Jsem psychicky zničená kvůli špatnému rodinnému zázemí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392822 19.4.2018 23:02

Dobrý den, vím, že tahle stránka není psychologická poradna, ale prosím vás o pomoc. Je mi 17 let. Od malička zažívám doma peklo, můj bratr od mých 5 let od kdy si to pamatuju začal užívat marihuanu a možná i ostatní návykové látky, je o 10 let starší než já. Začal užívat marihuanu, začal mít psychické stavy doma, začal se příliš nervovat a začal mi velmi psychicky a fyzicky ubližovat, začal mi brát věci a rozprodávat a další věci..Moji rodiče si vždycky přáli syna, to on byl priorita.. záčal mě mlátit slovně napadat a kopal do mě a tím začaly moje problémy.. nyní mi je 17 a můj bratr pořád žije u nás doma, nenávidím ho, už za to, co udělal mojí matce. Už ho nedokážu snést.Psychicky mojí matku napadá.. krade ji peníze.. ničí věci a nazývá ji ohavnými názvy. Ale ona? Ona je neskutečně zaslepená a vždycky se vynervuje a nikdy tomu nedá konec.. změnu ani nic.. moji rodiče. Moji rodiče jsou skoro u rozvodových papírů.. můj otec propadl alkoholu a když je pod vlivem alkoholu.. ubližuje nám. Psychicky a fyzicky... tříská se vším.. řve přes celý dům... hádají se každý den.. od rána do večera.. do toho se zapojí můj bratr. Od malička zažívám doma neskutečně problémy, které mou psychiku narušily.Dále, od malička mám problémy s kolektivem ve škole.. zažíla jsem šikanu, pomluvy tak, které skončili u policie, krádež mé věci, úškleby, posměšky... moje základní škola byla těžká co se týkalo kamarádů.. bylo to pro mě těžké.. nikdo mě nepřijal a to jsem byla celkem dost sociální člověk.. smála jsem se, snažila jsem se získat si kamarády, ale byly skupinky lidí kde já nikam nepatřila.. přišla jsem na střední školu a je to ještě horší, doma to je na mě velký nátlak a ve škole to je ještě horší.. je toho moc. Ty lidi.. jsem absolutně sama, nikdo mě nechápe a já se snažím získat si kamarády. Řeší se tak problémy v kolektivu, neúcta, pomluvy, hádky, posměšky.. je toho na mě moc. Ani jednou jsem ve škole nezažila dobrý kolektiv, táhne to jen samé problémy a už to padá na mě velice špatně. Dojezd, těžké učivo, kolektiv, problémy, závistivci (studuji právo 2. Ročník sš.) Den co den to je doma horší a horší.. ve škole to je na mě už moc.. doma.. škola... nestíhám záliby, nestíhám nic, nemám na to, nejsem motivovaná... nejde to.
Do toho mám potíže s žaludkem... od malička jsem byla v nemocnici víc než doma, protože jsem se narodila s jednou vadou .. můj žaludek je špatný.. dále bojuji se stresem. Padají mi vlasy celkem dost, přibrala jsem 10 kilo i když skoro nic nejím.. každý den zažívám migrénu, a neskutečnou únavu a stím nesoustředěnost..
Psychiku mám už velice nízko... cítím se velice slabá... každý den vstávám s bolestma.. odporem.. stresem... jediný moje východisko byla moje nejlepší kamarádka, která mě opustila... a teď.. teď je to jedna hudební skupina.. která mi dodává poslední síly.. oni jsou důvod proč se ještě usměju, jediná naděje. Můj vzor.. a jediné co mě zahřeje. Prosím vás moc. Poraďte mi, já už nevím co dělat.

  • 21.04.2018 18:52:37 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.04.2018 18:52:37 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jancaaa71320.4.2018 1:16

    Ahoj, být tebou, obrátím se na Linku bezpečí. Tam pracují odborníci a mohli by ti pomoct. Můžeš jim zavolat a nebo napsat. Věřím, že se to vyřeší a dopadne to dobře. Držím pěsti. https://www.linkabezpeci.cz/

  • Kdy jsi byla naposled u sveho psychiatra?

  • marketaj20.4.2018 8:21

    Kdyz uz rodicich nemas oporu, tak co ostatni pribuzni? Prarodiče? Nebyla by tam moznost podpory nebo sance na přestěhování?
    A samozřejmě je to na odbornou psychologickou pomoc, takze zkus linku bezpečí, sveho pediatra.

  • Víš, zažila jsem si v tvém věku něco podobného. Být tebou, tak si najdu psychologa ( nebo jestli máte třeba ve škole) a prostě vydržet a doufat, že to bude lepší. Řádku se z maličkostí, třeba z hezkého počasí nebo tak. Ze všeho, co tě nedělá smutnou. Zkus taky napsat na linku bezpečí, sama jsem tam volala a psala několikrát a vždy mi hodně pomohli. S kamarády je to těžké. Zkus se o tom také poradit s psychologem. Není to jednoduché, ale zvládnout se to dá. Já jsem si sice potom prošla i pokusy o sebevraždu a sebepoškozováním, ale to ať tě ani nenapadne! Zkus třeba chodit na nějaký sport nebo tak. Letní tábor je také možnost, jak se s někým seznámit. Hlavně měj sebevědomí a věř si, že to všechno dokážeš! Bude to dobrý, neboj!😉 A přeji hodně síly😉

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist