Je problém věkový rozdíl?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398322 22.2.2019 23:49

Ahoj, je mi 14, za tři měsíce 15. Nějak se o mě začal snažit jeden kluk (18) a já myslím, že se mi začíná taky líbit. Všichni mi říkají ať když bude příležitost, tak to zkusím (jako vztah :D), ale já se prostě bojím toho věkového rozdílu. Ne z pohledu jako sexu (protože chci si počkat minimálně do 16) ale celkově, že by na to rodiče nereagovali dobře. Dobře asi reagovat nebudou na žádného kluka, ale myslím, že ještě s takhle starším to bude o dost horší. Jak byste se zachovaly vy? I přes ten strach ze všeho byste to riskly nebo byste to radši hodily za hlavu? Jasné je, že se s ním prostě nebudu líbat hned , jak půjdeme ven. Nic se nesmí uspěchat, ale chápeme se snad :D
Předem všem děkuji za odpověď :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že to nie je taký veľký rozdiel aj s ohľadom na tvoj aktuálny vek. Kamaráti sa dali dokopy keď ona mala 16 a on 19, je to už 12 rokov... O 3 mesiace sa im má narodiť druhé bábätko :-)

    Podstatné je, aby on vo svojom veku nečakal už rýchlejší vývoj vzťahu a teda rešpektoval, že sa s ním chceš spoznávať dlhšie kým ho pustíš ďalej. Takže áno, ísť do toho, ale jasne vytýčiť hranice ;-)

  • Já osobně chodila ve 14 s 29letym a rozuměly sme si, i rodiče ho braly vpohode. Byly sme spolu skoro ¾roku pak sem se sním rozešla.
    Ale pár dní před 15tymy narozeninami sem si našla přítele teď už manzela a bylo mu 20, sme spolu už 10let a čekáme spolu 3ditko. Takže osobně si myslím že za zkoušku člověk nic nedá jen ten vztah je pak horší když jde každý jinou cestou, já šla na střední a byla sem na intru on dodělal ucnak a šel pracovat, ale zvládla sem 2roky na intru pak sem začla dojíždět a vydrželi sme to, pokud zato ta láska stojí vydrží i dálku a odloučení

  • stupidiack23.2.2019 8:11

    Jako věkový rozdíl bych viděla třeba 10 let a více, tři roky jsou víceméně v pohodě. Jediný problém bych viděla v tom sexu. Byť se můžeš snažit sebevíc, bude se snažit tě do něj nutit a ty nebudeš moct čekat několik let, až budeš skutečně připravená (a to že ty si maluješ, že se spolu vyspíte až tobě bude 16, to taky nemusí být pravda - pochybuju, že by čekal rok a půl na první sex). A i v těch 16 je to dost brzo. Záleží z jaké je rodiny, jakou má pověst a povahu, rodiče ho nemusí odsoudit hned kvůli věku. :-)

  • A o kolik jsou od sebe mamka s taťkou? Tři a půl roku je normální rozdíl.

  • ono možná rodiče naopak budou lépe brát staršího kluka, který by už mohl mít trochu rozum, než nějaký poblázněný 16 letý ucho :-D Ale zatím ani nevíš, jestli bys s ním vůbec chtěla chodit, třeba po jedné schůzce zjistíš, že s ní být nechceš a je po problému ;-)

  • petulinkaa1324.2.2019 23:11

    :-)Nevidím na tom nic špatného a není to žádný velký věkový rozdíl :-) ja ve 14ti mela 19ti leteho kluka a v pohodě, lepšího prvního kluka na,, vážnější" vztah jsem si nemohla přát :-) i rodiče ho měli rádi, pár měsíců nám to vydrželo, i tak jsme toho stihli dost zažít, potom mu ale umřela maminka a změnil se bohužel k horšímu, tak jsme šli od sebe, ale i tak dodnes te zkušenosti nelituji :-)

  • Co vidí kluk, který bude za chvíli maturovat na tak malé holce? Je to dost divné. Takto stáří kluci si většinou vybírají holky stejně staré nebo starší. Nedovedu si představit, o čem by se měl s deváťačkou bavit.
    Já být tebou, nechám to být a najdu si vrstevníka. Beztak se chce jen blysknout před kamarady, že sbalil mlaďošku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist