Jaký monitor dechu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70946 21.9.2012 17:27

Ahoj maminky, používáte monitor dechu??? Jaké s ním máte zkušenosti? Z jedné strany slyším samou chválu a z druhé opak...:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad21.9.2012 19:41

    Já monitor pro své tři děti neměla, ale švagrová pro malého ano - když byla v 7 měsíci těhotenství, tak u kamarádky rozdýchávala mimi - nebýt jejího bleskového zásahu, miminko by zemřelo.... Sice pak musela do nemocnice, protože jí z toho šoku začalo tvrdnout břicho, ale mimi zachránila a její syn si taky počkal až na termín.

  • Ahoj, já monitor dechu Nanny používala u dcery do jednoho roku. Rozhodně mě to nestresovalo, na vypínání a zapínání jsem si zvykla velmi rychle a dělala jsem to pak už automaticky. Uklidňoval mě a v noci díky senzoru a blikání jsem viděla, že dýchá a nemusela jsem k ní vstávat a kontrolovat její dech. U malého - lehčího dítěte je dobré ho dávat rovnou pod prostěradlo, protože pod matrací nemusí dítě dobře snímat a způsobovat falešný poplach - je to i v manuálu. Dcera má od 4 měsíců vlastní pokoj, bez monitoru (a ještě vysílaček) bych jí do pokoje jen tak nepřesunula. Je ale nutné podotknout, že monitor byl vyvinutý a původně měl být používaný primárně pro děti nedonošené s nízkou porodní váhou. U těchto dětí totiž hrozí vyšší riziko náhlého umrtí. Toť z mé zkušenosti vše :) Čekáme druhé a monitor opět bude :)

  • Martasek8921.9.2012 17:46

    Nejsem zastánce :)

  • monitor sem pro první dceru neměla (tenkrát se snad ani domácí moc nedělaly) a pro druhé mimčo co se má narodit o něm taky neuvažuju. ne vždy to přidá na klidu (co sem četla) a asi jak píše Martasek - pak zvedneš mimčo z postýlky a musíš vypnout, protože by se ti rozeřval. pak položíš mimčo zpět a zase zapnout. dřív maminy tyhle vymoženosti neměly a mimča byla v pořádku. nemyslím si, že monitor něčemu zabrání. a když se mimčo posune kousek z podložky, tak je to potom i zbytečný stres, co se děje.

  • já měla monitor půjčený z porodnice, používala jsme ho doma asi týden a potom jsem do schovala. Byla jsem z toho děsivě vystresovaná a bála se nechat malého minutku někde bez monitoru. Monitoru jsem stejně nevěřila a syna stále sama kontrolovala. Nakonec putoval ke mně do postele a byl klid. Pro další dítě už bych si ho nepořizovala pro svůj vlastní klid.

  • Já ho mám od narození. Malému bude rok a ještě ho pouštím, když jsme doma, ale na cesty nebo k našim jsem ho nikdy nevozila. Naštěstí jsme žádnou příhodu neměli, abych mohla říct, že se nám vyplatil, ale investice nelituju.

  • Já si ho pořídila, myslím že budu víc v klidu, ale to záleží na každé mamince zvlášť. Koupila jsem ale přenosný, co se strčí za plinku (http://www.respisense.cz/), takže žádná podložka, dítě se z toho jen tak neposune, tak doufám, že bude co nejméně planých poplachů. :-)

  • Monitor dechu jsem ani nepořizovala.

  • My máme monitor dechu Nanny Jablotron a jsme moc rádi, že ho máme. Když bylo malé 14 dní, tak nám přestala dýchat a zachránili jsme jí díky tomu život. Na zapínání a vypínání si zvykneš a budeš to dělat úplně automaticky. Bohužel ještě v těhotenství jsem měla kolem sebe dva případy náhlého úmrtí kojence, kdy rodiče neměli monitor, takže to zjistili bohužel až když bylo už pozdě. Rozhodně bych to nepodceňovala. Nebudeš přeci sedět 24 hodin denně u miminka a sledovat, zda dýchá. Jsme o mnoho klidnější.

  • maxice22.9.2012 9:09

    Já jsem nejdřív monitor dechu nechtěla, ale nakonec jsem se po absolvování předporodního kurzu, kde jsme to různě konzultovali s maminkami a por.asistentkou, rozhodla si ho pořídit. Rozhodla jsem se pro typ monitoru TOMY, je to taková zlatá střední cesta, není tak drahý a myslím, dle recenzí, že svou službu udělá. Také v mém okolí došlo k náhlému úmrtí kojenci,miminko mělo problémy od narození,bylo nedonošené a postižené, ale i přes to, jsem si ho já pro své mimi pořídila a vypínat a zapínat ho, si myslím mi nebude dělat žádný problém, je to jako se světlem, taky večer musíte rozsvítit a zhasnout ne? :-) Každá maminka se musí rozhodnout, jak ona uzná za vhodné...

  • duramura23.9.2012 9:23

    mame pucenej (nanny), uz po 2 detech, nicmene funguje skvele :-) parkrat uz spustil, dle dr.: kdyz spusti, tak nejdrive rozsvitit, zkontrolovat mimi a pak az resit vypnuti. mala sice nemodrala, ale nechci ani premyslet, jestli se jednalo o "falesny poplach" (dle vyrobce nic takoveho neexistuje, leda delsi prodleva v dychani) nebo to pouzivani zato stalo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist