Kalorie v kávě, čaji

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403160 10.9.2019 11:30

Dobrý den, je tu někdo, kdo se trochu orientuje v kaloriích? Snažím se zhubnout a všude čtu, jak je kafe kalorické. Tedy kafe sámo o sobě ne, ale hodnotu mu přidává cukr a mléko. Já necukruji, ale bez mléka si kafe nedovedu představit. Spíš nerozumím moc tomu, že když si vezmu klasický hrnek, dám lžičku Nescafe, zaliji do větší poloviny vodou a zbytek cca 50ml polotucnym mlékem, tak se přece z této vodičky nestane nějaká kalorická bomba ne? Jestli dobře počítám, tak mě takové kafe přijde na max 30kcal? A jak je to prosím ještě s vyslehanym mlékem? Pokud opět pouziji polotucne mleko, je díky vyšlehání větší energetická hodnota než klasické tekute mleko?
A čaj je doufám úplně bez kalorií, pokud ani ten necukruji.
Moc díky za odpovědi 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Spíš si hlídej džusy a smoothie, to jsou opravdové bomby, ne troška mlíka.
    Vyšleháním se kalorická hodnota nemění, vzduch kalorie nemá ;-).
    Lepší je ve zdravé míře sportovat, než si hlídat každé sousto, to je jak ve vězení.

  • Ty jo, to uz je diagnóza, resit kafe a čaj :-D

  • No kdyz se podivas na slozeni mleka, je to spis cukr nez bilkovina. A jde o to, kolik toho cukru spotrebujes celkem. Kdyz si das 5x za den latte s plnotucnym mlekem, je to neco jineho jako 3x espreso s trochou kapek mleka.
    Pokud si hlidas cukr, zamer se taky na cukr skryty v potravinach, zejmena pecivo atd. Chce to hodne cist slozeni. Jinak jestli si davas trochu mleka do par kafi za den, neni to problem. Tim, ze mleko vynechas, v tomto pripade velky rozdil neudela..
    No a jestli hubnes, vzdy plati min prijimanych kalorii nez vydej energie. Pokud rada sladis, nebo pijes plnotucne mleko, muzes pridat vic pohybu, aby ses dostala do deficitu a telo si to neukladalo :-)

  • Teressa12.9.2019 9:23

    Dle mého si kafe s mlékem určitě dát můžeš. Ale ne jich vypít za den třeba 5.To už by mohlo jít trochu poznat. Mléko v kafi spíše nadýmá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist