Kdy udělat těhotenský test?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #283631 12.11.2019 7:54

Ahoj, snažíme se s partnerem o mimiko a tento cyklus poprvé měřím BT. Pro záznam využívám kalendář na těchto stránkách a mobilní aplikaci OvuView. Obě aplikace na základě BT označily den ovulace 31.10. Podle kalendáře na WZ by očekávaná menstruace měla přijít zítra, ale podle OvuView až v sobotu. Myslíte, že pokud zítra nedostanu MS, mohlo už by na testu být případně něco vidět? Má tedy smysl testovat případně už zítra (13 DPO) nebo raději až sobotu (16 DPO)? Nejde mi o těch pár korun za test ale spíš o případné zklamání z negativhího testu :-). Předem díky za odpovědi.

Díky všem za odpovědi. Počkám si na sobotu a uvidím ;-).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dokud nepřIjde MS, tak snad není z čeho být zklamaná, negativní test nic neznamená. U mě byl pozitivní až po více jak týdnu od vynechané MS, ale tedy přiznám se, že jsem na testu žádné duchy nehonila a počkala si na pořádnou dálnici.

  • já testovala tuším ještě dřív.. za mě to smysl má.. mě se to už vždy ukázalo..na mamatestu, at si rika kdo chce co chce, ale za me nejlepsi test..nikdy neukazal falesne pozitivní

  • Tohle je těžké, každá testuje někdy jindy. Já ze začátku také testovala brzo, ale pak jsem zjistila, že to stejně nemá smysl. Teď testuji pouze až když mám 14 a více dní od ovulace a MS se nedostaví. I v tomto případě jsem však jednou měla pozitivní TT a nakonec stejně po 10 dnech zpoždění MS přišla, takže následovalo ještě větší zklamání. Je to hrozně individuální, někomu se čárka ukáže brzo, jiný si musí počkat. Zkusit to můžeš, ale já bych si počkala, co ti řekne BT, když ji měříš, taky jsem měřila a vždy před MS nebo v den předpokládané MS teplota klesla a bylo mi to jasné, takže jsem test ani dělat nemusela.

  • Hezký den, být tebou tehotensky test už zkusím:) nejlépe teda z ranní moči. Já ovulaci měla asi o den dřív než ty a už v pátek jsem měla nepatrneho ,,ducha" na tehotenskym testu, od té doby čárka sílí :-) menses se měla dostavit dnes, předpokládám, že už opravdu nedojde :)

  • hajtlik12.11.2019 10:38

    10 DPO je vidít krásný duch, 14 DPO už jsou většinou dálnice, jelikož se jedná o první den vynechaní MS

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist