Jídlo v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175923 9.12.2018 20:04

Sakra, já už fakt nechápu, z čeho jsou těhule živé. Já na co se podívám, tam mám pocit, že to nesmím. Uzené, šunka, paštiky, sýry, zelenina, ovoce = riziko listeriózy. Dokonce jsem si teď kousla tyčinky s marcipánem a nugátem a pak mi došlo, že i tam by teoreticky něco mohlo být. Mám fakt už strach jíst. A do toho je mi zle, že jen tak něco nepolknu, hned zvracím, takže musím fakt jíst to, na co si troufnu. Je ta listerióza fakt takovej strašák? Co jste jedly v těhotenství? A pak bylinky....kruci i v ovocném čaji je cosi, co se nesmí. To budu celé těhotenství o vodě a sucharech?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk9.12.2018 20:12

    Ne, nebudeš o vodě a sucharech, budeš jíst se dvěma typky, mirou a rozumem. Radno je akorát se vyhnout syrovrmu masu a syrovym vajíčkum. Zbytek zvládnou výše uvedení :-)

  • stupidiack9.12.2018 20:49

    Nesmíš se tak hrozně sledovat. Jsem podruhé těhotná a jím a piju všechno kromě alkoholu, cigaret, tonicu a syrového masa. Šunku jím normálně, paštiku taky, i sýry včetně plísňových, ovoce a zeleninu dle chuti. S ničím to nepřeháním, ale neomezuju se. Nikdy jsem to neřešila a nepřemýšlela nad tím. To bych si těhotenství opravdu neužila. :-)

  • Kdyz jsem byla na první prohlídce v těhotenství, tak mi sestricka rekla, ze se mam vyprdnout na procitani diskuzi na netu o tom co bych v tehotenstvi mela a nemela... Pri cteni tveho dotazu jsem premyslela jestli to myslis vážně. Fakt vsechno s mirou a rozumem;-)

  • Dvě těhotenství, jedla a pila jsem vše. Alkohol teda ne, ale jen proto, že jsem ho nemohla ani cítit. Jinak bych si občas dvě deci vína klidně dala. V druhém těhotenství jsem každý týden minimálně jednou měla sushi, na kterém jsem byla absolutně závislá. Neříkám, že to máš dělat jako já, ale minimálně nejíst ovoce a zeleninu kvůli listerióze je hloupost...

  • Jsi asi moc všímava můžeš všechno jen s mírou.alkohol ne jen Max sklenku vína anebo plisnove sýry také jsem jedla vše a nic mi není a nebylo

  • buccaneerka29.12.2018 21:12

    Nejedla jsem akorát tatarák, plísňové sýry bez tepelné úpravy a nepila alkohol. Ovoce a zeleninu podle libosti, chuti a toho, co mi dělalo dobře na žaludek.

  • Na zacatku jsem z toho taky hystercila, postupem casu jsem ale zjistovala ze je to blbost a jedla jsem na co melo me telo zalusk. Vyhybala jsem se syrovemu masu, vajickam i plisnovym syrum (i kdyz je pravda ze jednou nebo dvakrat jsem si dala hermelin po tepelne uprave). Prijde mi ze nekdy se to az moc precenuje..
    Jinak s bylinkami mi bylo receno opatrne - ale to spis ve stylu nepit ve velkem mnozstvi, kdyz si sem tam das matovy caj, nemelo by to asi nic udelat. Ja bylinkove caje vyradila vicemene uplne a pila jsem ovocne, pripadne cerny s citronem a medem.

  • petulinkaa139.12.2018 22:01

    V prvním těhotenství jsem se vyhýbala plísnovym sýrum.... alkohol stejně nepiju, takže zbytek jsem neresila a jedla normálně. V druhým těhotenství jsem neresila nic ani ty sýry, byla jsem rada, ze jsem mohla v určitych fázích určite věci co nešly ven nebo nedrazdily žaludek, takže šlo vše stranou, i když to vyšlo ještě docela dobře, prevazovalo chuťově to ,, lepší" co nevadilo :-D

  • WojKa9.12.2018 23:13

    Já teda v obou těhotenstvích jedla to, co jsem mohla, ať to bylo cokoli. Věčně mi bylo blbě, tak jsem byla ráda, že jsem snědla něco. S holkou jsem byla živa na Coca cole a duchem pečivu a s dvojčaty na chlebu s paštikou. Zní to sice jako humus, ale prostě když mi tohle nedělalo zle, tak jsem to jedla. Asi bych to tolik neřešila. Kromě alkoholu bych asi s mírou jedla všechno po čem Ti nebude vyloženě špatně.

  • Já teda jedla všechno, kromě plísňových sýrů. Pak samozřejmě alkohol, ale ten normálně taky nějak nemusím, takže pro mě žádná změna.
    Švagrová to hrozně řešila, vypadalo to, že nejí vůbec nic. I petrželku v polívce mít nesměla, jinak by ji nesnědla. Na oslavě mých narozenin odmítla zákusek, protože jsem měla v krému zašlehaný tvaroh. Donutila nás vyndat z koše obal, jestli je pasterizovaný, a když jsme informaci o tom nenašli, tak to raději nejedla. Když jsme chtěli, ať sní alespoň ten piškot bez krému, tak raději ne, když se to dotýkalo. Přišlo mi to fakt už ujetý. No a nedávno byla těhotná podruhé a už neřešila vůbec nic. Konečně pochopila, že je to nesmysl.

  • Já jím na co mám chuť... tak mi to při potvrzení těhu řekl i sám doktor. Mám jíst co zrovna chci. To samý s těma sýrama, když prý dostanu chuť na nivu mám si jí dát. Takže opravdu neřeším co smím a nesmím. Dokonce mám povoleno deci vína nebo malou sklenku piva ;-) kdybych se měla řídit všema zákazama a příkazama tak můžu fakt jen vodu jestli vůbec...

  • janalab10.12.2018 22:40

    bud rada, ze Ti neni ze vseho blbe, pak bys teprve mela duvod to resit... ja myslela, ze napises "na co se podivam, z toho se mi zveda zaludek", ne ze je to nezdrave... Boze, prala bych si takove tehotenstvi...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist