Je vhodné zajít na genetické vyšetření, když mám za sebou problémy v těhotenství a Dr to odmítá řešit dříve než znovu otěhotním?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #136528 10.2.2015 13:30

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá řešila genetické testy. Nemyslím ty ve 20. týdnu těhotenství. Ale genetické testy pro mě a přítele aby se zjistilo jestli s námi není něco špatně. Máme za sebou dva příšerné životní zážitky. A doktorka my řekla že mě tam na 100% pošle až příště otěhotním ale já bych raději věděla ty věci dřív a těhotenství si tak třeba i rozmyslela, protože za sebou máme potrat, 2 předčasné porody císařem (34, a 24) a smrt miminka. Nezjistil se důvod, nic se nedá potvrdit ani vyvrátit. Znova bych to už nezvládla. Kamarádka tam teď byla ve 12 týdnu a zjistila spoustu genetických chyb na její straně. Kdybych to zjistila já s těmi svými problémy už bych těhotenství neriskovala. Ale nemám už sílu o tomhle doktorku přesvědčovat. Nevíte musela bych mít doporučenku? Nebo se můžu objednat na vlastní pěst. Co všechno se tam dá zjistit? Jakou máte zkušenost.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • když se nám rok nedařilo, absolvovali jsme s manželem genetické vyšetření (v CARu). než byly výsledky, byla sem těhotná.
    vyšetření může ukázat, jak jste na tom geneticky - rodinná zátěž, skryté genetické problémy - špatné chromozomy (já mám drobnou mozaiku 5%, kvůli které doporučovali i odběr plodovky u miminka případně genetickou diagnostiku embrya v případě IVF),různé trombofilie, vady, které mohou ohrozit miminko jen určitého pohlaví apod.
    asi ybch to neodkládala a zašla si někam, kde vás budou ochotni vyšetřit. vyšetření obnáší - pohovor s genetikem ohledně vaší rodiny, anamnéza obou rodin - včetně sourozenců, odběr krve a čekání na výsledky 6-8 týdnů. pak pohovor s genetikem po výsledcích s vysvětlením co tyto výsledky znamenají.

  • marketaj10.2.2015 13:38

    Na genetice jsme byli s manzelem po druhem potratu, dr moc nechtel, ale doporuceni ve finale napsal neb i dr ktera vysetreni provadela, mela podezreni na trombofilni mutace. Nastesti vse bylo ok.
    Je mi lito, co se ti stalo a doufam, ze se s dr dohodnes a na genetiku vas posle rovnou, protoze genetika plodu je neco jineho, nez tohlr vysetreni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist