Kapky do nosu v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #251758 22.4.2018 12:29

Holky, pomoc, jsem cca ve 12tt a mám furt ucpaný nos a používám Vincentku, ale ta nemá žádný efekt. Olynth se prý nesmí, ale já už to včera nevydržela a večer jsem si ho vzala a po snad týdnu spala konečně celou noc. Dnes už jsem na tom zas stejně jak včera. Poraďte, co je účinný a může se v těhotenství? Moc díky za kazdou radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk22.4.2018 12:40

    Ten Olynth se tuším může, ale šetřit s ním. Tzn max na noc, když je nejhůř. Já ho brala někdy touhle dobou před dvěma lety a Barbet je ok.

  • Olynt i Nasivin mi napsal praktik. Na orl se divili, v lekarne taky. Ale dr rikal ze 2x denne to fakt neuskodi. Ze dusit se je horsi nez si ho striknout po jednom do jedny nosni dirky. Ja si ho strikala jen vecer cca 5 dnu. Mela jsem 3 tydny rymu!! Takze za me ano. Z nosu do delohy daleko, navic je to lokalni..

  • mořská voda ve spreji, může se a na ucpaný nos mi vždy pomohla

  • whitehorse122.4.2018 13:24

    Taky sem brala Olynth. Jen na noc, abych se vyspala. On ten problém s dýcháním pak je vlastně i horší než když si dáš 1x denně kapky.
    Ještě býval dobrý pinosol, který se dnes nedělá, místo něj se občas dá sehnat pinigal, který má borovicovou a eukalyptovou sílící a pěkně nos protáhne, nebo mořská voda s eukalyptem.

  • Ahoj, mám úplně stejný problém. A jsem taky 12tt. V lékárně mi řekli, že se může Sinex Vicks s Aloe vera a to max 3 denně a max 7 dní v týdnu, aby ti to nepoškodilo nosní sliznici. Já dle potřeby dávám tak max. 2x denně a popravdě ten týden moc neřeším. Když je to některé dny trochu lepší, tak mi stačí takový domácí recept - dětský nasivin od 1 roku smíchat půl na půl s vincentkou a dát do stříkátka. Posledně mi došla Vincentka, tak jsem dávala ten dětský nasivin asi dva dny neředěný, ale ten určitě nevadí. A na noc se mi úplně nejvíc osvědčilo koupit si cca za 300 takový plastový kroužek do nosu proti chrápání. On totiž roztahuje nos a tím i tu oteklou nosní sliznici, takže pak můžeš dýchat i bez kapek ;-)

  • zakewka22.4.2018 15:40

    Ja pouzivala detsky olynth posledni 3 mesice kazdou noc, jinak bych nespala uz vubec.. skoro 5 mesicu brutalni rymy se jinak nedalo.. ani atb nepomohla nic.. nikdo mi nedokazal ponoct. Leky na alergii nic, atb nic, morska sul, vincentka, bylinky.. jen tohle pomohlo.. porodila jsem a ryma je zazrakem pryc..

  • petulinkaa1322.4.2018 22:41

    Taky jsem loni v tehotenstvi mela rymu, pres den morska voda a kdyz bylo nejhur tak klasik sprej, u maxe mi dali co v tehu v nejhorsim muzu na noc, v jiny prodejně zase kapky co jsou pro tehule co muzou a fakt protahly, jestli je najdu, písnu co to je :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist