Jen kvůli dítěti..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #91929 1.1.2013 11:34

Jsem s přítelem dlouho, ale jen kvůli tomu, že spolu spíme a já toužím po dítěti, protože jsem nemocná a víc šancí už asi mít nebudu. On o ničem neví.. Nevím co bych mu řekla když se to náhodou povede? :-(

Co byste mu na mém místě řekli, co byste udělali? Po zjištění, že jsem těhotná bych od něj chtěla odejít..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím, kolik ti je, ale tohle mi připadá jako zkrat nedospělce, který si neuvědomuje možné důsledky.
    No, jste-li spolu dlouho a on se k tobě chová hezky, tak je to ten nejlepší předpoklad pro kvalitní dlouhodobý vztah a rodičovství. V dluhodobém vztahu se může zdát kdeco dost obyčejné, známé, omšelé, ale věř mi, že to jsou potom ty jistoty, ke kterým se ženská (zvlášť s dítětem) vrací.
    Pokud se ti podaří během těch několika týdnů, jak píšeš, otěhotnět (čemuž moc nevěřím, jedná-li se o totální selhání vaječníků), tak bys to příteli měla říct... Nikdy se nemusí dozvědět, že jsi na něj udělala podraz, prostě náhoda... (Morálně to v pořádku není, ale nebyla bys první). Ale vědět by to měl. Odejít můžeš i tak. Prostě odejdeš s tím, že už ho nemiluješ, a za pár týdnů mu oznámíš, že čekáš dítě. Následných scénářů může být milion, od velmi pozitivních po velmi negativní až tragické.
    Otázkou je, zda děloha, u níž ti lékaři plánují odstranění její části, by ti umožnila dítě donosit nebo zda by případné těhotenství neohrozilo tvé zdraví, případně i život.
    Chceš-li dítě bez partnera, existuje možnost adopce, k tomu partnera nepotřebuješ.


  • Pokud on netuší,tvé pravé úmysly-je to vůči němu hodně nefér a v případě,že se povede i nelidské.Po zjištění,že bude mít třeba dítě a nebude moci s ním žít,protože ho opustíš a vychovávat ho-to je dost silná káva.V podstatě tím nalinkuješ život i svému dítěti,které bude vyrůstat bez otce,nebo s jiným náhradním tatínkem.Nicméně,pokud to tak chceš a zadaří se,budeš mu to muset říct,proč s ním nechceš žít a jaké tě k tomu vedou důvody-ty znáš nejspíš jen ty.

  • Upřímně? Zkus se vžít do jeho role a třeba ti to napoví... Mě to přijde jako velké sobectví. Pokud si myslíš, že je s tebou jen kvůli sexu, tak ani to tě neopravňuje. Já myslím, že správné by bylo mu o tom říct a mít jeho souhlas.

  • venysek1.1.2013 22:29

    Myslím si, že pokud chceš mít dítě a nebude možné, abys ho měla přirozenou cestou, jsou stále jiné možnosti a nemusíš podnikat takový podraz na svého přítele. Pokud by k něčemu takovému mělo dojít, měli byste si nejdřív vyjasnit svůj vztah, když píšeš, že to neklape oboustranně a třeba na to přistoupí. Rozhodně bych to ale nedělala za jeho zády, jinak by to nemuselo dopadnout dobře a nejvíc by tím trpělo jenom to dítě. A jak bys to potom tomu dítěti vysvětlovala? Krom toho, spousta holek nemůže hned tak otěhotnět a to jsou zdravé a ty píšeš, že máš posledních pár týdnů, tak nevím, jak velká šance je, že tak narychlo otěhotníš.. Je mi líto, že jsi na tom zdravotně špatně a do určité míry dokážu tvou zoufalost pochopit, ale nebylo by lepší nejdřív najít partnera pro život a s ním třeba dítě adoptovat?

  • A když by se to povedlo tak bys od něj odešla? Nějak nevím, s čím chceš poradit?

  • Ach jo, to je nefér. Když seš s ním už dlouho a spíš s ním, tak k němu musíš přece cítit lásku a on k tobě, nebo né? Když by se Ti podařilo mít dítě, tak tátu potřebuje stejně jako mámu. Nepřipravuj ho o něj. Sama se o dítě starat a vychovávat, to není jednoduché.

  • no a to si myslíš, že když od něj po otěhotnění odejdeš a on o ničem vědět nebude, že se to jednou nedozví? Může ti skrz dítě udělat ze života peklo, které si ani neumíš představit. Ani odstěhování přes celou republiku ti nemusí pomoct to utajit, vždycky někde někoho známého potkáš, někomu pošleš fotku dítěte, zmíníš se o těhotenství a k němu se to donese. Myslíš, že by to nechal jen tak plavat zvlášť po tom, co bys ho jen tak nechala? Myslím si, že chceš udělat pořádnou pitomost a doplatíš na to ty i to případné dítě.

  • No ... je to zvláštní..ale život není nalinkovaný dle pravítka. To jak zde Damina píše, že kdy s ním spíš musíš k němu cítit lásku to samozřejmě není pravda, protože kdyby to tak bylo nebylo by 99% nevěry mezi lidmi, že ano. Víš ptáš se co by jsme dělaly. Ale spíš by ses měla ptát co mám udělat? Ano můžeš se nechat oplodnit (protože v tomto případě o nic jiného nejde), ale proč chceš vychovávat dítě sama? Proč si nechceš najít jiného partnera? Tvoje nemoc ti neumožňuje otěhotnět jindy, ale vychovávat dítě ti umožní? Protože pokud neumíráš nevidím důvod to nezkusit jinde s někým jiným.

  • Ahoj,zakladatelko otázky.Moc tě v tomto chápu.Je mi 30 a snažím se najít přítele na rodinu na internetu-hledá se těžko,protože ti chlapi si vybírají taky.Ještě jsem nepotkala v inzerátech na seznamkách chlapa,který by si řekl,jo tak chce malé tak jí to udělám.Udělej to jak to cítíš,protože tu jde o tvé zdraví.Přítelovi určitě řekni,že toužíš po miminku.

    Najít partnera,který by hned udělal ženské mimino,se musí hledat se svíčkou.

  • A kdy si zjistla ten zdravotní problém?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist