Jídelníček a režim miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 15.1.2012 21:10

Ahoj maminky,
prosím poraďte mi, jak začít 6-měsíčnímu miminku tvořit režim - spánku, jídla a podobně. Jak to máte hodinově ? Já pořád zkouším a zatím to máme každý den trochu jinak.
Dál prosím o radu, co se týče složení jídelníčku. Kojím spíše ráno a dopoledne, ale k večeru už má maličká ráda kašičky a Nutrilon, prso nechce vůbec. Takže napište mi prosím, co v kolik hodin je pro půlroční mimi dobré, případně vaše tipy kde se to dočíst. Jestli dáváte čajík, a jak to kombinujete s kojením. Je mi jasné, že si to musí každá mamča vyzkoušet a ustálit sama, ale ráda se inspiruji, protože nemám žádné zkušenosti.
Moc děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Po šestém měsíci jsem se už snažila totální chaos krmení změnit alespoň trochu v řád. Tak, aby ráno bylo kojení, pak nějaká svačinka (jogurt..), oběd (nějaká zelenina později i maso), svačinka (kojení, přesnídávka...), večeře (kaše), a nočeře - kojení. Přesné hodiny jsem nedodržovala. Snaha o přesně dané hodiny byla u mých dětí neúspěšná (hodně jsem to přizpůsobovala jejich spánku). Nemá smysl se stresovat s tím, že to časově nevyšlo.

  • lulatko15.1.2012 22:09

    Za sebe mohu doporucit http://www.kojeni.net/prikrmy.php. V zasade jsem z toho vychazela a cerpala inspiraci. V prilozenych souborech (volne ke stazeni) je zhruba rozvrh jidel na den dle mesicu - kolik chodu by melo byt a co se muze do stravy zaradit. Dalsi info muzes najit v databazi otazek a odpovedi, kde je to hezky setrideno dle kategorii.

  • Martasek8916.1.2012 8:07

    Tak u nás je to tak, že vstáváme kolem 7:30, to se buď v lepším případě nechá nakojit, nebo uvařím UM, pak jí kolem 9.h, snažím se, aby tak nějak s tím vyšla, pak je oběd - to má zeleninu nebo kaši, poté zase UM kolem 15.h, kolem 17.h svačinka - ovoce s troškou pškotu a kolem 20.h pak večeře. Koupu 19:30, a po večeři přichází uspávání, které nemá dosud moc smysl, stejně usíná až kolem 22.h.

  • jé tak to nezávidím, malej bude mít teď čtyři měsíce a řekla bych že si trošku řád udělal :-). Zatím plně kojíme, ale malej se snaží dodržovat si ty své hodiny, kolikrát se až divím jak je přesnej :-DD

  • jé tak to nezávidím, malej bude mít teď čtyři měsíce a řekla bych že si trošku řád udělal :-). Zatím plně kojíme, ale malej se snaží dodržovat si ty své hodiny, kolikrát se až divím jak je přesnej :-DD

  • Já jsem tedy začala už ve třech měsících u obou dětí, ale dělala jsem to tak: hned jak vstali, dostali mlíčko (ať už kojení nebo UM), poté jsme se oblíkli, umyli a hráli si, dvě hoďky po ranním vstávání jsem dala svačinku, jen malou, nějaký jogurt, ovoce, tvoje je keště malé a nevím, jak dalece máš zavedené přikrmy, v tomto věku jsem dala zase kojo nebo UM, od toho 7m ovoce, od 8m jogurt. V toomhle věku mi děti ještě spali 2x denně, takže po svačince si šli hajnout, teno kojený mi většinou usnul u prsu. Spal asi hodinku, pak jsme se mazlili, hráli a cca dvě až dvě a půl hoďky po svačince obídek-nejdřív zeleninka a pak klasicky masozelinina. Pak mi spinkal tak kolem 2-3 hod odpoledne, tak jsem ho oblékla, jen lehce nakojila a šli jsme na prochajdu, kdy spinkal v kočárku. Po návratu (zase spinkal tak hoďku) svačinka, zase dle stupně zavedení příkrmů-ovoce, jogurt, pak už i pečivo apod. No a před koupáním kolem 18hod kaše, pak si ještě chvilku hrál, po sedmé koupání a těsně před spaním kojo nebo UM. A mezi půl osmou a osmou nekompromisně do pelíšku. Někdy byštili více, někdy méně, také nejíme stejně a samo to nebylo přesně naa hodiny, ale plus minus dle ranního vstávání. TEn starší spával až do 9 hod, takže jsme třeba dopo svačinku vynechali a měl dříve obídek, musíš režim trochu přizpůsobit dítěti a rannímu vstávání, ale udělat to tak, jak to vyhovuje tobě. Dneska mám dva lumpy, 3 roky a 14 měsíců, mají zaběhnutý režim a funguje skvěle, i se mi je podařilo už sladit, ten menší už spinká také jen po o, takže už je to pohoda....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist