Kdy jít k lékaři s pozitivním tehotenskym testem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423591 23.8.2020 11:13

Dobrý den,kdy jste šli nejdřív nebo nejpozději k lékaři po zjištění těhotenství? Popřípadě, šel někdo až v 10-12 týdnu, nebo to vnímáte jako hazard?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk23.8.2020 12:30

    Zavolala jsem normálně dr s tím, že mám pozitivní test, a on mě sám objednal na sedmý nebo osmý týden s tím, že bude rovnou vidět srdíčko. Desátý až dvanáctý týden už je podle mě pozdě. Hlavně proto, že ve třináctém týdnu, tuším, se dělá první screening na utz, na který je třeba se objednat a nejde posunout. Takže může být problém se někam narychlo narvat. Navíc kolem toho desátého týdne jsou odběry ke screeningu.

  • já šla nejpozději v 7tt ale s mojí anamnézou mě mudra chce vidět vždy co nejdřív, takže většinou jdu už v 5tt .... jinak bych asi až do 10tt nečekala, pak se těžko naplánuje nt screening ... ideálně bych šla ten 7-8tt

  • Ja sla ted az v 10tt a to kvuli dovolenym. Bud moji nebo doktorovy. Rovnou mi dal prukaz a objednal me za 3 tydny na screening. Citila jsem se dobre, tak jsem nehrotila.

  • stupidiack23.8.2020 20:26

    Pokud jsem měla pozitivní test, udělala jsem si další den test znovu a když byl taky pozitivní, při nejbližší příležitosti jsem šla k doktorovi.
    Sice může být ještě příliš brzy, ale je lepší být pod kontrolou. Doktor může potvrdit nebo vyvrátit možné mimoděložní těhotenství. 10. - 12. týden, to už je skoro případ pro 1. screening, a to už je opravdu pozdě.

  • Já šla takto později, dřív se ten 1.screening nedělal a v dalším těhotenství jsem ho taky nechtěla podstupovat, takže je to jedno. Jediné riziko je mimoděložní těhotenství, ale to já nebrala v potaz, navíc má své varovné příznaky, když už jde do tuhého určitě a stejně jsou případy, že i když žena ten UTZ podstoupí, tak lékař ho nepozná, zrovna velmi mladá kolegyně z práce to tak měla....
    No a pak je jeden fantor, proč nechci jít brzy a to je nepovedené těhotenství. Mám ho za sebou několikrát, na kyretáž by mě dobrovolně nikdo nedostal a přijde mi lepší doufat, že těhotenství je v pořádku, než čekat, až se spustí potrat, to by pro mě bylo hodně těžké (ale podstoupit jentak kyretáž nepředstavitelné). Jednou se mi spustil potrat na konci 12tt, ale těhotenství už se podle velikosti váčku nevyvýjelo asi 4 týdny...Byla jsem ráda, že jsem po celou dobu mohla doufat a netrápila jsem se ztrátou a napětím, kdy to tělo konečně ukončí samo...No nevím, často mi přijde, že čím míň vím, tím je to pro mě lepší, vyrovnat se člověk musí tak jako tak, ale mě to přijde lehčí takto.
    Samozřejmě, spousta žen to má jinak, ale každá si sama sobě musí odpovědět, co ji přinese větší pohodu a klid. Jakmile jsem tohle zažila, už se mi k lékaři nechce jít nikdy dříve...někoho to ake vede k opaku a byl by nejraději skedován nepřetržitě ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 274 otázek, kterým se dostalo 271 771 odpovědí a 409 845 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist