Kdy začít lyžovat

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22609 19.1.2012 19:53

Maminky lyžařky, kdy jste nejdříve postavily děti na lyže? A jak jste začínaly? Teď nedávno mi ve sportu řekli, že nejlepší je vyzkoušet nejdřív plastové lyže na boty a teprve pak na klasické s lyžáky. Malý bude mít příští zimu teprve 2 roky, což je asi ještě brzo, ale tak mě to napadlo. :-) Tak by mě zajímalo, jak jste učily děti vy.Moc děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já dceru začla učit na lyže, až když byla v první třídě a měli jet se školou na lyžák. ale kamoška syna postavila v nějakých těch skoro třech letech - její manžel je instruktor, ale syna dali do dětské školičky. prý to bylo nejlepší - nemá takové tendence se tulit k rodičům že to nebo tamto.

  • Mi jsme se domluvili ze dame maleho lyzovat jak mu budou dva, vychazi to na zari ale az pristí a ze ho dame taky do skolicky. Jezdime casto do Rakous a jsou tam i slováci instruktori,tak at si to zkusi uz ve dvou jelikoz jsme oba blázni lyzari a jezdime dokonce i v kvetnu na ledovec :-)

  • Mě říkal kamarád, který učí TV, že je dobré až tak ve třech :-) Ale vyzkoušené to nemám. Mám tedy dvouletou neteřinku, ale myslím, že na tu by byly lyže ještě hooodně brzy :-)

  • Ja som práve túto zimu počula od lyžiarskeho inštruktora, že až od troch rokov, asi kvôli kĺbom, alebo tak nejak.

  • Někde jsem četla, že by se mělo začínat až ve 3 letech kvůli kloubům. My jsem o tom taky uvažovali, asi ho dáme tak ve 3,5. Je to letní dítě, ale když by ho to nemělo bavit, tak až o rok dýl. Uvidíme jaký bude.

  • Zdravím, my s dětmi začínali, až když byli na ZŠ. Nejprve jsme zkoušeli plastové lyžáky a pak už normální lyže. Nejprve na kopcích, potom jsme začali jezdit i po českých horách a letos jsme dokonce navštívili italské Alpy, konkrétně v oblasti Val de Fiemme - http://www.visitfiemme.it/cs/active-relax/lyzovani-val-di-fiemme. Na těch stránkách jsme našli i ubytování a získali jsme slevu na lyžařský kurz pro kluky, byli z toho naprosto nadšení. Příští rok se tam rozhodně vrátíme :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist