Jakou kosmetiku zvolit a jak se staráte o problematickou pleť?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401931 17.11.2019 21:53

Zdravím,
už hodně dlouho mě trápí problematická pleť a přijde mi to za poslední rok horší a horší. Trápí mě akné, občas se mi tvoří (hlavně na tváři a bradě) takové velké hnisavé boláky, do toho mi přijde, že se mi zvýšilo množství ucpaných pórů, které jsou doslova všude, k tomu mám samozřejmě už několik málo jizviček, na které bych ráda časem zkusila bioil. Mastnější pleť sice mám, ale především po ránu či během dne, především hlavně v létě, ale nepovažuji to za extrém. Natož že mi bylo 20 se zatím nezdá, že by se problémy s pletí chtěly uklidnit.
Stále se mi nedaří najít vhodnou kosmetiku, která by mi pomohla, stejně jako způsob péče o pleť. Přípravků z drogerie, jako třeba od Garnieru, jsem se už vzdala. Naposledy jsem zkoušela konopnou kosmetiku z lékárny - Cannaderm Aknea (krém, ošetřujíc voda a pěna), ta ovšem nepomohla.
Ještě předtím mi v lékárně doporučovali značku Uriage, řadu Hyséac, dostala jsem malé vzorky krému a gelu, samozřejmě, že mi moc toho po jednom použití neřekly, ale i tak mi oba přípravky přišly příjemné na pleť. Nedávno mi kamarádka doporučovala i krém od Vichy Normaderm phytosolution, tak jsem přemýšlela, zda bych nezkusila na akné přípravky od Vichy. Slyšela jsem však i chválu na produkty od Biodermy.
Zajímal by mě váš názor na tyto značky a i vaše zkušenosti. Stejně tak i uvítám rady, jak o pleť pečovat, jak při čištění postupovat, protože v tom dost tápu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dana0718.11.2019 6:33

    Chce to řešit nejenom kosmetikou, ale i jídelníčkem. Zdravě jíst, taky dost pomáhá. Já když jím více sladkého, tak se to projeví na pleti. Zkoušela jsem taky vše možné, chodila jsem i na kosmetiku a 4 roky každý měsíc na laser a stejně výsledky nic moc, tak jsem si došla pro HA, akné se okamžitě spravilo a po vysazení se výrazně nezhoršilo, ale již nějakých 7 let HA neberu a na pleť používám přípravky na citlivou pleť. Teď momentálně používám na očištění obličeje obyčejné odličovací mléko, které ale "nešudlám" odličovacíma tamponkama, ale nanesu a pořádně umyju vodou (dělám ve sprše), poté použiji Jaryschovu vodu z lékárny za pár korun a nakonec Arganový olej. Ráno používám pouze Jaryschovu vodu nic víc. Jednou za čas udělám masku z marockého jílu. Někdy použiji univerzální krém od Himalay a řekla bych, že moje pleť nikdy nebyla lepší. Nepoužívám žádné drahé přípravky a přitom je pleť lepší. Přípravky přímo na akné či problematickou pleť hodně vysušují a já měla po nich pleť ještě horší. Začala jsem víc hydratovat a ani se mi tak moc obličej nemastí jako dřív. Nepoužívám make up maximálně trochu pudru a řasenku, nechávám pleť dýchat. Neříkám, že jsem úplně bez černých teček, pupínek se mi sem tam také udělá, ale již to není jako dřív. Chce to asi zkoušet, než si najdeš to, co ti bude vyhovovat.

  • Ja mela v pubertě taky podobne problemy a nejvíce mi pomohly přípravky od Vichy a Biodermy, ty muzu jen doporučit. Urcite bych zkusila značku Dermatologica, kdyz zajdes na nejakou jejich pobočku, udelaji ti typologii pleti a reknou ti, jake přípravky od nich pouzivat a obecně ti poradi.:) drzim palce, jelikoz tohle je vždy běh na dlouhou trať. Taky doporucuju, az si najdes přípravky, které ti budou sedet, aby jsi je nestridala, to pleti nedela moc dobre.;)

  • Mě hodně pomáhá dětský pudr dáš si to před spaním na to místo jdeš s tím spát.Mě to hned po 1 noci to pomohlo.Potom pravidelně chodím ke

  • Holka, nepotěším Tě, já se s tím potýkám ještě ve 36 letech. Vichy jsem taky používala, ale bez většího efektu - jediné, čemu jsem zůstala věrná je jejich make-up, ten je skutečně nejlepší. Na mě nejvíc zabírají výrobky Energy, konkrétně visage oil, visage water a krém Cytovital.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist