Když dlouho nemůžete otěhotnět, ale jste oba zdraví - co nám pomohlo? :)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #204940 7.6.2017 16:47

Ahoj, jsem na womenzone už asi 8 let a většinou jsem tu dostala dobré rady, tak třeba moje rada taky někomu pomůže :) Snažili jsme se o miminko rok a půl, za tu dobu jsme oba prošli řadou vyšetření, dokonce i laparoskopií, nikdy nebyl zjištěn žádný problém. Navíc jsme oba mladí (26 a 32), všichni v našich rodinách otěhotněli téměř omylem každou chvíli. Už jsme to několikrát chtěli vzdát (teda hlavně já), hlavně vždycky když přišla další ms. Vyzkoušeli jsme snad všechno, co jsme na internetu našli - bylinky, vitamíny levné i předražené, čínskou medicínu, dietu bez cukru a pečiva, hormonální jógu, prstíkovou metodu, jiné polohy, denně jsme do sebe cpaly tuny ovoce a zeleniny a chia semínek, abychom měli silnou imunitu. Zkusili jsme každý měsíc i kombinace různých metod. Zkusili jsme na to i přestat myslet a přestat se snažit. Ale bez výsledku - dobře, hormonální joga je skvělá věc, která mi okamžitě srovnala cyklus a nastartovala ovulaci, ale k těhotenství v mém případě možná tolik nepřispěla. ALE teď jsem konečně těhotná :) :) :) a přemýšlela jsem, co jsem ten měsíc udělala jinak než jindy. asi jsem na to přišla :) totiž před půl rokem jsem objevila na jiné stránce, že někdo doporučoval gel Conceive plus. kupodivu tam bylo asi milion komentářů, že snad 95% lidem to pomohlo po mnoha letech snažení, nikdo nechápal proč. řekla jsem si, že za pokus nic nedám (respektive tuším asi 500 kč, což mi za trochu gelu přišlo docela dost). ležel mi půl roku v šuplíku - jednou jsem ho použila, ale manžel byl u toho a ztratil díky tomu náladu (a erekci), takže jsem na používání gelu rezignovala. Navíc s vlhkostí fakt nemáme problém, spíš naopak :) no a teď manžel neměl moc náladu se snažit, takže mi bylo jasné, že předehra moc dlouhá nebude a nevěděla jsem, jestli stačím dostatečně zvlhnout. Když šel do sprchy, tak jsem gel použila a když se vrátil, tak jsme to zkusili. No a ono to vážně zabralo :) jasně, nikdo nemůže vědět, jestli pomohl opravdu gel, to zůstává ve hvězdách, ale byla by to asi velká náhoda, kdyby ne :) takže třeba se to někomu taky poštěstí, každopádně když nám to příště zase nepůjde, tak ho vyzkouším znovu a uvidíme :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys7.6.2017 18:52

    Gratuluju. Nám pomohlo se hodit do klidu. Otěhotněla jsem po roce snažení, zrovna když se to moc nehodilo (jeli jsme s kolegy na víkend do sklípku) ;-).
    Conceive jsme použili v jednom cyklu, ale mě pálel a stejně se po něm nezadařilo. Myslím, že pomůže tomu, kdo má v téhle oblasti nějaký problém.

  • Borlova7.6.2017 19:53

    Super, gratuluji a přeji bezproblémový těhotenství ;-) Taky jsem si ho před prvním otěhotněním koupila, jen tedy v těch ampulkách, bylo jich tam snad 8, protože se nám necelý rok nedařilo. Nakonec se zadařilo, ale těžko říct, zda kvůli tomu gelu. Použila jsem ho několikrát už v předchozích cyklech a zadařilo se asi 3 cyklus od toho co jsem ho začala používat+ k tomu dalších pár opatření jsem dělala jako třeba svíčku apod. :-D Ještě jednu ampulku snad mám, ale tu už potřebovat nebudu, druhé dítě se nám zadařilo hned druhý cyklus, bez tohoto gelu.

  • Nám pomohlo vyšetření na průchodnost vejcovodů, hned ten cyklus jsem otěhotněla :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist