Jaké pleny u dvojčat?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26239 30.4.2012 10:17

Ahoj holky, ráda bych používala látkové pleny, ale čekám dvojčátka a trochu se bojím, jestli to budu zvládat prát a tak:( Jak často perete s jedním miminkem, myslíte že se to s dvěma dá? Přecejen dvě miminka budou docela zápřah. Možná je to hloupý dotaz, ale docela mi to vrtá hlavou:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura30.4.2012 14:07

    ahoj, ja myslim, ze se to urcite da :-) samozrejme budes mit vic prace. ja peru jednou za 3 dny (ani nenaplnim pracku, ale dele to nevydrzi), ale mam hodne plenek - urcite by stacilo i pro dvojcata :-) nekde (nemuzu najit kde) sem cetla, ze pro dvojcata neni treba o moc vic plen (treba 30 (?) na pohodu)
    urcite bych se nestresovala, vzdycky kdyz se nestiha, neschne apod. se da sahnout po 1razovce :-)

  • full.avl30.4.2012 10:48

    Ahoj ruzii ségra s dvojčátky pere každý den. Je to pračka plen a pračka oblečení. Ale přesně nevím kolik je to plínek na den, bych se musela zeptat.

  • já právala ob den, ale měla sem málo látkovek. myslím že by to šlo i s dvojčaty.
    mám klasické čtverce ještě po dceři, pro mimčo co čekám sem koupila Kikko pleny LUX (jsou psané víc gramové a na dotek příjemné -na ty Láibštátské sem četla nic moc reference a tyhle fakt vypadaly dobře) a asi 5ks vícevrstvých plen Kikko (1ks vyšel asi na 30Kč). nezapomen pro klasické čtverce Snappi sponku, tkerá je drží - u nás stála jedna asi 55Kč, do rezervy bych doporučila tak 1ks - pro dvojčata celkem 3ks budou na začátek stačit.
    svrchnáčky mám koupené obyčejné, ale chystám se i ušít, tak uvidím, jak se zadaří.

  • Martasek8930.4.2012 10:45

    Já peru tak co 3 dny, aby mi to dalo tak 30plen i s utíracíma. S dvojčaty bys prala častěji, nebo by byla pračka více naplněná. Nejhorší je nejméně 6týdnů to žehlení, od té doby jen skládám, nežehlím, takže mě to nijak nezdržuje, neobtěžuje :) Určitě bych do toho šla i s dvojčaty, když by to nešlo, používala bych papírovky ;) Ale věř, že při látkovkách šetříš, u dvojčat dvakrát tolik, takže už skrze to bych volila rozhodně látkovky.

  • Plínky pro jedno mimino peru jednou za 2-3 dny, ale protože je pořád potřeba prát i ostatní věci, jede u nás pračka každý den, někdy i dvakrát. Máme malý byt, takže v zimě je to docela problém - pořád máme v obýváku roztažený sušák na prádlo. Pokud máš vhodné místo na sušení, tak není co řešit. Určitě je to úspora a bude tě hřát dobrý pocit, že děláš něco pro planetu. Jinak ale čas to nějaký žere, to je třeba popravdě říct. Hlavně zezačátku, když to mimčo pořád kadilo, tak jsem musela pořád předepírat žlučovým mýdlem. Ale když nebudeš stíhat, nebo tě to bude štvát, vždycky se dá pár dní "odpočinout" s balíkem jednorázovek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist