Jít na nemocenskou nebo ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41047 14.6.2011 13:44

Čau holky,
mám velké dilema. Pokud jsem jednou potratila (10tt.), mám jít podruhé na nemocenskou ihned? Pracuji sice v kanceláři, ale několikrát denně musím zmořit dvě patra. Poprvé jsem se hodně pracovně přepínala...práce, potom ještě brigáda a teď mám pocit, že jsem to podělala. Jak jste to provedly vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla14.6.2011 14:36

    poraď se s doktorem,každopádně 2 patra nemůžou při fyziologickém těhu vůbec vadit

  • Myslím, že obvykle je hlavní důvod pro nemocenskou to, že je Ti nevolno. Pokud se cítíš dobře, je škoda, abys byla doma. Ale pokud jsi jednou potratila a máš obavy, zkus se poradit s dr. Nebo zkus být nějakou dobu v práci a pokud to nebudeš zvládat, jdi na nemocenskou ;-) Přeci jen Ti seberou 40% platu, že ...

  • pokud bych to zvládala na nemocenskou bych nešla, maximálně to v práci řekla, aby tě trochu šetřili. Pohyb až tak v začátku nevadí, u nás v paneláku v mém prvním trimestru vyměňovali výtah a musela jsem dvakrát denně jít pěšky až do sedmého patra, ale dalo se to, bříško bylo minimální a nevolnosti jen ráno.
    Do práce bych dál chodila, jen bych zvolnila všechny další aktivity a víc odpočívala. Ale ten předchozí potrat s tím nemusel mít žádnou souvislost.

  • Když jsem čekala 1. mimi před vice než 10 lety, šla jsem na nemocenskou hned, čekala jsem dvojvaj. dvojčata a o jedno jsme přišli. Podruhé bylo zamlklé těhu a byla jsem v práci. Teď jsem v 31tt a jsem zase v práci. Vždy jsem si nechala poradit gynekologem a doma je to dlouhé, jsem převážně taky v kanclu. Je pravdou, že kdybych řekla, tak jsem mohla kdykoli zůstat doma, je mi už 37 let.

  • Taky jsem jednou potratila (zmlklé 8tt) a druhé těhu jsem celé chodila do práce. Jsem lékárnice, takže celý den na nohách a bylo to úplně v pohodě. Pro neschopenku není důvod, člověk se pak jen válí doma a zabejvá se kravinama a tloustne. Takhle jsem neměla čas se zbytečně pozorovat. Fyziologickému těhu práce nevadí, co se udržet má se prostě udrží. Dřív ženský makaly až do porodu na poli a taky to ničemu nevadilo.

  • Já jsem taky potratila (zamklé 7tt) a ted po druhý (nyní 25tt) jsem v práci normálně a ješte jsem ani jednou nemarodila, jen jednou chvíli chyběla kvůli vyšetření na těhu cukrovku. A to dělám učitelku, takže nervy na pochodu a do druhého patra taky párkrát za den vyšplhám. Pokud se cítíš dobře, myslím si že je to zbytečné. Jednak se na nemocenské budeš brzy pěkně nudit a pak i po finanční stránce je lepší vydržet, pokud to jde.

  • Ahojky, my bydlíme ve starém činžovním domě ve 4. patře bez výtahu, je to sice dřina, ale zvládáme to dobře. Do toho ještě stěhujeme věci, protože se stěhujeme, tak denně jdu dolů a nahoru třebas 10x a dnes na kontrole bylo vše v pořádku. Ale každá tohle období zvládáme jinak, raději bych se poradila s paní dr. Zrovna dneska jsem s ní řešila sport v těhu :-)

  • poprve jsem taky potratila a napodruhe jsem sla na neschopenku v sestem tydnu tehotenstvi, doma jsem se nenudila ani minutu. ja jsem na tu neschopenku sla taky z duvodu, ze firma kde jsem pracovala, byla na pokraji krachu, takze kdybych tam jeste zustala skoncila bych na pracaku a vyplatu jsem nedostala asi mesic a pul, takze jsem byla rada za tu neschopenku a penize od socialky. a taky ty prvni tydny tehotenstvi jsem byla tak utahana a porad se mi chtelo spat, ze jsem byla stastna ze jsem doma. Bydlime ve tretim patre bez vytahu, takze schody si myslim nejsou problem, pokud je vsechno OK.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist