Je možné bakalářské studium dělat 4 roky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #196169 1.7.2015 15:37

ahoj holky, od září mi začíná třeťák bakalářského studia, ale mám dost strach, že v lednu nezvládnu všechny potřebné zkoušky, k tomu bakalářka a ještě praxe. Je teoreticky možné studovat pak ještě čtvrtým rokem? pro případ, že bych to nedala... a musí se o to žádat? a můžu odevzdat a pak obhájit bakalářku i když třeba dvě, tři zkoušky budu dodělávat až ten další rok? Děkuju

jo ještě, jedná se o MU a jsem na mateřské, to bych teoretický žádné poplatky platit neměla, ne?

  • 01.07.2015 15:43:35 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,proč se na to nezeptáš v té škole co studuješ? Jistě se najde kompetentní osoba,která by ti na tyto otázky dala odpovědi.;-)

  • gimi1.7.2015 16:19

    Ahoj, každopádně bych to řešila na studijním, neriskovala bych, že mi tu někdo poradi blbe a vyhodí mě ze školy když už mám tolik hotovo...
    Myslím že je jedno jestli jsi na mateřské (to jsi teda pracovala a studuješ dálkově? Nebo myslíš rodičovskou? ) pokud ti není 26 let tak se VS neplatí. A ještě si teda myslím, že bys měla mít splněn určitý počet kreditů pro postup do dalšího semestru...

  • Záleží na pravidlech konkrétní školy. Obecně by to být možné mělo. Ale nejde vyloučit, že to bude za nějaký poplatek za prodloužení studia.

  • Zeptej se na facebookových stránkách :)
    Taky studuju na MU a mají asi milion skupin, i jednotlivé fakulty mají svoje skupiny :) Dokonce i každý obor :) takže spíš tam, tam ti 100% někdo poradí :)

  • Sestrenka dela bakalare uz sestym rokem, takze bych rekla, ze to jde, ale nejlip ti poradi na studijnim

  • bestie2.7.2015 8:12

    Máš dvě možnosti - buď se zeptáš na studijním (ať telefonicky, nebo e-mailem), nebo se budeš muset ponořit do studijního řádu (moc nechápu neochotu pročíst pár stránek, když ti jde o úspěšné dokončení studia). Tady ti to nikdo 100% neřekne. Bývá ale pravidlem, že bakalářka se obhajuje v rámci státnic a k těm tě nepřipustí, pokud nebudeš mít složené všechny zkoušky. O rok podle mě protáhnout klidně můžeš. Já takhle protahovala navazující, ale tak, že zkoušky jsem dokončila v řádném termínu. Muselo se to nějakým způsobem ohlásit na studijním, myslím, že chtěli odevzdat index a podepsat nějaký papír. Potom jsem vlastně byla doma, pracovala jen na diplomce a ke státnicím se přihlásila na podzim (měla jsem ale prezenční studium a věkovou hranici jsem splňovala).

  • Ahoj. Já si myslím, že by to jít mělo. Ale jak tady píšou holky, záleží to hodně na konkrétní škole. Mimochodem, až se u tebe bude ta bakalářka aktuální, doporučuji se podívat sem: https://www.supervazby.cz/vazba-a-tisk-bakalarskych-diplomovych-disertacnich-praci-brno Jejich specialita je tisk bakalářských Prací. Brno například v tomto oboru tolik možností nenabízí a tito to dělají opravdu kvalitně. Hodně štěstí!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist