Kávička v těhotenství?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22229 12.3.2012 13:01

Holky co jsi myslíte o pití kávy v těhotenství? Pít či nepít? :-)

Tak jsem si v práci uvařila svou oblíbenou Lavazzu, ale stejně jsem ji víc jak polovinu vylila, protože mi nějak nechutnala :-) (já takový labužník kávy) tak to asi ani nebudu řešit, mimi to vyřešilo za mě, nějak mu asi nechutná :-). Ale jinak bych asi volila tu bezkofejnovou. Kávoninové nápoje tipu Caro mi nechutnají. Díky za názory holky. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl12.3.2012 13:06

    ségra vždy pila jednu kávu, když si totiž nedala kávu, tak jí vždy děsně bolela hlava. Pak jí gynekoložka poradila, že jedná malinká káva neublíží a naopak jí tu jednu denně doporučila.

    Třeba tyhle starší příspěvky poradí v tom jestli pít či nepít. Ale všude píší že šálek kávy neva.:)
    http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Kava-v-tehotenstvi-8843
    http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Kava-v-tehotenstvi-16368
    http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/kava-a-tehotenstvi-12829

  • já jsem pila kávu asi tak 3x týdně, nejsem kafař, ale v práci jsem se naučila pít ji na chuť, tak jsme si se šéfem dávali 1:1 s mlíkem, to bylo spíš kakao

  • Ahoj káva v těhotenství slabší se smí až dva šálky denně :) takže si myslím,že nemůže ublížit avšak já piju od nescafé bezkofeinovou je to nějakcýh 100g za 100Kč ale určitě stačí jedna lžička a chutná jak obyčejná káva je moc dobrá dávám do třičtvrtě hrnečku+ mlíko takže super :)
    Já bych se toho nebála.
    Pak jsou na trhu taky obilné kávy jako je např. Caro a pod. ale nemá to takovou tu chut jak to bezkofeinové:-)

  • ještě je otázkou jaký máš tlak. pokud máš vysoký, tak bych se kávě v těhu vyhla, pokud nízký, tak až 2 šálky denně by měly být ok a někdy je Dr i doporučí.

  • Martasek8912.3.2012 13:52

    Já nikdy nebyla kávový tip, tak do 20 jsem i nepila vůbec, poté sem tam. V těhu jsem přeci jen pila bezkofeinovou :) Já se v těhu ani při kojení neomezovala, jen samozřejmě alkohol v míře.

  • Samozřejmně že záleží na tlaku taky :) ale pokud je to pomaličku půl na půl bezkofeinovou tak si myslím,že to ničemu nevadí :) jeden šálek denně

  • ahoj, já ze začátku ji nepila, ale nemohla jsem se v práci soustředit a byla unavená, tak jsem si dala zelený čaj, to mi pak někdo řekl, že bych neměla, ael doktor říkal, že můžu. Nic se nemá přehánět, naše matky pili černej. Později jsem si občas dopřála i slabší kafe. Při kojení jsem se bála, ale už jsem začala, malej není spavej, ale kafe to nezhoršuje. Nejdříve jsem pila caro, na podporu kojení, ted si ho dám taky, ale občas mám chut na normální kafe. Jinak jsem si koupila bezkofeinové kafe, ale nechutnalo mi a pak jsem si v nějaké diskuzi přečetla, že je to horší než normální.

  • Já si dříve dělala jeden hrníček denně, v těhu jsem zezačátku spíše ze zásady přestala, teď jsem 23+6 tt. a občas si zase jeden šálek dám. Ale je pravda, že jak jsem ho zezačátku přestala pít, tak teď ani nemám chuť. Prý jeden šálek kávy denně nevadí, když dostatečně piješ vodu a doplňuješ tekutiny. To je to samé s čajem. Taky by se měl omezit kvůli teinu, který je v něm obsažen.

  • Já jsem přešla na bezkofeinovou. Na začátku těhotenství jsem měla asi 3x latté z normálního kafe.

  • Apocalypse13.3.2012 11:23

    Je jsem pila v tehotenstvi 2 kavy denne, nekdy i tri... Vzdycky teda s hafou mleka nebo late. Mam nizky tlak a mela jsem ho i v tehu, takze jsem se kavy nevzdala a co jsem tak ruzne vycetla, 2-3 salky kavy jsou ok. Pri porodu jsem ztratila pres litr krve, takze tlak opet nizsi nez nicky, v sestinedeli jsem mela na kavu chut permanentne. To jsem mela strach, takze jsem vstavala po prvnim rannin kojeni mezi 4 a 5h, abych si dala kafe vcas pred dalsim kojenim. Dneska uz vim, ze kdyz cca 1.5 pred kojenim je to porad ok, takze uz zase piju 2 denne...Nekdy i vic, a nastesti zadne nasledky na malem to nema..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist