Jsem těhotná?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #418937 8.4.2019 19:40

Dobrý den, mám dotaz. Je mi čerstvě 16 let a spát se svým přítelem jsem začala asi před 2 měsíci. Hned po 1 sexu jsem dostala ms, a to ještě o pár dní dříve a vše bylo v pořádku. Další ms jsem dostala také trochu s předstihem a take vše proběhlo v pořádku. Teď mě čeká 3. Ms, zatím mám zpoždění 1 den a jsem trochu vystreslá z toho, že bych mohla být těhotná. Nechráněný sex jsme měli od poslední ms 2krát, jednou 1 den po skončení ms a podruhé 21. Den cyklu, kdy je pravděpodobnost také dost nízká. Přítel si dal pozor, ale i tak nemyslím na nic jiného, než na to, zda nemůžu být těhotná, co si myslíte vy? Zatím mám normalni příznaky pms, zhoršená pleť, výtok, pocení, citlivá prsa. Kdy mám popřípadě udělat test? Na internetu je většina instrukcí uváděna za předpokladu, že styk byl při ovu, té se ale z daleka vyhýbáme, tak si vůbec nevim rady. Měla jsem to dostat před 3 dny, v mem veku ale mívám ms dost nepravidelně a přikláním to i tomu, že jsem po dlouhé dobe začala velmi altivně sportovat a o hodně méně jíst, navíc si to mohu oddalovat. Co se tyče příznaků, nevolno mi není vůbec , což si myslím, že by mi už alespoň jednou být mělo, kov v puse take necitim, hlava nebolí, chut k jidlu mam spíše menší, ale to zpoždění mě znervózňuje. Predem dekuju za jakoukoliv odpoved

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa8.4.2019 20:05

    Asi takhle, pokud chceš mít jistotu, chraňte se při každém styku, pokud by pro vás případné dítě byla tragédie. A pokud máš cyklus různě dlouhý, tak není možné říct, kdy a zda vůbec proběhla ovulace. Pokud bych neměla ustálený cyklus, do takovéhle experimentování bych určitě nešla a už vůbec ne v 16 letech.
    V Tvém případě si myslím, že půjde teď o stres z případného těhotenství, i ten může pěkně oddálit ms. Hodně štěstí, ať to dopadne tak, jak chcete.

  • Spoléhat se v šestnácti na plodné a neplodné dny a na to, že si dá partner pozor, zavání dřív nebo později pěkným průšvihem... To máš tak ráda adrenalin, že chceš tohle každý měsíc absolvovat?

  • Určitě si prvně udělej test. Co se týče nechráněného sexu? Pokud nechceš dítě tak se prosím tě chraň cely cyklus. Ovulace totiž vůbec nemusí být v polovině cyklu. Sama jsem takhle otěhotněla se synem 4 dny před plánovanou MS.
    Jinak pokud malo jíš muže být problém právě v tom. Větší aktivita naopak MS vyvolává.... Zkus ten test a uvidíš popřípadě navštívit lékaře ať máš klid

  • Zanthia19.4.2019 6:17

    Píšeš, že máš zpoždění 1 den, pak zase, že jsi to měla dostat před 3 dny... asi to opravdu nemáš pravidelné. Věřím, že teď jde spíš o tuto nepravidelnost plus stres. Pokud ti MS už mešká, tak už testovat můžeš. Pokud bude test negativní, ale MS nepřijde, testuj znovu cca 2 týdny po sexu.
    A příště se chraňte, ať nemáš nervy. ;-)

  • Na nějaké příznaky bys v případě těhotenství měla klidně ještě několik týdnů čas. Spousta žen nemá příznaky (včetně zvracení) celé těhotenství :-D .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist