Kdy se dělá poprvé ultrazvuk?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40623 18.5.2012 13:00

Ahoj všem:-) Chtěla bych se jen zeptat, kdy poprvé Vám gynekolog udělá ultrazvuk. Někde jsem četla, že v 6.-7.týdnu těhotenství kvůli tomu, že už by tam mělo být vidět srdíčko:-). Jsem objednaná na příští úterý, což, by bylo u mě v půlce 7.týdne. Přítel by rád u ultrazvuku byl, ale pokud ho nebudou dělat, tak ho nechci vláčet zbytečně. Zeptala bych se normálně doktora, ale půjdu k němu díky změně bydliště poprvé, neznáme se a tak tam nechci jako hysterická prvotěhule hned vyvolávat a vyptávat se:-) S Vámi to bude určitě milejší a stopro mi poradíte taky :-) Díky Lucka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, tak mně Dr dělala první uzv v 5+3 a byl vidět teprve váček. v 7+3 už bylo srdíčko. Někdy je srdíčko dřív (tak na konci 6tt, někdy i později v 9tt)
    druhou věcí je, jestli u toho přítel bude chtít být, pokud bude Dr dělat vnitřní uzv ;-)

  • Tak pokud doktor má v ordinaci ultrazvuk, tak ti ho nejspíš udělá kvůli určení těhotenství. Já teď byla u doktora asi v 9.týdnu podle MS, ultrazvuk mi udělal, srdíčko bylo vidět a podle velikosti určil 8.týden těhotenství.

  • alimos18.5.2012 14:00

    Jde o vnitřní ultrazvuk a manžela mi tam pan doktor pustit nechtěl.

  • První ultrazvuk je vnitřní a k tomu se chlapi nepouští...když jsem se zeptala doktora proč, tak prý je to zčásti z psychologického hlediska, že chlapi nemají rádi, když jim někdo jiný a speciálně doktor chlap takhle " vnitřně prohlížejí" partnerku. Takže jelikož jsem měla partnera v čekárně, tak ho pan doktor zavolal až jsem byla zase oblečená a na obrazovce mu to ukázal. Jinak jakmile se dělá ultrazvuk přes bříško (cca 12 tt), tak tam partnera můžeš vzít.

  • Mě dělal MUDr. vnitřní UTZvuky na prvním vyšetření (7.tt) i ve 12.tt a to tam se mnou normálně manža byl. Akorát pak šel do čekárny, když jsem šla na kozu, aby mě zkontroloval i čípek atd. Takže první UTZ přes břicho mě čeká teď ve 20.tt.

  • já byla v 5+3 a to tam téměř nic nebylo vidět. V 6+3 jsme viděli srdíčko. Manžel tam v obou případech byl se mnou a žádnou újmu z toho nemá :-) naopak oči měl navrch hlavy a nespustil je z obrazovky. Srdíčko viděl dřív jak já :-) takže ho vezmi s sebou a nechej ho v čekárně a uvidíš co ti poví doktor. Když tak budete mít alespoň obrázek :-) to že tam s Tebou vůbec půjde je také fajn:-) držím palečky ať je všechno v pořádku. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist