Kdy podruhé otěhotnět

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71740 18.11.2012 12:11

Ahoj holky, zajímá mě Váš názor, případně zkušenosti na druhé těhotenství. Za jak dlouho od toho prvního byste to doporučovaly? Mám kamarádku, která otěhotněla čtyři měsíce po prvním porodu. Já osobně si to neumím představit mít k ročnímu miminu hned další. Podle mě se nemůže naplno věnovat svému prvnímu potomkovi. Vždyť se vyvíjí celý jeho psychomotorický vývoj a nemůže mu dát už tolik času. A pak ještě k porodu - někde jsem slyšela, že pokud rodíte do 1,5 roku po tom prvním porodu, tak se prý často přistupuje k císaři.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky bych řekla, že je to brzo. ale nemyslím si, že porod takhle blízko je důvodem k císařskému řezu.
    spíš by byl problém opačně, pokud by rodila první císařem, tak je při druhém těhu problém a riziko, protože se to vše po operaci hojí alespon rok.
    ideální bych řekla, že je rozdíl tak 3-4 roky. ale ne každému se to podaří.
    nebo potom může být dobrý i větší rozdíl, když už je to první větší (kolem 10let) a maminku tolik nepotřebuje, už ani tolik nežárlí a mamince spíš může pomoct.

  • Tahle teorie je blbost. Co dvojčata a výcerčata? Když se chce, všechno jde. Holky mám 14 měsíců od sebe a psychomotoricky zanedbané nebyly. I když jsem po prvním porodu měla plastiku dělohy a de facto celého vnitřku, tak v druhém těhotenství mi císař nenavrhl nikdo ani náznakem

  • Moje kamaradka ma dceru 20m a 6m. Taky si myslim, ze je to brzo. Holcicka je ted rozmazlovana, protoze zarli. Jinak rodila i podruhe prirozene :)

  • znám maminu, co má děti rok od sebe, rodila přirozeně a bez problémů. Říká se, že tělo je schopné otěhotnět, až se cítí v pořádku a připravené na další těhotenství a to může být u každého jinak. Já rodila akutním císařema ještě velké dítě a doktor mi říkal, že další dítě nejdřív za dva roky, totéž švagrová. Co tak kolem sebe vidím nejčastěji rozdíl mezi dětmi 2,5-3,5 roku, dost často je to proto, aby si maminy odbyly pauzu s dětmi najednou a potom hledali novou práci. Osobně bych chtěla mít druhé dítko při prvňáčkovi, abych měla čas na oba dva.

  • petulinkaa1318.11.2012 19:05

    Myslim si,ze ideal je tři roky od sebe,ale rozmezí tak 3-5 let je jeste v pohode co bych chtela i ja :-)

  • Já mám děti od sebe o necelé 3r. a jsem spokojená.Brala bych i o 4r.Je dobré si užít prvního dítěte a pak mít druhé.

  • venysek18.11.2012 20:35

    Moje sestra má děti ncelý 3 roky od sebe a myslím, že je to v pohodě, chtěla bych to taky tak. Ten straší už by mohl jít do školky, aby se víc mohla věnovat tomu maličkému, ale zatím jí k tomu slouží babička. Myslím, že je fajn, když jsou si věkově blíž, můžou si spolu víc hrát a tak.. My jsme se ségrou o 6 let a ona se mi teda moc nechtěa věnovat, když jsem byla mladší a blbější :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist