Jaký máte názor na Boko Haram, bojíte se?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #192184 21.1.2015 15:27

Ahoj holky, trochu jiné téma než těhotenství...co se to děje kolem nás?? Televizi doma nemám, ale co čtu na internetu ve zprávách.. Co říkáte na Boko Haram anebo islámisty, kteří si myslí, že můžou bez následků vraždit lidi????
Nezačínáte mít obavy z toho, že pokud si ti blázni zamanou a vtrhnou do Evropy, že máme po pohodičce a pohodlí? Nenadzvedává vás ze židle to, že "ti, co mají chránit" nic nedělají a jen přihlížejí?...Nepřipomíná vám to něco? Třeba přesnou kopii začátku druhé sv.?...nechat je, aby si ukousli, kolik chtějí a pak třeba dají pokoj...?

Možná jsem paranoidní, ale byla bych ráda, kdyby byl někdo podobně nervozní jako já, protože mi připadá, že to mají snad všichni na salámu... :-(


poz. admina "příspěvek byl upraven" každý nevhodný příspěvek bude smazán, či u něj bude rušená anonymita.

  • 27.04.2015 11:06:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ach jo, ze jsem to vubec otvirala. Tenhle "dotaz" ma za ucel jedine, vyprovokovat "diskuzi", kde sestretnou dva naprosto protichudne nazory, tohle je totiz jedno z mala temat, ktere nenechá v klidu nikoho, jde jen o to, kdo bude sve nazory a argumenty prosazovat agresivneji :(

  • Tak ono je to zákonité. Kdykoliv se v historii objevila civilizace, která byla vyspělá a nedejbože i humánní, tak se vždycky dřív nebo později objevila jiná, která ji převálcovala. Takhle to prostě asi funguje, osobně to vidím tak, že stresováním se tomu nijak nepomůžu... I když to asi nebylo to, co jsi chtěla slyšet 8-.

  • Elfen21.1.2015 18:15

    Osobně mě to taky dost znepokojuje. Nevadí mi muslimové, vadí mi fanatici. Ať si každý vyznává co chce, ale dělá si to pěkně doma a nikomu nic nevnucuje. Jinak si myslím, že by 'vyspělý' svět měl proti terorismu zasáhnout daleko víc, než se právě teď snaží. Většina muslimských zemí je právě teď mentálním vývojem tam, kde jsme kdysi byli mi, když byly války kolem křesťanství. Takže je trochu pochopitelné, že se snaží o to samé, co křesťané kdysi. Bohužel k tomu v této době mají hrůznější zbraně a možnosti...
    Taky si myslím, že demonstrace proti islámu mají své opodstatnění. Jak jinak má většina dát najevo, že nesouhlasí s tím, že se v jejich zemi děje. U nás je například odsuzováno týraní zvířat, ale muslimové mají výjimku... Tak kde to jsme? Snad když chtějí žít v naší zemi, tak se mají přizpůsobit oni nám a né naopak. Navíc mě dost zaráží, když slyším jak muslimský velvyslanec (netuším z které je země8-o) prohlásil, že y zrušil naše zákony a prosazoval tady jejich právo. Taky tuším v Belgii jim řekli, že když ostatní nechtějí žít jako oni (muslimové), tak mají odejít, z vlastní země! Tohle mi dost vadí. Ale běžní muslimové mi určitě nijak nepřekáží.

  • Ahoj, asi takhle, je islámista a islámista.Islámista žijící v Turecku, Tunisku, Egyptě, apd.,který nikomu svou víru nevnucuje, pracuje, platí daně, živí rodinu a modlí se - z těch strach nemám,ba naopak jsou to sympatický lidi. Islámista, který prosazuje svou víru násilím, znásilňuje a vraždí, to už problém je a ani z těchto lidí strach nemám.Nechápu jednu věc, některé státy platí komanda, který mají tvrdý výcvik a na co, teď momentálně na nic, měli by je tam poslat a byl by relativní klid

  • Určitě nejsi paranoidní, je to obrovské nebezpečí. Sleduju na facebooku stránku "Islám v České republice nechceme", pokud ji neznáš a máš facebook, určitě se tam přidej. Admini jsou lidé, co jenom nesedí doma a nečekají, ale bojují proti islámu. Je tam už přes 100 000 příznivců. Neustále sdílí na svých stránkách články lidí, co píší na svých blozích nebo webech protimuslimsky smýšlející články. Pořádají diskuze s exmuslimkami, s nepříznivci islámu, s těmi, co si moc dobře uvědomují, co to je. Právě prostřednictvím adminů a fanoušků této stránky proběhla například 16. 1. demonstrace proti islámu v Praze :) (všude na internetu se dočteš, že tam bylo pár stovek lidí, ale není to pravda, bylo jich daleko víc).
    Jinak taky se bojím, ale už ne tolik. Zdá se, že se věci daly aspoň maličko do pohybu. Podívej se na Německo, možná znáš organizaci Pegida - organizace vyloženě proti islámu v Evropě. Pořádají pochody a demonstrace po Německu, začínalo jich pár stovek, na poslední demonstraci se odhaduje okolo 40 000 účastníků, a to už není málo. :)
    Tomio Okamura (teď nechci prosazovat všechny jeho názory, ale jeden) na svých stránkách rozvněž na facebooku neustále upozorňuje na nebezpečí islámu. Lidi už to vidí a tohle se už pod zem nezamete. :) Zdá se, že se pomalililiiinku začíná Evropa probírat, nebojím se, že se jednou neproberou, čeho se bojím je, aby už nebylo pozdě.

    Jinak za mě - muslimy nesnáším, není to rasismus (muslim není rasa), je to o tom, že moooc dobře vím, že oni NIKDY nebudou jako Evropané. Když dítě odmalička vyrůstá v prostředí plném násilí, kde lidský život má cenu asi jako u nás život toulavého psa, nikdy si neosvojí naše hodnoty. Je to v nich staletí zakořeněné. Sluníčkáři, co mají neustále řeči o netolerantní Evropě, by si měli tak na týden zajet na výlet např. do Iráku.

  • full.avl21.1.2015 16:59

    Když pohledáš více na netu, tak zjistíš že Islamisté z Boko Haram bojují už od roku 2009 proti nigerijské centrální vládě a požadují zřízení chalífátu, který bude spravován podle zásad islámského práva šaría. Takže ty jejích útoky mají důvod, ač pro nás třeba nepochopitelné..

  • Martasek8921.1.2015 22:52

    Já raději na nic nekoukám, nic nečtu a snažím se nic neřešit. Co s emá stát se stane. Řešit vše, co se děje, už bych se z toho dávno zbláznila 8-o

  • Mě to teda znervózňuje taky, a to dost... :-(

  • Ono bylo vždycky něco, stačí se podívat na historii...tuhle máma zrovna vzpomínala, že za komunismu je pořád strašili, že na nás chtějí Američani svrhnout atomovou bombu. Tím neříkám, že nebezpečí není reálné... Je ale otázka, jaká je skutečnost, protože to, co nám předkládají média a jaká je realita může být dosti odlišné- strach je dobrý prostředek , jak manipulovat s lidmi. Naši pohodičku a pohodlí ohrožuje velká spousta věcí a je velmi pravděpodobné, že to, co je dnes, se dlouhodobě neudrží (vyčerpatelnost zdrojů, nedostatek pitné vody, nedostatek potravy, nemoci, stárnutí populace...) - i vzhledem k politice, která myslí na dnešek, na zítřek,ale ne na to, co bude za 20 let.

  • znepokojuje mě to. stejně tak i dění na Ukrajině. jenže na to mám vliv jak na loňský sníh. jediný co můžu, je modlit se. víc nikdo z nás nezmůže......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist