Kdy před ovulací začít dělat ovu testy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #287561 26.5.2020 9:29

Ahoj holky, už jsem z toho vypadla, před lety jsem testovala jak drak, ale přišla změna partnera a celého života a už jsem to neřešila.... Teď plánujeme s novým přítelem miminko za nějaký čas a já už začala měřit bt - protože jsem vždy měla krátkou lf, nepravidelný cyklus a chtěla jsem předem zjistit, jak na tom jsem ted, brala jsem teď chvíli gynex na doporučení dr, ale hlavně mi přibyly roky, ubylo mi 10kg, tak chci vědět, jaký to má vliv na cyklus....dle bt je luteálka snad ok, chci přidat ještě ovu testy.... a už jsem zapomněla, jak na ně.... v posledních 3 cyklech byla ovu 15-16dc, ale vážně nevím, jestli se může posunout na 10DC nebo 20DC, tak já nevím, začít testotat až třeba 13dc? NEbo dříve? dneska jsem 11Dc..... samozřejmě na tom svět nestojí, ještě se nesnazíme, ale mám obavy, jak to pujde, k věku nás obou a předchozím mým nezdarum, tak zjistuju předem. při snažení prave měřit a testovat nechci a budu věřit, že to "pujde samo", protože v četnosti styku není vubec problém...
Moc děkuji za rady :-) a zkušenosti :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud víš kdy +- podle BT ovulace je, tak bych do toho nedělala ovu testy. stejně je to s nimi ne vždy jednoznačné a průkazné - nemusíš chytnou vrchol hladiny hormonu, nebo nebudeš mít ty čárky zřetelné, nebo sice to bude vypadat, ale ovu se nakonec konat nebude kvůli např zdravotnímu problému a posune se.
    spíš bych to ze začátku nechala volně, užívala si radosti ze sexua až když to nepůjde, tak teprve do toho po (podle mně) nejdříve po půl roce se začít takhle zkoumat.
    každý měsíc to můžeš mít jinak, pokud máš cykly nepravidelné a to co zjistíš tento měsíc, nemusí být nutně i ten další.
    navíc by to chtělo fakt testovat několik dní před "očekávanou" ovulací a pokud nevíš, kdy bude tak je to o to horší a testovat třeba 10 dní a dělat denně 2 testy, aby to mělo fakt význam a chytila jsi ty hladiny, je pak náročné. protože pokud to budeš dělat 1x denně tak je to k ničemu a přijde jen nejistota zda ovulace je nebo není a kdy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist