bez testů) nebo sama dopustit, že se nakazí (syrové maso, lov ptáků, hlodavců...).
    3) Aby ses nakazila musela bys hovínka nakažené kočky nechat dva dny v záchůdku a sbírat je holou rukou, kterou si pak neumyješ (nevím, jak jinak by mohla kontaminovat tvou stravu), nebo je jíst (nebo sníst tu kočku). Kočka jako společník nakažlivá není.
    4) I hovínka nemocné kočky jsou nakažlivá (resp. kočka produkuje oocyty) pouze tři týdny po její vlastní nákaze, pak už nikdy v životě, musela bys přesně trefit období a postupovat s hovínky tak jak píšu výše.
    Ze zkušenosti s kočkami chci ještě dodat, že vás nenechá na pokoji, dokud nebude záchod uklizený, ideálně aby byl v cajku dvě vteřiny po kakání, je to velmi čistotné zvíře. ;-)


  • Risu25.10.2019 9:49

    Resis nesmysly :) Pokud berete kotatko z CHS a ma PP... Jak uz tu nekdo pise - musela bys snist kocici vykaly nebo na ne sahat rukou a pak hned jist bez myti... Vetsi sance chytit toxoplasmozu je z neomyte zeleniny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist