Jsme těhotná ale přítel to miminko nechce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489333 8.4. 18:49

Dobrý podvečer jdu si pro řadu mám problém jmenuju Michaela je mi 17 let mám přítele tomu je 19 let, chodíme spolu 4.měsíce ale on bydlí u rodičů já pochopitelně také ale abych to zkrátila prostě jsme jednou zůstali spolu sami doma u přítelových rodičů a koukali jsme spolu na film, líbali se a tak no prostě jsme se spolu vyspali a já jsem po nějaké době zjistila že budeme mít miminko... Řekla jsem to doma nejdřív scéna a pak mi řekli ať si poradím jak chci ať jdu tam kde jsem k tomu parchantovi přišla...Tak jsem šla za přítelem a ten mi místo toho aby byl rád že budeme mít miminko tak mi řekl ať to dám pryč... Pohádali jsme se jak s mými rodiči tak s jeho rodiči...Jsem zoufalá nevím co dál já nechci jít na potrat...Co mám dělat??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím jeslli bych si v nácti troufla na to mit sama bez zázemí dítě. Být tebou uvažuji opravdu nad potratem. Pokud tě ještě rodiče vyhodí z domu, co budeš dělat? Budeš na ulici a pak azylový dům. A dál? Bez vzdělání, bez zázemí, bez partnera, bez rodičů. Ono nejde všechno vidět jen růžově stylem "jeeee bude miminko" . Dítě je ne jen finanční zátěž ale i psychicka.
    Ano, dítě je velký dar...ale i velká zodpovědnost!

  • piprdka9.4. 9:52

    Dítě je vždy štěstí a dar shůry ať přijde kdykoliv; samozřejmě to má nějaké limity, musíš se o něj postarat, vzít rozum do hrsti, zkusit to doma probrat v klidu, poprosit rodiče o podporu (myslím hlavně tu duševní, ale možná bude zapotřebí i materiální, finanční.. ), probrat to s přítelem a i s jeho rodiči, znovu, v klidu. Přijď s nějakým jasným plánem, jak to hodláš udělat, kdo vás bude živit, jak to uděláte se školou (pokud do ní chodíte), jak si vše představuješ do budoucna. Určitě máš nárok na nějaké podpory od státu, ale takový život bude spíš živoření. Taky si uvědom, že se základním vzděláním dnes už práci skoro neseženeš (u nás např. se základkou neberou ani do fabriky na nejlehčí pozice). Tohle všechno musíš zvážit.

  • syd9.4. 11:03

    Holt si musíš vybrat: On, nebo dítě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 725 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist