Je špatně mít v 17 dítě?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #55448 4.1.2013 11:06

ahoj chtela sem se zeptat jestli je spatne mit dite po 17 .....:-):-( protoze znam plno kamaradek ktere cekali detska nebo cekaji v techto letech dekuji

ale nejsem tehotna

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek894.1.2013 11:13

    Nedá se říci, co je dobré a co ne, je to na každém, jak to zvládne. Je určitě lepší mít aspoň maturitu a pak děti, ale škola se dá pořád dodělat i při dětech. Takže asi takto :)

  • Je to podle mě nezodpovědné, protože v tomto věku nemůžeš rozhodovat ani sama za sebe (nejsi plnoletá), tedy tím ty si splníš přání, ale svým rodičům přidáš další povinnost/odpovědnost.
    Myslím, že je teď lepší řádně chodit do školy, dokončit vzdělání, pak začít pracovat, živit se sama, starat se sama o sebe, a teprve, až tohle všechno zvládneš,pořídit si dítě. Nemusí to trvat 10 let, neboj.
    Dle mého názoru v 17 letech ještě ani nejsi schopná si vybrat správného partnera.
    Své dítě budeš milovat i tak a nikdy už bys ho za nic nevyměnila, ale budeš si říkat, že ti uteklo mládí a že by bylo super si ho pořídit o pár let později.

  • Nelze říct zda je to špatné nebo dobré. Já si myslím, že je to kardinální blbost, když do toho jde ženská dobrovolně. A když už se to stane, tak je to pro dotyčnou hodně komplikovaná situace. Dá se totiž u 17-ti leté dívčiny předpokládat, že je ještě u rodičů, že nemá zázemí, že musí být zplnoletněna a ve své reálné dospělosti bude mít problémy s pracovním uplatněním (protože s největší pravděpodobností nedodělá školu...). Jasně, vše se to dá zvládnout - vystudovat, najít si dobrou práci...ale stojí to hrozně moc sil a je k tomu potřeba hodně silná vůle.

  • Nezáleží na tom, kolik má člověk let, ale jde o to, jestli má kde bydlet, jestli má dostatek financí apod. ;)

  • Myslím si, že žena, která chce dítě, by už měla mít minimálně 18, aby byla plnoletá a zodpovědná sama za sebe.
    V momentě, kdy bude mít k dítěti spolehlivého otce, střechu nad hlavou, dostatek financí na uživení mimina, tak je už jedno, jestli je jí 18 nebo 25.

  • Těhotenství je dobré, pokud si ho přeješ a v mnoha případech i pokud sis ho původně nepřála. V kolika letech na tom nezáleží.
    Jaký si to uděláš, takový to máš...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist