Jaké to je dozvědět se pohlaví miminka až po porodu?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162249 17.10.2015 20:59

Ahoj, jsem podruhé těhotná a dost o této možnosti uvažuji. Proto vás prosím o Vaše pocity, případně srovnání s tím vědět to dopředu vs. po porodu. Jde mi také o to, že sice budu ráda za kluka i holku, hlavně, aby bylo malé v pořádku, ale preferovala bych spíše tu holčičku. Tak nevím, zda je lepší si to nechat říct dopředu nebo to překvápko.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jéva.ono je těžké to takhle určit...,já si nechala říct pohlaví v těhu...pokud už nyní preferujete holčičku,pokud to bude kluk,budete krapet zklamaná a to dítko to vycítí,at už je v bříšku či se zrovna narodí....za mne proto asi nechat si to pohlaví říct,sžít se s tím a být sťasná za ten dar............:-)

  • U prvního dítka jsem si to nechala říct, narodil se mi kluk. U druhého jsem chtěla holčičku, ale věřila jsem, že se narodí zase kluk (manžel už jednoho kluka z prvního manželství má). Po porodu mi přinesli holčičku a popravdě řečeno, i kdyby to byl kluk, je mi to jedno :D Hormony dělají své a po té porodní námaze bych snad brala i malou chobotničku :D

  • Martasek8917.10.2015 21:19

    Dvě děti, dvě překvapení. Okolí věčně otravovalo, možná ani nevěřilo, že to nevíme, ale opravdu jsme čekali a při velkých UZ hned ve dveřích říkali, že to vědět nechceme :)

    Přáli jsme si holčičku a chlapečka, respektive manžel, mně to bylo dá se říct jedno :) První porod, vyšla holčička. Druhý porod, vyšel chlapeček. O to větší byla ta radost, že to vyšlo. Nechtěla jsem to vědět předem, proč? Pro mě to bylo jako Vánoce. Taky nevím předem, co dostanu, jinak bych z těch Vánoc nic neměla - chyběla by ta radost z toho překvapení ;)

  • Jestli chceš vědět, jaké to je, tak to vyzkoušej! Je to úžasné,ani bych to jinak nechtěla. Ty časy, kdy jsem štrachala rodičům ve skříni a hledala vánoční dárky jsou dávno za mnou, my dospělí jsme už málokdy na nějaké to překvapení tak natěšeni. navíc, podle mě to nefunguje tak, jak píše Anonymní uživatelka 210796, respektive ne úplně, tedy souhlasím s ní, že dítko v bříšku to vycítí-to zklamání a tak, ale osobně si nedokážu představit být po porodu něčím, v té chvíli tak nepodstatným jako je pohlaví, zklamána, myslím, že příroda na to používá mocné zbraně a pohled na tak malé tvorečky nás prostě uchvátí (i když samozřejmě to nefunguje na 100 procent), takže za mě-nač se v těhotenství, kdy jsme takové hodně labilní a všechno nás snadno vezmeme, vyrovnávat s něčím, s čím se pravděpodobně po porodu nebude třeba vyrovnávat vůbec (nebo možná něco proběhne, ale když uvidíme toho malého tvorečka, tak to bude hoodně snadné)?
    Mě doma běhají 3 překvápka a pokaždé to bylo jiné - ten pocit, ale vždy to bylo nádherné a taková ta třešinka na dortu. je tedy pravda, že mé přání nikdy nebylo úplně jasně vyhraněné, ale nemohu popřít, že bych se k nějakému pohlaví nepřikláněla více a více o něm nesnila...jakmile se sen naplnil, bylo to nádherné úžasné, jakmile ne, bylo to prostě "jen" nádherné překvapení, nejhezčí v mém životě;-)

  • Jdete mi s tím do rány. Taky laboruji s myšlenkou, že si druhé říci nenecháme. Vlastně k tomu doktoři ani moc příležitostí mít nebudou, nicméně jsme byli na obhlídce obchodů a mají tak krásné oblečení, že mi hlas v hlavě vyloženě pouští sireny a křičí: Ty to musíš vědět dřív! Tak snad ho ta touha po momentu překvapení překřičí. :)

  • Mne prijde, ze "vanocni darek" jako hrom to bude tak jako tak ;-) Jeste zadne dite nemame, ale vybavicku ted uz pomalu chystame a priznavam, ze se mi nechce porizovat vsechno jen v neutralnich barvach. Mozna u dalsiho ditka uz je to trochu jine…

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist