Jakou VŠ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #308896 4.11.2019 14:37

Zvažuji kam si podat přihlášku ke studiu. Mám střední s výtvarným zaměřením. Mám pocit, že s grafikou je těžké hledat zaměstnání. Uvažovala jsem nad pedagogickou, marketingem, nebo pokračovat v oblastí grafiky. Jaké máte zkušenosti z praxe u daných oborů? Jak by jste popsali profil správného učitele? Moje babička je učitelka a tvrdí, že je to zaměstnání za trest. Já mám zatím jiný názor. Baví mě předávat znalosti a zkušenosti. V práci jsem školila nové zaměstnance a užívala si to. Na praxi jsem učila děti, občas nějaké hlídám a nesmírně mě inspirují a baví. Trošku tápu a nedokážu se hnout z místa. Nevím kam ubírat svůj život a kam investovat energii. Děkuji za jakoukoliv radu.

  • 04.11.2019 18:13:01 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy4.11.2019 15:40

    Spolužačka taktéž vystudovala grafiku, na výšce pokračovala jako architekt. Práci našla snadno ještě při škole a nemá se myslím špatně :-) baví jí to. Třeba já bych učitelka být nemohla, neměla bych potřebnou trpělivost :-D

  • Určite je to ťažké rozhodnutie, ale skús začať od základu. V budúcom zamestnaní by si radšej mala "istotu" alebo sa chceš rozvíjať a riskovať? Učiteľstvo ponúka práve istotu - tabuľkový plat, stabilná práca. Ak sa rozhodneš pre pokračovanie v oblasti dizajnu, bude práca viac dynamická a môžeš pracovať na svojej kariére.

    Ak sa rozhodneš pre druhú možnosť - záleží naozaj, k čomu máš bližšie. Ak počítače, tak grafici sú určite žiadaní, neviem prečo si myslíš, že nie. Marketing - na tých ja mám vďaka mojej práci ťažké srdce tak to ber s rezervou, ale marketing je nielen o kreativite, ale aj istých typoch ľudí, ktorí (sa) radi prezentujú. Ich úlohou je budovanie značky, čiže prestíže. Architektúra má viacero prúdov, môže ísť o niečo viac technické (stavby) ale aj o bytový dizajn. Z môjho pohľadu veľmi záleží, či si viac introvert alebo extrovert, viac technický alebo spoločenský typ človeka. Inak mne ešte napadla oblasť televízie a filmu.

  • Ja jsem ucitelka na 2.st.zš (ucim jazyky) a svoji praci mam opravdu rada. Mam 2 male deti, vcas je vyzvednu ze zš a mš, prazdniny jsem s nimi doma. Kdybych se mela rozhodovat znovu, sla bych opet do toho. Pokud mas pocit, ze by Te ucit bavilo, tak to urcite zkus. Architektura mi prijde uzasna, ale nedokazu si to predstavit pro matku malych deti. Spis nejaka karieristka. Ale treba se pletu 😉

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist