Kdy začít pořizovat výbavičku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371844 15.3.2017 21:45

Dobrý večer, prosím kdy je vhodné pořizovat výbavičku pro miminko?
Jsem už 35 tt a nemám ještě vůbec nic. Není to proto, že bych nechtěla kupovat, ale věc se má tak, že přítel mi neustále říká, že to má čas. Vždycky když jdeme nakupovat a projdeme třeba kolem miminkovských potřeb, tak mě buď rychle táhne pryč, nebo když mu řeknu ''tohle potřebujeme'', tak uhýbá pohledem, nebo jen zamručí a jde dál a já tam stojím sama :( Nevím proč se tak chová, mám strach, že odjedu do porodnice a nebudu mít doma pro mimi ani osušku. Finance máme společné, ale ty vždy musím vydat za bydlení, inkaso a se zbytkem disponuje přítel. Jsem z toho nešťastná, dny ubíhají a já nemám ani dudlík. Říkám mu to každý den, že bysme už měli něco nakoupit, aspoň základ, ale on jakoby se ho to netýkalo. Nevím už co s tím, jestli pořád jen čekat, že třeba na poslední chvilku svolí k nákupu pro mimi, mám z toho hrozný nervy, vždy po večerech brečím. Nevím jak mu vysvětlit, že už je čas něco chystat.

  • 16.03.2017 13:43:53 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 16.03.2017 13:43:52 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • janalab16.3.2017 0:42

    Promin, ale pritel je s prominutim debil, kdyz on nakupovat nechce, tak at ti necha penize, abys to mohla nakoupit sama. Neprijde mi teda ani normalni nemit vlastni finance a vse, krom vydaju, ktere zaplatit musis, nechavat u pritele. To vydelava jen on?

  • hajtlik15.3.2017 21:58

    Prostě jdi a nakup alespoň základ, vůbec bych se ho neptala. Můžeš rodit každým dnem a s miminkem, pokud jsi prvorodička, tak budeš ráda, že si ráda a na tahání po obchodech hned jak vás pustí nebudeš mít ani pomyšlení, nehledě na to, že autosedačku mít musíš na cestu z porodnice, jinak z ní těžko odjedeš, pokud tedy nepůjdete pěšky, což mě se rozhodně nechtělo s těmi zavazadly :D

  • Já začala pořizovat kolem 25.tt, ale hodně rychle jsem měla vše nakoupené) Pak už se jen dokupovaly spíš věci na víc. Určitě pokud máte přístup ke kartě nebo účtu, tak bych vše nakoupila bez jeho svolení třeba s kamarádkou nebo s někym z rodiny. Miminko může přijít na svět klidně už teď a pokud má chlap takový přístup, tak už ho vidím, jak vše shání zatímco vy budete v porodnici. Třeba je z toho jen nervózní a nechce si připustit, že už je porod za dveřmi) Tím že se o to postarate sama, mu třeba pomůžete :-)

  • .....myslím že máš nejvyšší čas, na nic nečekej, hlavně ne na to co řekne chlap, to by ses taky nemusela dočkat.

  • Tohle nepochopim preci nikdy nevis kdy se muze uz rozhodnout vykouknout na svet a nic nemit v tomto tydny je docela spatny a stresující :-o popravde bych ho kopla do hlavy at se probere paneboze..

  • gimi16.3.2017 4:32

    Mě i kdyby chlap tisíckrát řekl, ze to ma cas, tak na neho nedám a proste si zacnu nakupovat!!!! Podle všeho i ty citis, ze uz je cas...
    Finance nefinance dítě je vaše, vás obou!
    Uprimne...jak chcete fungovat jako rodina, kdyz už teď se musis o něco dovolovat příteli!8-o

  • V 35tt jsem mela uz i sbalenou kabelu do porodnice.Pro miminko vsechno i vyprano a vyzehleno.S pritelem si promluv, ze uz musite poridit vse a pokud se mu do toho nechce,tak vyber sama nebo treba s kamaradkou:-)

  • ve 35tt sem měla nakoupeno, vypráno, vyžehleno. abych s velikým pupíkem lítala ještě po obchodech a mačkala se v davu, to by mi mohlo.
    možná přítele ty miminkovské věci nezajímají, ale měla by jsi mu říct ty sama, že prostě jdeš a at se zařídí podle toho. nemít nic mi přijde hodně "mimo".
    a co kočárek, postýlku a takové větší věci (autosedačka, vybavení do postýlky), ty už máš?

  • Já osobně měla tašku do porodnice sbalenou dopředu a vyplatilo se.
    Jinak v 35tt už jsem byla doma i s miminkem.
    Těžko bych něco mohla jít nakupovat.
    Ano sice můžeš nakupovat i z pohodlí domova přes internet, ale prát to, žehlit když si po porodu budeš jen těžko.
    Jak už je tu napsáno pokud máš šanci dostat se ke kartě jdi a nakup to sama, vždyť chlapa aby ti radil nepotřebuješ.
    Vím je to hezčí vybírat spolu s budoucím tatínkem, jenže když má takový přístup nemůžeš čekat.
    Tak popros nějakou kamarádku nebo třebas by se našel i někdo tady na WZ jsme jedna velká rodina, kdo bydlí blízko tebe a rád by stebou šel.
    Popřípadě se dá na internetu najít i hodně maminek co prodává za pár korun nebo i daruje, pokud ti přítel peníze nedá.
    Stejnak z těch ,alinkých věciček miminko vyroste rychle, takže jednak se nestihnou zničit a pak taky je miminko dlouho mít nebude a už bude potřebovat zase větší.
    A do něčeho musíš miminko oblíct až půjdeš z prodonice domů.
    Hlavně se v rámci možností netrap akorát ubližuješ miminku.

  • ahoj, nic si z toho nedělej :-) asi ti moc nikdo nepomůže, když si tu teď přečteš, jak už je teď pozdě... mne by taky taková chlap mrzel, ale co naděláš.... možná prostě na to nakupování není... tak si vybavičku nakup sama, hodne se dá toho nakoupit i přes internet, takže ti to dovezou až domů... bud se chlap vzpamatuje, jak začne vidět, že máte doma ty miloučké malé oblečky a s nakupem většách věcí ti pomůže..a nebo to řeš přes ten net....
    Já jsem taková, že bych chlapa poprosila o pomoc s nakupem postylky, autosedačky, přebalováku, plének...ale jinak si to hodlám užívat i sama..ne každý chlap se dokáže rozplývat nad dlouhým regálem s oblečením ;-)

  • dost zvláštní chování od chlapa teda..a buď ty finance společné máte, tj. disponuješ s nimi stejně neomezeně jako přítel, a nebo nemáte a čekáš s nataženou rukou..Věci na miminko bych samozřejmě nakupovala bez ohledu na chlapa, jen ty finance byste si měli asi vyřešit nějak jinak, co budeš dělat, až ti bude chodit jen rodičák?? To se budeš prosit o peníze na každý nákup??? To si nějak nedovedu představit..

  • Machu15.3.2017 22:46

    Ja jsem 36tt a mam vse nakoupeno a vyprano :) uz vidim jak by shanel vsechno on a jeste to dokonce pral a zehlil 8-o Jak uz bylo zmineno muzes rodit kazdou chvili tak bych na nic necekala a sla nakupovat nehlede na to co si mysli pritel

  • dancewomen15.3.2017 22:57

    To si neumím představit nic nemít,já měla vše od 30tt a díky bohu za to,protoze v 32tt mi zniceho nic hrozil předčasný porod.

  • V tu dobu uz jsem mela vse nakoupeno, i kdyz nevyzehleno a nevyprano a nebyt pomoci, nemela bych to vubec, protoze asi tyden nato jsem uz sla do porodnice a zustala tam az do porodu v 38tt. Pritel by se mel probrat, ... Napis seznam co potrebujete a jdi na nakup...

  • gluzka16.3.2017 8:53

    Měla jsem nakoupený základ už ve 25.tt a zezačátku se mi do toho moc nechtělo. Kupovala jsem věci sama a nevěděla, jestli budu potřebovat tohle nebo tamto. Mám taky pocit, že tvůj přítel není moc s příchodem miminka vyrovnaný? Těší se vůbec?
    U nás to bylo tak, že manžel se stará o své stroje venku a práci kolem,já o dům a vše co je"uvnitř", takže výbavu a vše kolem mimi vyřizuju sama, ale manžel mi nechal volný přístup k penězům (jakože on tomu nerozumí, tak ať si to zařídím podle sebe...). Pokud přítel nechce tolik utrácet, jistě najdeš i nějaké bazárky, nebo skupinky maminek, které výbavičky nabízejí za levnější peníz. Mě to stálo cca 22000 a po porodu jsem ještě dokoupila pár věcí podle potřeby. FInance jsem měla a taky takovou tu snobskou vizi vymydleného, nádherného miminka v novém :-D.
    A fakt nikdy nevíš... rodila jsem náhle v 34.týdnu a při propouštění mi manžel sice dovezl vyprané a vyžehlené prádlo, ale z každé velikosti něco :-D. Chudák malej, vypadal v té 74cce jak ve vaku :-D.

  • No pomalu by to chtělo něco koupit já na tom byla podobně ve 35 tt jsme šly s mámou po nákupech mě se líbil jeden komplet a máma taky jeden vybrala a prásk malej se narodil 35+5 takže něco my máma koupila aby se to vypralo a vyžehlilo a zbytek sem koupila po cestě s porodnice( manžel zůstal s prckem v autě a já šla nakupovat) no po císaři super sem nemohla vylézt pomalu z auta a v krámě sem se musela 2 x chytit abych sebou neflákla takže u druhého už sem měla všechno ve 30tt pro jistotu;-)

  • Touhle dobou jsem měla už téměř vše nachystané. Mám kolem sebe holky, co rodily ve 30., 35. a 38.týdnu, takže bych řekla, že je už skoro na čase :) Pokud by se chlap bránil, obrátila bych se s prosbou o finance třeba na rodiče. Rozhodně mít aspoň základ: kočárek, autosedačku, postýlku, zavinovačku, výbavičku na koupání, základní kosmetiku (pleny, Bepanthen, něco do koupele, na čištění pupíku), základní oblečky...
    Akorát tedy už teď tě lituji, protože jestli má partner takový přístup teď, tak co bude, až se mimčo narodí???

  • Vezmi si kartu a běž, chlapovi oznam že čas už prostě není vždyt za dva tydny mužeš už rodit v pohodě, neni to jen otom koupit ale pripravit nachystat vyzehlit, on to delat nebude to ty, chlapy jsou v tomto laxnejsi, ja bych si do toho kecat nenechala, v porodnici a po porodu mas byt v klidu a ne ve stresu ze nic nemas a jak to zvladnes

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist