Je to šikana?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #184258 4.2.2020 10:07

Ahoj, zajímalo by mě, jak by jste se zachovali na mém místě. Když jsem včera dávala prát prádlo, procházela jsem kapsy a dcera měla v kapse džínsů šňůrková tanga.. roztržená. Piřtom už jednou jsem u ní natržená tanga našla. Když jsem se ji na to ptala, co s nimi vyváděla, napřed to byly odpovědi typu ,,prosím Tebe mami".. pak z ní vypadlo, že ji je roztrhnul spolužák při nějakém ,,blbnutí" ve škole. Dcera nad tím mává rukou a nechce, abych se do toho vkládala, mě to přijde poněkud za hranou. I za mého mládí nám kluci vyváděli různé hlouposti, třeba nás stříleli ramínky od podprsenky, ale roztrhnout někomu spodní prádlo, to už mi přijde za hranou. Jak to vidíte vy, měla bych to řešit, nebo by jste to nechali na mém místě být?

  • 04.02.2020 16:44:23 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka24.2.2020 12:32

    Já bych teda v první řadě zjistila, jestli jí nelezou tanga z kalhot, když si sedne. Jestli jo, tak bych řešila toto, protože pokud za ní v lavici sedí kluci a koukají ji na zadek a vyčuhující tanga, tak je to pro ně určitě provokující.
    Pokud jí tanga vidět nejsou za žádných okolností, tak bych na ni přitlačila a chtěla vědět, jak je možné, že jí vůbec někdo ve škole sahá na spodní prádlo. Kdyby dělala cavyky, že neřekne, tak bych jí řekla, že se jdu teda poptat do školy.
    Pokud je jí to nepříjemné a kluci jí dělají naschvál, řešila bych s učitelkou a zákonnými zástupci dotyčných kluků pod pohrůžkou, že to je sexuální obtěžování.
    Jestli je to ale puberťačka a tahle provokace kluků se jí líbí, je čas to řešit doma s ní.

  • Ahoj Sonicko, napadlo mi spis nez sikana nejake sexualni otukavani a zkoumani apod. = blbnuti, jak ona to nazyva. Nepises, kolik je dceri, ale hadam, ze 10 ji nebude, spis kolem 15. Kazdopadne bych se to snazila zjistit, co za tim opravdu je, jestli otukavani druheho pohlavi nebo nejaka blba zlomyslnost kluku. A pripadne zavedla debatu na radosti i starosti sexualni zivota, at je opravdu poucena a uvedomi si vsechny dusledky....Jestli je to nejake zlomyslne nebo nasilnejsi chovani kluku, tak bych to po domluve s dcerou resila s ucitelkou nebo jejich rodici. At se to podari objasnit a vyresit v klidu a v pohode. Docela jsem zvedava, co za tim je, tak dej kdyz tak vedet. Ahoj;-)

  • Jasný signál, že nemá ještě věk na užívání tak vyzývavého oblečení. Ani ona ani její spolužáci.

  • Zeptala bych se jí na to
    A i na tu bolest (musí jí to strašně bolet)
    Musí to být strašně nepříjemné

  • Ahoj, nevim jesti je to pro vás ještě téma ;) . Narazila jsem teď na váš dotaz náhodou. Snad už to máte vyřešené ale každopádně tu byl podobný příspěvek ;)

    https://m.womenzone.cz/poradna/otazky/Tahani-za-tanga-ve-skole-209949

    Jinak já bych toto vůbec neřešila. Zaprvé rozhodně nemáte pravdu v tom, že tanga vždycky koukají z kalhot, třeba při dřepu. Já nenosím nic jiného a jsem si jistá, že mi nikdy nekoukají. Problém je že holky v tomto věku si je nechávají vykukovat ;) . Věřte mi, taky to znám z doby tak té 7. - 9.třídy zš. Tanga vykukují a kluci samozřejmě dělají zářez jako vtípek :D , což je prostě přirozené škádlení které patří k pubertě. Zažila jsem to já i všechny kamarádky ;) . Pravdou je že to bolí :D a šíleně, mně kolikrát spolužáci vytáhli g-string tanga až po lopatky. Nadruhou stranu, zdravotně se rozhodně nic stát nemůže, jak jste psala s tím poraněním, tak to se bát určitě nemusíte. Čili za mě běžná pubertální sranda, holky to bolí ale rády to přetrpí. Nějaká tanga občas rupnou ;) , tak to chce asi nekupovat nějaká příliš drahá :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist