Je mozne, ze pani ucitelka ve skolce nema rada meho syna?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #361579 20.9.2018 13:31

Ahoj vsem maminkam .
Potrebuji asi radu . Syn chodi do skolky ,ze zacatku byl problem s chovanim (videl od starsich deti jak se mlati tak to delal.)ale to uz jsme si s manzelem vzali do late a ted syn je hodny a posloucha coz je pro nas skvele. (Zamosrejme obcas pozlobi jako kazde jine dite.) Ale ve skolce je pokazdy nejaky problem. Jedna p. Ucitelka mi porad rika ze s nim jsou problemy jina zas si ho chvalila ale ta uz tam neni a kdyz se ptam reditelky tak rekne ze obcas pozlobi ale jinak je sikovnej. Je mi divne ze kdyz tam je zrovna ta prvni ucitelka tak syn nechce do skolky pokazde neco se stane. Kdyz tam dalsi den neni je vse v pohode. Je pravda ze se vzdy tvari jak kdyby ji vsechny deti za cely den poslapali. Doporucila mi psycholozku ze pry do budoucna bych mohla mit problem se socialkou ze ona je socialni pracovnice.. Byli jsme u psycholozky. Nic jsem netajila a p. Psycholozce vse rekla jak to je tam a jak to je doma. Ta mi rekla ze je v poradku ze nektere deti proste chteji vice pozornosti. A ze p. Ucitelka me chtela jen zastrasit protoze by mela vedet ze kazde dite je jine kdyz pracuje ve skolce. Ze nad tim nemam vubec uvazovat . Tak ja ted nevim o co jde ve skolce dnes jsem ji rekla ze vim ze nechce vubec chodit do skolky voz mi pride divne kdyz se vzdy tesil. Ona mi rekla ze mi ,, neveri ze je doma jiny " ze o tom pochybuje ale ja uz nevim co mam ja delat . Rekla jsem ze ja nevim co se zas deje tam. A je pravda ze jsem je videla na porchazce a vseci deti co ji nosili (nevim co sbirali) tak si to brala a kluk k ni prisel 2x a jen se podivala a nevzala to... Myslim si a i to tak citim ze ma na meho kluka spadeno. Je to jediny shnendy kluk ve tride takze me napada jestli neni rasisticka... Jak by jste to resili vy? Jeste mi rekla ze rano videla jak kluk se mnou mava pritom jsme sli normalne do skolky on jel na kole ale nechtel jed tak jsem jen rekla pojed musim do skolky ...Premyslim ze bych ho dala jinam ale zas kvuli te jedne... .

  • 20.09.2018 19:17:26 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zanthia120.9.2018 15:50

    Jsem učitelka, nikoliv MŠ, ale 1. stupeň zš, to je celkem blízko. Z vašeho líčení to vypadá jako jednoznačné předsudky. Samozřejmě pokud bych měla být objektivní, musela bych si vyslechnout verzi paní učitelky. Budu-li však vycházet z toho, co uvádíte, projevila jste vůli spolupracovat, pokud jste se synem již byla u psychologa. S paní učitelkou bych si na vašem místě ještě promluvila, trvala bych na tom, aby byla zcela konkrétní, aby řekla jaké přesně problémy se synem jsou a jak často, jak s nimi pracuje... S tím, že vám to určitě není jedno a hodláte spolupracovat, ale ona samozřejmě musí též. V případě, že by nebyla schopná či ochotná být konkrétní a spolupracovat, určitě bych si promluvila s paní ředitelkou, že syn má problémy jen u ní a nedaří se je přes vaši maximální snahu řešit. Případně bych i zmínila, že máte jisté podezření, že paní učitelka svým odmítavým jednáním s vaším synovem ty problémy podněcuje (což je velmi pravděpodobné).

    Upřímně to zní jako typická učitelka ze staré školy. Se sociálkou nemůžete mít problémy jen tak i kdyby byl syn obtížné povahy. Někdo by vás musel nahlásit pro podezření z nějakého vážného zanedbávání péče o dítě, třeba kdyby syn hodně chyběl ve skole a neměl vše řádně omluvené nebo kdyby měl podezřelé zdravotní problémy. A pokud by vás někdo udal křivě, sociálka by vás maximálně zkontrolovala a žádné problémy byste neměli. Paní učitelka jednoznačně vyhrožuje a spoléhá na to, že vy tohle nebudete vědět.

  • Řeším teď trošku podobný problém a rady si nevím takže neporadím. Můžu se jen zeptat jak dlouho do školky malý chodí?

  • HaSha20.9.2018 15:58

    Pokud paní ředitelka se synem nemá problém, promluvila bych si s ní, ne o něm ale přímo o této vychovatelce. Zmínila bych i to, že jste na její (učitelčino) doporučení byla u psycholožky, která neshledala nic nenormálního. Nevím, jestli máte ve školce vícero tříd, někde to bývá. Takže by bylo nejlepší, pokud by šlo, abyste s danou vychovatelkou nemusela ani vy ani syn přicházet do styku - vzhledem k tomu, že vás zastrašovala, by mi to přišlo pochopitelné. Ve školce si nejspíš už dávno udělal kamarády, byla by škoda ji opouštět úplně. A třeba jsou na tuto ženu i jiné stížnosti, jestli se znáte s některými rodiči, zkuste se jich poptat.

  • Kamaradcina syna taky jedna ucitelka nemela rada, taky nejvic „zlobil” u ni. Ma ADHD a tato ucitelka s nim proste neumela pracovat a byla na nej hnusna, no a v tu chvili se maly samozrejme zaseknul... Kdyz tam nebyla, bylo to OK. Letos presel do logopedicke skolky, takze tu ucitelku uz nema.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist