Kašel a rýma v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25533 28.4.2011 14:25

Ahoj holky, už přes týden se mě drží kašel na průduškáš a rýma. Jediné co jsem zatím zkusila je kloktání slanou vodou, ale bez výsledku. Jaká je přírodní medicína, co bych mohla použít na ten kašel. Zvlášť večer je ten kašel hodně intenzivní. Přemýšlela jsem jestli bych si mohla vzít třeba Halls nebo nějaký dětský sirup? A na tu rýmu třeba sprej z mořské vody, myslím se něco takového prodává v lékárně. Začínám 10 týden těhotenství. Děkuji.

  • 22.09.2015 18:59:42 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vývar z cibule neznám...ale znám...nakrájet cibuli na kostičky a zasypat trochou cukru, aby cibule pustila šťávu a pak několikrát za den vypít tu šťávu:-)...možná to Natiala myslela podobně:-)...jinak na tu rýmu je ten sprej z mořské vody úžasnej používám ho i já, ale nejsem těhu...ale vím, že se v těhotenství smí...je supr i pro děti...

  • Na kašel jsem zkoušela cibuli s medem, jak píšou holky (nakrájet jednu menší cibuli na kostičky, přidala jsem tak dvě lžičky medu, možná trošku víc, necháš to odležet a ono to pustí takovou šťávu, tu si potom po lžičkách bereš, když už to přestane pouštět šťávu, uděláš novou cibuli s novým medem), ale mně to moc nepomohlo, měla jsem ten kašel fakt hnusný. Tak jsem zkusila homeopatický sirup Stodal a ten mi pomohl (homeopatika těhotenství neškodí). Na rýmu možná zkus Vincentku ve spreji. Jinak popíjet Vincentku mi doporučila doktorka i na ten kašel a asi to pomáhalo. Ale nejvíc prospěšné bylo asi to, že jsem týden zůstala v pelechu.

  • Ahoj, kapky ti v lékárně doporučí a na kašel je dobrý třeba vývar s cibule s medem..

  • Jak tu píše cibule s medem. Od 10 ořibližně mám taky neustále rýmu a kašel. Doktor říkal že mimču to nevadí, ale at nenakazím jeho (doktora) :D A dělěj si ještě ovocné kokteily a nohy v teple.

  • Dobrá jsou homeopatika a jinak bych zašla do lékárny a tam ti určitě něco dají. Já jsem při těhu a kojení používala hodně ta homeo a jitrocelový sirup, mořskou vodu do nosu.

  • čaj, zázvor, hoooodně vitamínů a trpělivost...ono to zase přejde. pokud to nepřejde řešit s lékařem. já si ten zázvor strouhám do ovocného čaje, abyse to dalo vypít. Měla jsem v těhu rýmu, tak jsem třetí týden šla na ORL, ptz jsem neslyšela a MUDr. mi řekl že rýma může být hormonálního původu a že se ji možná zbavím až po ukončení kojení...

  • Já trpěla v těhu hlavně na rýmu - na Orl mi doporučili Quixx sprej - mořskou vodu. Tu používám i preventivně a jsem ráda, že ji mohou i miminka (Quixx baby kapky).
    Na kašel jsem brala Stodal nebo kloktala Vincetku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 545 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist