Kalíšek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38410 4.10.2011 10:48

Ahoj. Přemýšlím o koupi menstruačního kalíšku. Jenže. Nevím jak by to bylo s jeho vyprazdňováním ve škole. Bývají tam vždy strašné fronty, takže nevím, jak by to vypadalo, kdybych jen tak vylezla ze záchoda s kalíškem od krve, začala ho tam mýt a pak se hrnula zpátky na záchod.
Jak to děláte vy? Nebo co by jste mi poradili? A když, tak jaký kalíšek byste mi doporučili?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ho používám, ale jen když jsem doma. Pokud ho chceš používat i ve škole, tak si vem pet lahev s vodou a nemusíš chodit k umyvadlům.

  • Verousek894.10.2011 13:03

    Tohle je nevýhoda kalíšku, musíš si s sebou nosit do kabinky pet lahev s vodou, nebo třeba papírový kapesník, se kterým kalíšek vytřeš. Nevím, jak by se na tebe tvářili, kdybys vlezla do kabinky, pak vylezla a před všema tam umývala použitý kalíšek :(

  • Mě velikostně vydrží celou dobu, takže vylévám až doma... pokud ho nenaplníš, můžeš ho vylévat až za delší dobu (v kalíšku se netvoří bakterie jako v tamponu), jinak fakt chodit na wc s lahví vody...

  • V nejsilnější (1. 2 dny) dny ho vylévám 3* denně tzn ráno, v poledne večer, další dny mi stačí jen ráno a večer, takže záleží, jak silnou máš MS.Já nějaké obstarávání kalíšku mimo domov musím řešit opravdu minimálně, př. jsou dobrá WC pro invalidy-s umyvadlem, či ta petka. Třeba doma nemáme na WC umyvadlo a také s kalíškem nelítám přes ccelou chodbu, abych ho opláchla, ale vyměňuji i ho poze v koupelně (ráno a večer při sprchování, protože při MS páchám hygienu 2* deně). Kalíšek ale nemusíš měnit tak často jako vložku, či tampón. Akorát musíš vychytat dobré nasazení, aby neprotékal a to může trvat i více cyklů, než jeden. Jelikož se alespoŃ chvilku ráno, či večer zdržím doma, není to pro mě problém. Já už víc, jak 4 roky vlastním Mooncup, s jiným zkušenosti nemám-zatím jsem si vystačila jen s tím jedním :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist