Je to divný.. :/ Nevim co to je

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54288 12.5.2012 11:22

Ahoj.. Dřív sem mívala neco podobného , ale nechtěla sem se o tom bavit s mamkou protože když sem o tom mluvila a sama sem nevedela co to je a jak se cítim tak sem začala mít strach že nejsem norální že sem nemocná nebo tak něco.l
Předtim to bylo ale tak, že když jsem byla sama doma tak sem se začala citit uplne zvláštně nikdy předtim sem se tak necitila začala sem brečet nevedela sem co mam dwlat, ale vždycky sem hledala lidi abych byla mezi lidma protože mi bylo líp ... Moje mama začala mít strach a ja z ní ješte větší.. Bylo to čím dal častější třeba dvakrat třikrát do měsice a ja sem se proste necítila normálnně proste sem to nebyla Já necitila sem se tak jak obvikle... Pořídila jsem si sirup proti úzkostem .. Vždycky mi to uvolnilo svaly takže sem se tolik neklepala a nemyslela sem na to protože sem byla unavená .
Včera ale /byla velká změna počasi, nevím jestli to muže být tím, ale nikdy předtim sem spojeneho s počasim nic nemela/ - Včera večer šli rodiče dřiv spát a ja zustala v obývaku a koukala na televizi.. Ale já začala mít po dlooouho dobe zase zvláštní pocit že u nás doma neco je neco neviditelnýho .. Proste že se u mě neco procházi sem a tam .. Nevím jestli mi z toho harašilo ale najednou sem slyšela ten zvuk když nekdo zavadi o záclonu a ta se malinko odtahne a nebo šustěni igelitek atd .. Šla sem si lehnout a když sem šla do pokoje tak sem si všude rosvitila a postupně zhasinala .. Pak sem ležela v pokoji s rosvicenou lampičkou .. Když sem ji zhasla začala sem se strašně klepat z ničeho nic a hrozhne se se bala , mela sem pocit že na me nekdou kouka.. Znovu sem rosvitila a zapnula si radio .. Bylo to lepší ale po par minutach radio začala blbnout a CD se sekat . Vím že to muže být jen tak ale bylo toh strašne moc slyšela sem divný věci který sou normálně asi běžný me to tak jen přišlo, pak se mi začalo sekat CD a ten přišernej pocit že na me nekdo kouká a že tam je nekdo se mnou... Chtělo se i brečet a nedovedla sem mít oči zavřene.. Chtela sem jit za našima do ložnice ale mela sem strašnej strach že je neco za dveřma nebo že jak pujdu tak se mi neco stane . Proste sem se strašně bala Zvládla sem dojit ty 4 metry k našim do ložnice a lehla si k nim .. Tam sem i usnula na levo tata na pravo mama .. Ale zdál se mi zvláštní sen .. Nevim nebyl hnusnej jako nějaka noční mura ale proste byl živej a divnej s faraonama a s tema jejich tradicema atd. V tom snu se mi zdál brouk . V tom snu ho mel ten faraon na čepici nebo jak se tomu říka .. Ráno sem se probudila a ten brouk mi lezl po polštaři.. Letela sem zase za našima do obývaku... Ted už žadnej pocit že tu nekdo je nemám , ale stejnak se citim zvláštně asi kvuli včerejšku nebo nevím. Sem ale strašne protivna vadi mi když na me mama mluvi..... Já proste jen chci videt co si o tom myslíte nebo neco.
Nejsem blázen ... Mám z tutich veci strach a veřim na to , jen včera to proste bylo nejaký EXTRA.. Je mi 15 a jinak sem uplne normální uspechy ve škole všechno co potřebuju mám .. Ted dostanu pejska ... Mám přitele všechno OK jen ted se deje tuto. :(

Asi nemám strah z tý veci ale to že to vubec citim ten strašne hnusnej pocit a že sem blázen..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejsi blázen, za prvé jsi asi ve věku, kdy dospíváš a hormony dokážou s lidmi opravdu divné věci, za druhé, v tomhle věku jsem třeba já zkoukla přiblblotinu Noční můra v Elm street a pak to celé přečetla a večer jsem přesně nemola usnout, pořád byl Freddy ve dveřích a bála jsem se i na záchod....pominulo to i časem, dodnes nesnáším film Blairwitch-když se mi vybaví ttřeba i v lese na houbách, přepadne mě strach. Prosttě je to normální. Zkus dělat jen příjemné věci, koukej na hezké pohádky a čti nějakou spíš zábavnou literaturu, on si to mozek postupně přebere. Mě je 35 a klidně si večer místo byť pěkného válečného filmu Pianista, co běžel včera pustím pohádku. film jsem viděla, ale nesnesu ta zvěrstva, co se na lidech páchala a páchají, vždycky mě chytne úzkost, že by ttřeba někdo mohl takhle ublížit mým drobkům....a tak si pustím pohádku a pak spím jak mimino. A neboj, rozhodně nejsi sama

  • Ahoj :) tak v prvom rade urcite nie si blazon ;-) Dalsia vec je, ze kym som si docitla prispevok do konca, kde pises vek, tak som si ta predstavovala presne ako 14-15 rocne dievca v pohodovom rodinnom prostredi. Ono je to tak - tvoje telo a tvoja mysel su prepojene. Ak sa zmeni nieco v tele, zmeni sa aj v tvojom pohlade na svet, alebo v tom ako veci vidis. Okolo toho 15 roku (+-, u kazdeho to je inak) sa v tele robi kompletna prerabka :) hormony saleju, menia sa hladiny, vyskakuju akne a podobne veci - a ma to vplyv aj na psychiku - to co si popisovala na zaciatku, mi pripomina uzkostny zachvat - je to nieco ako strach, ale nema to konkretnu pricinu- proste sa v nutri zacne dvihat taky strasny strach, des, hruza a ty nevies preco, ved sa vlastne ani nic nestalo. V takom stave si prehnane citliva na vsetky podnety zvonku - zvuk, ktory normalne sice pocujes, ale tvoj mozog si povie, ze je pre teba zbytocny, tak si ho normalne ani neuvedomujes, je zrazu jasnejsi a tebe sa zda, ze niekto niekde po byte chodi, otvara dvere, zatahuje zavesy- a ten vnutorny strach to cele umocni - :O= necudo, ze sa ti potom snivaju nocne mory, ked si ides lahnut v takom stave ;-)
    No a cely ten moj monolog smeruje k tomu, ze v tvojom veku je to normalne ze sa nieco take vyskytne par krat do roka, mozno raz mesacne. Ak by sa to ale opakovalo castejsie, mohlo by ist o vaznejsiu poruchu a bolo by dobre pokecat si s odbornikom :) nie ze by si teda bola blazon, ale je mozne, ze tvoje telo proste nerobi to, co ma, a neprodukuje nejaku latku, ktora ta normalne drzi nad vodou. Je mozne, ze ti psychiater predpise nejake vitaminky a do par tyzdnov si fit :)
    No a k tym stavom, tak ja ich mavam tiez, aj ked sm o 10 rokov starsia- ja ich mavam vtedy, ked som vo vacsom strese, pred maturou som ich mala najhorsie- bolo to v maji, den pred skuskou a tiez mi do izby vletel taky chrobak- rovno k mojej malej lampicke na stole, kde som sa ucila- z toho stresu som uplne zmeravela a len som na neho pozerala ako mi po tom stole chodi a uz som myslela na take mysticke veci ze AZ! :D potom som na neho capla pohar a ucila som sa dalej :) a ked som sa rano zobudila, tak som si prisla az smiesna, ze som z takeho chrobacika panikarila- ale poviem ti- vtedy vecer mi do smiechu nebolo !
    Takze drzim prsty, nech cim skor najdes vnutorny pokoj :)

  • co to je ? je to strach moji kamaradce to delavaly filmy divala se na vrazdy a horory a navic verila na ty duchy a podobne , nejsi blazen jen mas mozna vetsi predstavivost a hnedka si to s necim spojis a divej se ja to beru tak i kdyz mam nekdy strach jit v noci treba do kuchyne ze mam spatny pocit vzdycky si reknu jestli duchove jsou tak ti nemaji jak ublizit tak at si tam je :D tohle mi hrozne pomahalo a ted je strach uplne pryc :) nedavno moje teta mela dost desivou prihodu tak ja se jen pousmala protoze co ti nejaky obrys muze udelat ? tak si vzdycky vsude rozni vecer si dej treba sluchatka do usi a rikej si ze cedecko je treba poskrabane a zaclona se pohla treba kdyz profoukli okna a nemej strach .. vim ze s timhle ti muze pomoct i psycholozka tak ji muzes skusit maji na to ruzne metody :)

  • Nejsi blázen mě se to včero stalo taky..byla jsem doma sama a dívala se na nějakej film když najednou jsem začala mít divnej pocit a můj pes začal na něco štěkat kromě televize bylo venku ticho a náš pes na televizi neštěká!Prostě najednou si stoupl doprostřed obýváku a začal jen tak štěkat..říká se že psi vidí nadpřirozené věci a taky na to dost věřím takže určitě nejseš blázen :) Ještě něco...My máme stolní počítač a ten je tady teda v kanceláři,včera jsem byla tady a psala si s kámoškou byla už tma a já si zapomněla rozsvítit a najednou sem něco uslyšela tak jsem se otočila a tam stála nějaká postava tak jsem se vylakala že jsem začala ječet a zavřela jsem oči,když jsem je otevřela už tam nebyla a tak jsem si šla rozsvítit byla jsem po*raná až za ušima a tak jsem se bála že je před dveřmi že jsem čekala až rodiče přijedou a nevyšla odtud.Je to divné,protože jsem každý večer sama doma a tohle se mi nestává....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist