Je kalíšek zaveden správně?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9858 15.2.2013 21:13

Ahoj holky,
včera mi přišel menstruační kalíšek, tak jsem ho dneska nanečisto zkusila. Zavést i vyjmout jde v pohodě, až jsem se divila, jen nevím, jak poznám, že je zavedený správně. Až budu mít MS, tak je jasné, že když bude zavedený špatně, tak bude přetékat, ale teď nevím. Čekala jsem, že se jakoby roztáhne do té své původní podoby, jako je klasicky venku, ale je tam takový zdeformovaný a přijde mi, že tak ani těsnit nemůže nebo ho zavést dál? A pak ještě ta stopka jakoby vyčnívá, vím, že se dá ustřihnout, ale nechci to dělat unáhleně, než to nevyzkouším při MS. Tak jen jestli to tak má být?
Děkuju za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já po zavedení zkouším za kalíšek zatáhnout. Když je dobře rozevřený, tak drží na místě díky podtlaku. Případně ho obkroužím prstem, jestli není někde zdeformovaný. Stopku jsem u prvního kalíšku odstřihla hned při první MS. Nejdřív jen polovinu, ale pořád mi ten zbytek vadil, tak jsem ji odstřihla celou a byl klid. U druhého kalíšku jsem ji ustřihla ještě před použitím :-)

  • Také kontroluju kalíšek obkroužením prstem,nebo chytnu za spodek a otočím jím dokola.Pokud se dobře rozvinul,mělo by to jít snadno.Stopku jsem ustřihla hned.Co se táče umístění,nemusí se dávat moc hluboko.Všechno se vychytá během používání

  • Já ho kontroluju tak,že ho chytnu,ale ne za stopku,a zkusím pootočit,případně za něj zatahnu,jak píšou holky.

  • Kalíšek vevnitř nemůže být nijak "zdeformovaný." Vevnitř musí mít úplně stejný tvar jako venku, naprosto celý rozevřený, uchycený o vnitřní stěnu. Já stopku zestřihla o polovinu, jelikož se zavádí vcelku mělce, ne tak hluboko jako tampony, tak mi stopka vyčnívala ven a když jsem chodila, tak mě to bolelo. Jestli je dobře uchycen zjišťuji obkroužením okraje kalíšku nebo jemně zatáhnu za stopku a musí držet na místě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist