Jake vitaminy v tehotenstvi ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #320432 28.4.2017 11:05

Ahoj, chci se zeptat, jake vitaminy se.maji brat v tehotenstvi. Jsem teprve v 5tt a zobu kazdy den jeb kyselinu listovou.. a co rybi tuk? Co by se melo uzivat aby bylo miminko v poradku a dobre rostlo ? A je tu nekdo kdo neuzival cele tehotenstvi vubec nic ?? Dekuji :-)

  • 28.04.2017 16:35:14 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka28.4.2017 11:22

    Já jak jsem si vzpomněla jsem jedla kyselinu listovou, jinak jsem nejedla nic. Vitamíny jsou i ve stravě, tak nač to kupovat. Pokud si hlídáš pestrou stravu, tak není důvod do sebe cpát něco navíc. Těhotenství a mateřství je strašnej byznys se strachem pro farmaceutický průmysl a výrobce různých udělátek.

  • Já u všech těhotenství GS Mamavit.Nikdy mi nedělal problémy. Hodně holek si vychvaluje ,,chytré miminko nebo femibion ;-)

  • Kromě kyseliny listové v 1.trimestru sem nejedlá žádné umělé vitamíny a prcek je v pořádku. Obvykle stačí vyvážená a pestrá strava.

  • kromě listovky jen Omega 3-6-9, toho nemá ve stravě dostatek asi nikdo

  • Já teda taky jen kyselinu listovou. Jinak nic neužívám, teď mi akorát doktor naordinoval magnézko kvůli tvrdnutí břicha.

  • samsonoh28.4.2017 12:47

    Já jsem 3 měsíce před otěhotněním jedla klasickou listovku, nic víc a pak jsem už jako těhotná přešla na Femibion 1 pro první trimestr a teď s přestávkami jím Femibion 2 (těmi přestávkami mám na mysli, že ho nejím každý den).
    Vyvážená strava je samozřejmě základ, ale položme si ruku na srdce, ne všechny si dokážeme uhlídat jídelníček každý den a já třeba vím, že nejsem vůbec rybová a ani do sebe nedokážu nacpat kvanta zeleniny a ovoce. Takže jsem to prokládala těmi těhu vítamíny a miminko roste krásně, prospívá a odpovídá svému termínu.

  • Mám za sebou 4 těhotenství, z toho jedenkrát jsem půlku i prokojila (+ mám za sebou x let kojení mimo těhotenství) a nikdy jsem nebrala žádné vitamíny ani listovku, vše v pořádku. PS.nejím prakticky žádnou zeleninu (jen brambory, meloun - naštěstí se tam taky řadí, cibuli, česnek, papriku) a luštěniny, ryby, ale miluji mléko a kys. mléčné výrobky - já jen, že jídelníček nemám asi zrovna ukázkový, ale přesto si z něj očividně tělo veme, co pro děti potřebuje, ani nepociťuji, že by mé tělo strádalo...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 503 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist