Jsem zoufalá

Otázku položila: Anonymní uživatelka #480821 15.10.2022 0:06

Ahoj chtěla jsem se zeptat, má někdo tchyni tak zlou, že mám pocit z toho že nám chce rozbít manželství? Máme spolu 2 letou dceru, a další čekáme, žijeme s manželovima rodičema, a tchyně když mi něco řekne a neudělám to jak mj rekla nadává říká to hned manželovi, nebo když něco teda udělám tak to udělám špatně řekne že to nebyl můj nápad, že mi to někdo poradil, když doma neudělám nic tak se mj tu jenom nadává, manžel stojí JENOM pri svy máme. A já mám z toho pocit jako proč by se měl hádat s mamou když se můžu hádat s ní 2 roky to už trvá a jak už jsem úplně zoufalá nevím co dál, manžela i dceru miluju umí bejt i hodnej. Ale když se na něčem třeba domluvíme s manželem a tchyní se to nelíbí tak jde řekne ti manželovi a manžel na me nadává přitom jsme se třeba domluvili tak. Ale bude dělat že nic.
Nebo přez výchovu nebo to co dávám nebo nedávám malý, jako třeba bonbóny čokoláda a dobroty, všechno ji to dopravam, ale přijde dolů za babi a uz chce od ni bonbon nebo to co u ní vidí, manžel to ví že ji to dávám i sj dáme kolikrát spolu všichni 3. Nedávno se jeho máma ptala jestli to malý vubec dávám, on ji na to odpověděl že neví co ji nahoře dávám. Chápete to, co ze mě dělá?
To nejsou jenom bonbóny toho je hafo. Jsem už zoufalá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy15.10.2022 7:33

    Váš problém není tchyně, ale manžel slaboch. Jediné řešení je se odstěhovat, vicegenerační bydlení funguje jen opravdu výjimečně.

  • macicekkajik15.10.2022 7:06

    Máš těžkou pozici, když je tvůj manžel mamánek a vůbec při tobě nestojí. Jediné, co by pomohlo, je se odstěhovat do vlastního bez tchýně. Tvůj manžel se očividně mámy bojí, aby neudělal něco, za co mu bude nadávat. Promluvila bych s ním, že takhle to dál nejde. To není vztah do budoucna, když se k tobě takto chová. Já už bych ho dávno kopla a našla si někoho, kdo bude při mně stát, i kdybych měla být s dítětem sama. Psychická pohoda je důležitá jak pro tebe tak pro dítě.

  • tohle se nezmění. mně podobná věc stála manželství - mamánek a s maminkou pod jednou střechou to nejde dohromady. skoro se i divím, proč jste šla do dalšího dítěte za této situace, protože msuelo být jasné, že lepší to nebude. jediné co bude je vaše větší závislost na něm, protože se dvěmi dětmi to bude pdostatně složitější odejít.
    a nezlobte se na mně ale vyjádření "umí bejt i hodnej" je skoro na přeshubu. to je jako hodnej pokud v něm nemáte zastání? a máte takovéhle nervy.

  • Marlena16.10.2022 21:23

    Já bych hned z manželství neodcházela. Ale promluvila sis se svým mužem o tomto v klidu, bez výčitek. Řeklas mu, jak hrozně se cítíš? Mluvíš s ním o svých pocitech? Pokud jsi schopná mu to vyklopit (opět bez výčitek), mohlo by ho to nakopnout. On třeba vůbec neví, jak se cítíš, že se bojíš, že už to neustojíš. Je třeba komunikovat asertivně - tedy chápu, že je to tvoje mamka, že ji miluješ a ona tebe, ale zkus se taky vžít do mě, jak to celé vidím, jak mi celá situace ubližuje (opět, aniž bys mu cokoli vyčítala), vyslechnout si, jak to vidí on. Hledejte společné řešení (tchyni z toho ale opravdu vynechte, ovlivňovala by vaše budoucí rozhodnutí.

  • Miska0515.10.2022 17:50

    Ahoj také jsem bydlela s Tchýní a měli jsem už miminko. Můj muž teda stál při mě. Co nám hodně pomohlo bylo to že jsme se odstěhovali. Né nikam daleko, ale podstatě se nám teď žije lépe. Vztah s týchní se také zlepšil :) Držím ti palce ať to ustojíte....

  • A co cakas? Co si si navarila to si aj zjedz. Naco si si robila dalsie dieta ked vies ze sa so svokrou neda zit? Uz pred prvym dietatom ste sa mali odstahovat do svojho. Ale takto to vyzera ked niekto vidi ako prve kolko prachov usetri.

  • Fakt ti tuhle situaci nezavidim. Ja jsem byl nedavno dost zoufalý z rekonstrukce bytu Praha, protože to chvilku vypadalo, že se více věcí kazí, než opravuje, ale pak jsem na nakonec s klukama z https://www.provadime.cz vyřešil. Přeju hodně síly, ale bohužel s tímto ti nepomůžu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist